Izolace sádry Autor: Alena Švejková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Advertisements

Název operačního programu:
Lipidy jsou estery vznikající reakcí vyšších mastných kyselin a alkoholů alkohol glycerol =propan – 1,2,3 - triol = glycerin.
VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Espresso Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Teorie hašení – Hasební látky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Lipidy estery alkoholů a vyšších mastných kyselin
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Materiály používané v modelovně a sádrovně
Rozdělení sádrových modelů Autor: Alena Švejková.
Lipidy estery alkoholů a vyšších mastných kyselin.
Impregnace sádry Autor: Alena Švejková.
Estery Jsou to produkty reakce karboxylových kyselin a alkoholů (karboxylová kyselina + alkohol = ester + voda). Jsou významnou skupinou přírodních látek.
LIPIDY.
S á d r a Autor: Alena Švejková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Model konvice Autor: Alena Švejková. Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko.
Mýdla Mgr. Lenka Fasorová.
Výroba mikroprocesorů
Nářadí a pomůcky v modelovně Nářadí modeláře Autor: Alena Švejková.
Postup výroby v modelárně Autor: Alena Švejková.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Nářadí a pomůcky v modelovně Pomůcky modeláře Autor: Alena Švejková.
zařízení na čtyřdílnou
Tuky = Lipidy Přírodní látky
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Výroba rotačního modelu hrnku
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pomůcky. pomůcky Příprava vzorku kyseliny Příprava roztoku kyseliny v benzínu poměru 1:2000. Určení počtu kapek v 1 cm3 roztoku. Příprava vzorku kyseliny.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: VĚCI KOLEM NÁS
VY_52_INOVACE_ZB03_0364TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Technologie moření Plocha musí být obroušena, namočena a znovu obroušena. Z povrchu odstranit pryskyřici, plochy které se zesvětlují nutno předem vybělit.
Karboxylové kyseliny Opakovací otázky VY_32_INOVACE_G2 - 11
VY_52_INOVACE_ZB03_0464TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Hlavní forma na ouško – - dvoudílná Autor: Alena Švejková.
Nářadí a pomůcky v modelovně Modelářský kruh Autor: Alena Švejková.
Lité podlahy sortiment, příklady, použití
VY_32_INOVACE_CHK4_4760 ŠAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Zdravotnická keramika
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Tuky Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 CHEMIE 9. ročník
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
RŮZNORODÉ SMĚSI. OPAKOVÁNÍ Jak se liší stejnorodá a různorodá směs? Jak se nazývají kapalné stejnorodé směsi? Jak ovlivňuje rozpustnost pevných látek.
TUKY = LIPIDY. Tuky Jsou estery vyšších (mastných) karboxylových kyselin a glycerolu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_563_ Výroba olejů Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Chemie pro 9.ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_4A_12_Tuky.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Povrchové úpravy vnějších omítek
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Mytí, smáčivost, emulgace II.
Výroba francouzského nugátu
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Pokus. konec.
Mydlá a saponáty Mária Meščanová Kvarta B.
JAKUB ŠULC 9.B VYŠŠÍ MASTNÉ KYSELINY. CO TO JSOU VYŠŠÍ MASTNÉ KYSELINY ? V biochemii = vyšší monokarboxylové kyseliny. Mají většinou sudý počet uhlíkových.
Tuky = Lipidy Přírodní látky
Transkript prezentace:

Izolace sádry Autor: Alena Švejková

K izolaci sádrového povrchu se používá: - řídké mýdlo - mastné mýdlo

Řídké mýdlo se používá jako první izolační vrstva. Mýdlo se na povrchu napění a otře vlhkou houbou. Mýdlo na povrchu vytvoří tenký film.

Řídké mýdlo se připraví rozděláním mazlavého mýdla s vodou v poměru asi 1:5.

Řídké mýdlo

Namydlené rozmnožovací zařízení.

Mastným mýdlem naneseme na otřené rozmnožovací zařízení druhou izolační vrstvu.

Izolace mastným mýdlem – mazáním.

Mastné mýdlo se vyrábí z jádrového mýdla a řepkového oleje. Rozstrouhané jádrové mýdlo se rozvaří ve vodě a po rozvaření se intenzivně šlehá do husté pěny.

Mazáním se povrch sádrového výrobku nenatírá, ale pouze leští.

Izolace je pouze dočasná. Před každým nalitím sádry se musí izolace provést znovu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Konec