Emmanuele Moretti Francesca Possenti Stefano Teodorani Architektura: Zjevení světla Raně křesťanský kostel ve městě Santarcangelo di Romagna studie tří.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativní centrum Brno
Advertisements

KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
m i r o s l a v a t r i z u l j a k o v á malířka, restaurátorka narozena 1955 v Olomouci Absolventka SUPŠ v Uherském Hradišti, obor užité a propagační.
Obecná charakteristika Architektura a její znaky
Románská kultura.
Kultura raného středověku
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Moravské kartografické centrum Velké Opatovice. Fosili je dostavbou zámku ve Velkých Opatovicích podle návrhu architekta Zdeňka Fránka. Stavba je výrazným.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Dřevěný Kostel sv.Kateřiny
Kostel sv. Petra a Pavla v Úštěku. Historie Na místě stál původně dřevěný kostelík sv. Michala ze 14. stol. Nynější děkanský kostel byl vystavěn jezuity.
TVÁŘ A MĚSTO - výtvarný projekt ZŠ T. G. M. ve Fulneku (se žáky 8. a 9
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
Na internetu: Karel Šimek říjen 2006.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Maják na ostrově Faru.
m a r e k t r i z u l j a k malíř, sochař, sklářský výtvarník narozen 1953 v Bratislavě Absolvent Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném.
Bartoloměj  byl jedním z dvanácti Ježíšových apoštolů  narození: 1. století, Galilea  úmrtí: 1. století, Arménie  svátek: 24. srpen - západ;
Katedrála v Chartres.
Doprovodné programy I. běh ŠMP – Muzejní výstavnictví Mgr. Dagmar Fialová.
ROMÁNSKÁ KULTURA ARCHITEKTURA.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Chráněná území v Olomouci a okolí
Taj Mahal Indie.
Baroko VY_32_INOVACE_ 08 Baroko.
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Třebíč,
Fra Angelico (1395, Vicchio di Mugello – 18. února 1455, Řím) vlastním jménem Guido di Pietro italský mnich a malíř rané renesance. Obraz dokončen 1440.
Petra.
Architektonické a kulturní poklady
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
1 VI. Ročník odborné mezinárodní konference Real Estate Market Autumn 2007 Ing. Petr Illetško MBA.
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
Umělecké směry 19. století
Měsíc.
KUBISMUS.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Dana Matějovská ° Konference RUV ° FA ČVUT v Praze2 Architekti ctí známé tři principy architektury (Vitruvius) Krása Kvalita konstrukce Účelnost.
VY_32_INOVACE_D7.16 Autor: Mgr. Nováková Jana Datum vytvoření: prosinec 2012 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Tajemství fotografování Cvičná prezentace. Fotografické přístroje Různé typy fotografických přístrojů jsou vybaveny různými druhy hledáčků Mezi další.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_15_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
Fáze Měsíce VY_32_INOVACE_46_Faze_Mesice Autor: Pavlína Čermáková
Tato prezentace je hrazena z projektu:
Svitavské památky – kostel svatého Jiljí
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Zobrazení předmětu rovinným zrcadlem Vypracoval: Lukáš Karlík
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.11_romansky_sloh_II. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
ARCHITEKTURA = STAVBY Celek
Svitavské památky – kostel Navštívení Panny Marie
1.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Transkript prezentace:

Emmanuele Moretti Francesca Possenti Stefano Teodorani Architektura: Zjevení světla Raně křesťanský kostel ve městě Santarcangelo di Romagna studie tří mladých architektů z Rimini Vytvořeno za podpory sdružení La Ginestra v rámci projektu „Město jako místo pro člověka“ v r. 2004

“Architektura: Zjevení světla” Kostel ze 6. století, Santarcangelo di Romagna Studie vytvořená ve spolupráci s mladými architekty z Rimini Emmanuele Moretti, Francesca Possenti a Stefano Teodorani

Obsahem studie vytvořené v roce 2004 bylo prozkoumání působnosti světla v malém, téměř zapomenutém kostelíku ze VI. století, který stojí v okrajové čtvrti města Santarcangelo di Romagna. Tvůrci strávili uvnitř kostela 3 dny od úsvitu do setmění a svá pozorování zachytili v podobě rozsáhlého fotografického souboru. Zároveň byla ve spolupráci s filmařem P.Mantellim vytvořena výrazově silná videoprojekce sestříhaná z nepřetržitého třídenního natáčení. Během práce se potvrdilo, že stavitelé pracovali velice promyšleně se světlem, jehož podivuhodný pohyb, proměny a účinky výrazně korespondují s celkovým duchovním a významovým konceptem objektu. Dne 29. června, na svátek apoštolů Petra a Pavla, jimž byl kostel původně zasvěcen, dopadají první paprsky vycházejícího slunce na levou hranu styku apsidy s prostorem lodi. V tomto místě je viditelný šikmý zásek do cihelného zdiva. Tam pravděpodobně mohlo být umístěno na konzole votivní vyobrazení patronů kostela. Do stejného bodu je nasměrován pohled vstupujícího, ostění vchodu je za tímto účelem znatelně vychýleno doleva. Pozoruhodná je celá architektonická dispozice interiéru kostela, který díky dokonalým proporcím působí velice prostorně a monumentálně, což v souladu s chvějivými světelnými úkazy poskytuje vnímavému návštěvníkovi neopakovatelný zážitek. Studie byla vytvořena za podpory sdružení La Ginestra v rámci projektu Město jako místo pro člověka. Filmová projekce a fotografické soubory byly představeny v roce 2004 na cyklu výstav v České republice a na kongresu Město jako místo pro člověka. © Emmanuele Moretti, Francesca Possenti, Stefano Teodorani Kulturní sdružení La Ginestra, Rimini TRIALOG - Brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Autor fotografií : Francesca Possenti