Jejich život ve smečkách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výr velký (Bubo bubo).
Advertisements

Medvěd brtník Tereza Hamplová 6.A.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Křeček Džungarský.
Co je to genetika a proč je důležitá?
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
KIN RECOGNITION Lucie Reichová.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Čím se lišíme od zvířat a v čem jsme stejný
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Autor:Jan Pála Sponzor.Wikipedie.cz
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Tučňáci Katka Krejsová.
Po stopách ohrožených zvířat
Alfred Bernhard Nobel Jakub Koschull.
Vlčí hierarchie a chování
Kmen: Žahavci vodní mnohobuněční živočichové sladké i slané vody
Raroh velký Falco cherrug. Charakteristika raroha Patří do čeledi sokolovitých Loví jak na zemi tak ve vzduchu Hnízdo si staví na stromě nebo ve skalním.
ŠELMY.
Rozmnožování obratlovců
Etologie Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Tučňák Císařský čerpal z Wikipedie.
Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho.
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Život ve skupině Petr Machala.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
BIOLOGIE ČLOVĚKA Tajemství genů (28).
Teritorialita – ochrana zdrojů
Tiger Indický Presentace od: Vojtěcha Bence Výskyt
Ledňáček říční.
Žirafa.
AHOJKY.
Homosexualita zvířat.
© Markéta Bartoňová a Rozálie Šmausová
ROZMNOŽOVÁNÍ ŽIVOČICHŮ A ROSTLIN
Savci.
Psovité šelmy.
ASOCIACE MEZI VOLNĚ ŽÍJÍCÍMI ŠIMPANZI (Pan troglodytes schweinfurthii) rozdíly ve spolupráci mezi samci a samicemi Petra Kotlárová 2008.
Já a Ája. Jméno: Ája Barva: Ryzák Plemeno: ČT Datum nar.: Otec: North Star Matka: Jasná.
Kultura u orangutanů Kristýna Vacková.
1. Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků, živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků. Nenarodí-li se kdo z vody a Ducha, nemůže vjíti.
Svět Ellenis… Nikde nenajdeš vlka, který by v sobě měl trochu člověka, ale můžeš najít člověka, ve který má v sobě kousek vlka. Musíš jen dobře hledat…
Pří_179_Rozmanitost přírody _ Srnec obecný Autor: Mgr. Eliška Galíková
Psovité šelmy By: Petr West.
Živý je Pán Ref.: Živý je Pán, živý je Pán, živý je Pán na věky věků x
Název projektu: Živá příroda ve škole
PRIMA 2014 Výukový materiál GE Tvůrce: Mgr. Šárka Vopěnková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Vosa obecná Izabela pertlíková :D.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Veverka známá neznámá.
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Vypracoval David Holub
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vlk Obecný Jakub Šefčík Třída:1.L Předmět:Biologie
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Vypracoval David Holub
Základy genetiky = ? X Proč jsme podobní rodičům?
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Jejich život ve smečkách Vlčí svět Jejich život ve smečkách

Vznik smečky Základním prvkem každé smečky je alfa pár. Smečka vzniká spářením samce a samice na konci zimy a později je rozšířena jejich mláďaty. Mláďata začnou cestovat s rodiči až na podzim a zůstávají s nimi celou zimu, aby se naučila lovit. Díky tomu, že se vlci páří až v 22 měsících věku, nedochází v období rozmnožování k žádným konfliktům a původní pár se spáří znovu. Smečka zůstává pohromadě.

Dospívající vlci Mladí se naučili žít ve smečce. Jsou dospělí a hledají si partnera Mladí si vytvoří vlastní doupě oddělené od doupěte smečky. Pokud, až vyrostou mláďata, se znovu setkají s původní smečkou, mohou se opět spojit dohromady. Když se však nesetkají, jdou vlastní cestou a vytvoří novou smečku.

ROZDĚLENÍ SMEČKY Jak jsem již napsal. Mladí až vychovají své mladé nenajdou smečku a vytvoří si svou. (novou smečku) Další možností, kdy dojde k rozdělení smečky, je smrt jednoho nebo obou vůdců. V prvním případě může (ale nemusí) dojít k rozdělení vlivem sociálního napětí způsobeného spory o vůdcovství. Při úmrtí obou vůdců většinou dojde k rozložení celé smečky a rozdělení na páry, které založí zcela nové smečky

Sociální vazby ve smečce Existenci sociálních vazeb mezi členy smečky dokazuje již samotný fakt, že smečka existuje. Bez těchto vztahů by smečka nemohla vzniknout. Vztah jednoho člena smečky k druhému je obdobný jako vztah mezi psem a jeho pánem.

Hierarchie Hierarchie je pro vlky velmi důležitá. Velký význam má v období rozmnožování, při lovu, při krmení, při ochraně území a vůbec vždy, když je smečka pohromadě. Což znamená téměř pořád, neboť smečka tráví většinu času pohromadě. Alfa páru jsou podřízeni ostatní dospělí členové smečky, z nichž nejvyšší postavení má beta vlk a beta vlčice. Jedinec beta může jako jediný ohrozit pozici alfy. Ostatní zvířata vytvářejí hierarchii s dvou- až tříletými jedinci na vrcholu a jednoletými vespod.

Velikost smečky Velikost smečky se většinou pohybuje mezi 2 až  8 jedinci, přičemž nejobvyklejší počet je 6  až 7. Proč to není více nebo méně? Je to především z těchto čtyř důvodů: Nejmenší počet jedinců nutný pro nalezení a bezpečné ulovení kořisti Maximální počet jedinců, kteří se nasytí z kořisti Maximální počet členů, se kterými může jedinec navázat sociální vztah Maximální počet sociálních konkurentů, které může jedinec akceptovat

Tuto prezentaci sepsal _Radek Cink_ Děkuji vám všem, že jste se vydrželi dívat až do konce. Když dostanu z této prezentace za 1 slibuji že vám vytvořím soukromě ještě jednu na kterou nikdy nezapomenete!!!