MATLAB LEKCE 5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘEŠENÍ ÚLOH V EXCELU.
Advertisements

Logaritmus a věty o logaritmech
Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky
MATLAB® ( speciální 2D grafy polar, compass, feather,
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Mgr. Vladimír Wasyliw - s využitím práce Mgr. Petra Šímy – SŠS Jihlava
Geometrické znázornění kmitů Skládání rovnoběžných kmitů
Využití programu Maple při výuce matematické analýzy
Vytvoření grafu v programu Microsoft Excel - Otevřete program MS Excel - Vytvořte tabulku z naměřených hodnot f (kHz) F u(dB) 0,1 -4,08 0,2 -0,45 0,5 2,92.
Algoritmy I. Cvičení č. 10.
Manažerská grafika Prezentace pro cvičení č.7 Cvičení č.10.
Manažerská grafika Prezentace pro cvičení č.7 Cvičení č.10.
Příklady z Matlabu (6) Příklady na 2D-grafy.
Čihák Plzeň 2013, 2014 Funkce 18 Goniometrické funkce Složitější funkce sinus a kosinus.
Šablona funkcí „pokus o návod“
Cvičení 2 Proměnné(jednoduché a složené) a konstanty První program Zápis výrazů.
Modelování v Matlabu procvičení katedra elektrotechniky a automatizace
Základy infinitezimálního počtu
MATLAB® ( Funkce v Matlabu ).
PowerPoint 2007: Formátování grafu Lekce 15. Úkol Pracujte s grafem na 3. snímku. – Změňte typ grafu na spojnicový. Z nabídky vyberte hned první variantu.
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB cvičení 3 Zbyněk Brettschneider
Základy teorie řízení Frekvenční charakteristika
( Numerická integrace )
MATLAB TEST 2D.
Jako se rychlost v průběhu kmitání mění
2.1.2 Graf kvadratické funkce
Exponenciální funkce. y = f ( x ) = e x D ( f ) = R R ( f ) = (0, +∞)
MATLAB LEKCE 6.
Textový procesor (MS Word)
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08A17 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníŘíjen.
Hvjkbhkj. Sestroj graf funkce y = (x + 1) D = R Urči definiční obor funkce: Urči obor hodnot funkce: Zapiš, kdy je funkce rostoucí a klesající:
Funkce lineární kvadratická nepřímá úměrnost exponenciální
Kvadratické rovnice Každá kvadratická rovnice se dá vyjádřit ve tvaru: a,b,c jsou číselné koeficienty, přičemž a musí být nenulové, jinak by se jednalo.
OPAKOVÁNÍ VYPOČÍTEJTE IMPEDANCI SERIOVÉHO SPOJENÍ REZISTORU O ODPORU R= 10 Ω, INDUKTORU O VLASTNÍ INDUKČNOSTI L= 200 mh A KAPACITORU O KAPACITĚ C=220.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
1. Mocnina s přirozeným mocnitelem
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Čihák Plzeň 2013, 2014 Funkce 4 Mocninná funkce 2.
MATLAB® ( část 3 – 2D grafy).
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Grafy goniometrických funkcí řešené příklady
Práce s excelem.
Definiční obor a obor hodnot funkce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB cvičení 3 Ing. Ladislav Prskavec
VÍCE OBRÁZKŮ V JEDNOM GRAFICKÉM OKNĚ PŘÍKAZ SUBPLOT(a,b,c) a – POČET OBRÁZKŮ VODOROVNĚ b - POČET OBRÁZKŮ SVISLE c - URČENÍ POZICE KTERÝ OBRÁZEK V MATICI.
Napište funkci – jmenuje se „prubehy“ (M-file), která spočte průběhy 2 funkcí y1 = cos x y2 = (cos x + sin 2x ) / 2 Funkce bude mít vstupní parametr x.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Vytvořte funkci (m-file) jménem vypocet, kde jako vstupní parametry budou vektory x a y a výstupním parametrem funkce bude Z. V těle funkce spočtěte funkci.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
Programování v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Grafické možnosti MATLABu © Leonard Walletzký, 2003
Než začneme programovat Co lze v MALATBu dělat, aniž musíme napsat program. © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Exponenciální funkce. y = f ( x ) = e x D ( f ) = R R ( f ) = (0, +∞)
Náhodná veličina. Nechť (, , P) je pravděpodobnostní prostor:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Matematický milionář Foto: autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Mocnina součinu, zlomku a mocniny
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_120.MAT.02 Logaritmická funkce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Booleovské operace v prostoru
Posun grafu funkce sin x a cos x ve směru osy x
Autor.Mgr.Magdaléna Štefaničková
Prírodovedecká fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach
Logaritmické funkce.
Hřebenový obrážecí nůž
RNDr. Miroslav Telepovský
Posun grafu funkcí sin x a cos x po ose y
Změna oboru hodnot u funkcí sin x a cos x
Transkript prezentace:

