Jak se učí inovační podnikání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Strukturální indikátory vztahující se k Lisabonskému procesu
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Zkvalitnění výuky v předmětu „Sociální odpovědnost a etika podnikání“ 1.díl – Jak učitelka přichází s inovací Anna Putnová.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
ŠVP na gymnáziích: od mírné skepse k chuti pokračovat Zkušenosti z projektu Pilot G/GP Lucie Slejšková Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Státní ústav pro kontrolu léčiv
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 ČR a její praxe v oblasti VaVaI, světové trendy Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2010.
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
1 Střední škola technická a gastronomická Blansko škola moderních technologií 65 roků od založení školy.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Management PAE DS 5. ročník. Témata přednášek Vývojové tendence managementu, charakteristika strategického řízení. Poslání podniku, podnikové cíle, identifikace.
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Klub inovačních firem AIP ČR Brno,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2011 poosmnácté Pavel Švejda Praha, 6. prosince 2011 INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Jak se učí inovační podnikání Motto: Věda dělá z peněz znalosti, Inovace dělají ze znalostí peníze Jak se učí inovační podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Uživí nás hlava? Brno, 18. 9. 2008

Osnova přednášky Naléhavost tématu Struktura a priority globálních problémů Komplexnost hlavních témat v rámci inovačního podnikání Inovační proces a hlavní nástroje, které ho ovlivňují Inovační inženýrství

Osnova přednášky Naléhavost tématu Struktura a priority globálních problémů Komplexnost hlavních témat v rámci inovačního podnikání Inovační proces a hlavní nástroje, které ho ovlivňují Inovační inženýrství

Naléhavost tématu umocněná těmito faktory Zvyšování konkurenceschopnosti ČR Průběh inovačního fóra (od 10.1.2008) Reforma systému VaVaI

Základní pojmy a jejich vztahy

Osnova přednášky Naléhavost tématu Struktura a priority globálních problémů Komplexnost hlavních témat v rámci inovačního podnikání Inovační proces a hlavní nástroje, které ho ovlivňují Inovační inženýrství

Čtyři globální výzvy pro 21. století Rostoucí nerovnost, chudoba a „sociální apartheid“ Schopnost sebezničení a devastace podmínek života příštích generací Plán a směr vývoje pro 21. století Zachování míru, vztahy mezi národy

Hrozby rychlé globální smrti lidstva (M. Machovec, 2002 ) Nukleární Ekologická Populační Epidemická Narkomafická

Osnova přednášky Naléhavost tématu Struktura a priority globálních problémů Komplexnost hlavních témat v rámci inovačního podnikání Inovační proces a hlavní nástroje, které ho ovlivňují Inovační inženýrství

Kritéria komplexnosti hlavních témat Vycházíme ze 14 hlavních témat (viz publikace Inovační podnikání, 2007 Důsledný rozměr technicko-ekonomicko-sociální Písemné práce (projekty) Projekt inovačního produktu Podnikatelský záměr firmy Projekt vědecko-technického parku Výuka zabezpečovaná na VŠ v ČR (pracovní tým AIP ČR „výchova“)

Osnova přednášky Naléhavost tématu Struktura a priority globálních problémů Komplexnost hlavních témat v rámci inovačního podnikání Inovační proces a hlavní nástroje, které ho ovlivňují Inovační inženýrství

Schéma inovačního procesu

Osnova přednášky Naléhavost tématu Struktura a priority globálních problémů Komplexnost hlavních témat v rámci inovačního podnikání Inovační proces a hlavní nástroje, které ho ovlivňují Inovační inženýrství

Dosud uskutečněné etapy přípravy odborníků 1. etapa – 1993-95: Nástavbové studium Inovační podnikání na FSV ČVUT 2. etapa – 1996-97: Úspěšné uplatnění absolventů 1. etapy 3. etapa – 1998-2000: Pracovní tým AIP ČR „Výchova“ 4. etapa 2001-2002: Publikace „Základy inovačního podnikání“ (P. Švejda a kol., 2002) 5. etapa 2003-2006: Příprava odborníků na 11 VŠ v ČR, publikace Řízení inovací v podniku (M. Pittner, P. Švejda, 2004) 6. etapa od 2007: Publikace Inovační podnikání (P. Švejda a kol., 2007) Publikace na www.aipcr.cz; 30 výtisků je dnes k dispozici

Inovační inženýrství

Aktuální úkoly a další postup Využití dosavadních zkušeností Fakulty stavební ČVUT v Praze Pracovní tým AIP ČR „Výchova“ (budou zapojeny další VŠ v ČR dle jejich zájmu) Manažer tvořivosti a inovací (MCI) Obor Inovační inženýrství

Děkuji za pozornost Pavel Švejda www.aipcr.cz svejda@aipcr.cz (možnost využít Diskusní fórum AIP ČR)