Komunální volby v Praze Markéta Reedová & šest lídrů kandidátek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak tunel Blanka promění okolí Pražského hradu
Advertisements

Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Sem vložte LOGO klienta. Doprava v Praze tak trochu jinak Tunel Blanka z jiného pohledu.
Škroupovo náměstí – podzemní garáže na místě parku?
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Smart Move Každý rok autobusy a autokary v Evropě, s minimálními dopady na životní prostředí, přepraví bezpečně a podle jejich potřeby miliony lidí. Ačkoliv.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY DO ROKU 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ červen 2011.
PŘÍMÁ DEMOKRACIE V PRAXI Jana Pařízková Místostarostka Prahy 1, poslankyně.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Politika zaměstnanosti Programová konference ČSSD Prof. Martin POTŮČEK Hradec Králové,
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ČR: Jakým směrem se ČR vydá na křižovatce dopravní infrastruktury budoucnosti? , Praha CESTA PRVNÍ: Důvody investic.
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Vítejte na veřejném fóru
Zahrádkáři na Kraví hoře
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Výsledky projednávání
Priority Policie České republiky na rok 2012
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Informace o vyhlášených výzvách
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Komunální volby v Praze Markéta Reedová & šest lídrů kandidátek

Kampaň VV začíná 4. září  Císařská louka, sobota, celé odpoledne  Kampaň bude kontaktní – video, akce, vysvětlování  Vyzvala jsem Zdeňka Tůmu k veřejným debatám  Náklady kampaně jsou navrženy do 15 mil. Kč  Nebudeme používat negativní kampaň  Základním leitmotivem je heslo: JDE TO LÉPE!  Budeme ovšem ukazovat na to, co nefunguje správně  Každá část programu má své garanty, politické i odborné

Podstata navrhovaných opatření  Inteligentní, přesně cílené investice namísto slibů, které nemají reálný základ a nejsou na ně peníze  Každý projekt musí splňovat tři základní principy:  Hospodárnost a ekonomická udržitelnost  Šetrnost k životnímu prostředí (EIA)  A především: musí být k užitku Pražanů (princip QIA)  V prvním roce se chceme zaměřit na úspory, které jsou podle nás kolem 10 procent pražského rozpočtu  O boji proti korupci jen nemluvíme – už jsme dokázali, že víme, jak ji omezit (zakázky na webu, portál, mapa, ceněná strategie)

1. Praha má být vstřícná k lidem  Praha musí být městem pro život, kde nejen pracujeme, ale trávíme i svůj volný čas. - Nedopustíme likvidaci parků a odpočinkových zón.  Parky budou mít své správce, dočkají se revitalizace  Vytvoříme grantový systém pro zachování zeleně ve městě  Rozšíříme pěší zóny v centru města  Podpoříme ekologicky šetrnou veřejnou dopravu  Kdo chce v Praze stavět velké projekty, musí investovat i do infrastruktury  Podpoříme výstavbu volnočasových zón, cyklostezky chceme propojit a pro kola využít i jízdní pruhy na současných silnicích  Garantem: Jan Hrdina, lídr čtvrtého volebního obvodu

2. Praha musí být také sociální  Město má pomáhat potřebným a vážit si seniorů. Nesmí tolerovat nepřípustné chování. Zneužívání pomoci je třeba tvrdě trestat.  Prioritou je umožnit seniorům, aby zůstali ve svém přirozeném prostředí  Podpoříme výstavbu zařízení poskytujících gerontologickou péči  Zajistíme bezbariérový vstup do metra a zvýšíme přístupnost zastávek tram  Budeme investovat do kvality chodníků  Systémem grantů podpoříme neziskový sektor, který pomáhá předcházet sociálně-patologickým jevům  Připravíme program zmírňující dopady deregulace nájemného – po vzoru severských zemích budeme aktivně pomáhat ohroženým lidem  Garance: Jana Pařízková (1. obvod), Markéta Petrová (6. obvod)

3. Praha - objezdná, ne průjezdná  Dodělejme vnitřní okruh a investujme do veřejné dopravy. Centrum města má být především pro chodce, nikoliv pro auta.  Budeme aktivně prosazovat dostavbu vnějšího okruhu (objezd Prahy)  Dostavba vnitřního okruhu je nezbytná, ale požadujeme posouzení kvality a bezpečnosti výstavby, zadáme audit nákladů stavby  Zabráníme zničení Masarykova nádraží, podporujeme změny kolem něho  Podpoříme dostavbu metra (trasy A) pouze do Motola, trasa D je priorita, ale je otázka, zda-li bude dostatek peněz  Změníme systém parkovacích zón  Podpoříme výstavbu dalších parkovišť P + R  Garanti: Dalibor Sadovský (obvod 7) a Pavel Dobeš (obvod 5)