MATLAB LEKCE 5

CVIČENÍ MOCNINNÉ FUNKCE MOCNINNÁ FUNKCE S PŘIROZENÝM MOCNITELEM JE FUNKCE Y=X^N. NAKRESLETE DO GRAFICKÉHO OKNA POMOCÍ PŘÍKAZU SUBPLOT PRŮBĚHY FUNKCÍ : 1. y=x5 ; y=x3 ; y=x v jednom okně 2.y=x6 ; y=x4 ; y=x2 ve druhém okně 3. y=2*(x+1)2 ; y=2*x2 ; y=2*x2+4*x-6 ve třetím okně 4. y=sin(x); y=cos(x) ; y=sin(2*x) ; y=2*cos(2*x) Zadání řešte zápisem do M-souboru. Funkce v jednotlivých oknech rozlište barevně. Popište osy a název grafu.

CVIČENÍ EXPONENCIÁLNÍ A LOGARITMICKÁ FUNKCE VYTVOŘTE V GRAFICKÉM OKNĚ PRŮBĚH FUNKCÍ : y= ax 0<a<1 y= ax a>1 Y= log2 (x) Y= log10(x-1) ZADÁNÍ ŘEŠTE ZÁPISEM DO M-SOUBORU PROMĚNNNOU a ZADÁVEJTE Z KLÁVESNICE FUNKCE BUDOU ZOBRAZENY POMOCÍ PŘÍKAZU SUBPLOT . POPIŠTE OSY A NÁZEV GRAFU

KRESLENÍ KRUŽNICE STŘEDOVÁ ROVNICE KRUŽNICE X2 + Y2 = R2 PARAMETRICKÉ VYJÁDŘENÍ KRUŽNICE X= R*COS H Y= R*SIN H

KRESLENÍ ELIPSY ELIPSU SE STŘEDEM S [0 0] LZE URČIT PARAMETRICKY X= A*COS H Y=B*SIN H NAKRESLETE ELIPSU POMOCÍ PARAMETRICKÉHO VYJÁDŘENÍ ZADÁNÍ ŘEŠTE V M-SOUBORU. Z KLÁVESNICE ZADÁVEJTE PROMĚNNÉ A + B.

3D GRAFIKA

VYTVOŘENÍ SPOJITÉHO 3D GRAFU TŘI VEKTORY POPISUJÍ OSY X,Y,Z ( DVĚ NEZÁVISLE A JEDNU ZÁVISLE PROMĚNNOU) ZAPIŠTE A POTVRĎTE t=0:pi/50:10*pi; plot3(sin(t),cos(t),t) PŘÍKAZY – axis square, box on a grid on VYZKOUŠEJTE A POPIŠTE FUNKCI VÝŠE UVEDENÝCH PŘÍKAZŮ.

3D SÍŤOVÝ GRAF X=-3:.125:3; vytvoření vektoru na ose x (jedna nezávisle proměnná) y=x; vytvoření vektoru na ose y (druhá nezávisle proměnná) [X,Y]=meshgrid(x,y); vytvoření zvláštní matice (mřížky), která umožní následné 3D Z=X.*exp(-X.^2-Y.^2); definice osy závislé proměnné mesh(Z) klíčový povel pro vykreslení 3D síťovaného grafu Změňte mesh na meshc dále pak na surf