4. Praha bezpečná 24 hodin denně  Pražští policisté nás mají chránit celý den v ulicích. Nechceme herny a veřejné domy, neboť podporují kriminalitu.  Zasadíme se o zřízení metropolitní policie  Budeme podporovat změnu systému odměňování strážníků – navýšení jejich počtu je zbytečné  Zrušíme současnou praxi, kdy jsou vozidla odtahována i v situaci, kdy nejsou překážkou silničního provozu  Výrazně se budeme snažit omezit počet heren a veřejných domů ve městě, a to jakoukoliv formou  Zadáme analýzu efektivity kamerového systému při stíhání zločinců  Garance: Dalibor Sadovský (7. obvod)

5. Praha kulturní a podpora turistiky  Praha si zaslouží moderní umění, vyplatí se ho podporovat. Stejně tak je nezbytné chránit památky a podpořit cestovní ruch.  Chceme průhledný, férový grantový systém, který bude umělcům garantovat dlouhodobou předvídatelnost  Vytvoříme Mapu ohrožených památek, prověříme opravu Karlova mostu  Část výnosů z ubytovacích zařízení se musí vracet do podpory turistiky  Podpoříme kongresovou turistiku – balíčky výhodných vstupenek, možností využití reprezentativních prostor pražské radnice a propagací  Praha musí mít novou koncepci výstavnictví, protože to se nachází ve zcela katastrofálním stavu  Garance: Marie Hakenová (2. obvod), Václav Jirásek (1. obvod)

6. Peníze rozdělujme šetrně  S penězi občanů budeme hospodařit zodpovědně a bez dluhů. Neplýtvejme penězi na hloupé projekty, jako je např. Opencard.  Zavedeme nový typ analýzy – QIA (kvalita života), která bude testovat výhodnost projektů pro kvalitu života Pražanů (tj. analogie s analýzou EIA – dopadem na životní prostředí)  Stanovíme investiční projekty, které jsou pro Prahu nezbytné a zpracujeme jejich realistický rozpočtový výhled  Zadáme audity všech klíčových projektů magistrátu, budeme hledat, kde lze uspořit a jak projekty zvládnout finančně lépe  Garance: Pavel Dobeš (5. volební obvod)

7. Praha musí podpořit vzdělání a vědu  Bez kvalitního zázemí pro vědu se v Praze nebude rozvíjet tzv. znalostní ekonomika. Musíme vyrovnat příliv EU fondů.  Zavedeme standardy kvality pražských středních škol  Budeme investovat do zvýšení kvality výuky. Navrhneme obohacení výuky o ekonomickou gramotnost  Založíme grantový systém na podporu vědy a výzkumu v Praze. Vytvoříme i poradní orgán Rady pro vědu a výzkum  Prioritou v oblasti sportu bude výstavba sportovišť pro širokou veřejnost. A zastavíme jakékoliv práce ohledně olympijské kandidatury Prahy  Garance: Markéta Reedová (3. volební obvod)

+ 1: My o boji proti korupci jen nemluvíme!  Úředníci jsou tu pro občany, nikoliv naopak. Korupce a byrokracie nesmí mít na radnici prostor.  Díky Markétě Reedové jsou pražské veřejné zakázky již na internetu – nyní je třeba dohlédnout, aby tam byly všechny a úplné  Díky Markétě Reedové má Praha zpracovanou mapu, která ukazuje, kde jsou na radnici místa náchylná ke korupci – nyní je třeba tato místa utěsnit  Díky Markétě Reedové má Praha protikorupční strategii – nyní je potřeba jen docílit její naplnění, které bude opravdové, ne hrané pro média…  Ostatní strany o boji proti korupci mluví, ale Věci veřejné mají už v tomto ohledu hmatatelné výsledky!  Garance: Markéta Reedová, kandidátka VV na primátorku Prahy

Děkujeme za pozornost! Markéta Reedová, lídr kandidátky Pavel Dobeš, volební manažer …a pět lídrů volebních obvodů