Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kvadratické rovnice Každá kvadratická rovnice se dá vyjádřit ve tvaru: a,b,c jsou číselné koeficienty, přičemž a musí být nenulové, jinak by se jednalo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kvadratické rovnice Každá kvadratická rovnice se dá vyjádřit ve tvaru: a,b,c jsou číselné koeficienty, přičemž a musí být nenulové, jinak by se jednalo."— Transkript prezentace:

1 Kvadratické rovnice Každá kvadratická rovnice se dá vyjádřit ve tvaru: a,b,c jsou číselné koeficienty, přičemž a musí být nenulové, jinak by se jednalo o lineární rovnici. Pro výpočet x 1 a x 2 je potřeba nejprve zjistit diskriminant D. Podle hodnoty diskriminantu D můžeme dostat obecně tři řešení: D > 0 Kvadratická rovnice má dva rozdílné reálné kořeny. D = 0 Kvadratická rovnice má jeden dvojnásobný kořen. D < 0 Kvadratická rovnice nemá řešení v oboru reálných čísel R.

2 Řešte Řešení:

3 Exponenciální rovnice Vztahy užitečné při řešení exponenciálních rovnic

4 V množině R řešte: Řešení:

5 Logaritmické rovnice 1. a zároveň 2. a zároveň 3. a zároveň 4. 5. a zároveň 6. 7. 8. a > 0, b > 0 9.9. a > 0, b > 0 10. a zároveň

6 Použijte dekadický logaritmus při řešení rovnice: Řešení:

7 Goniometrické rovnice

8 Goniometrické vzorce

9 Řešte rovnici v množině R: Řešení:


Stáhnout ppt "Kvadratické rovnice Každá kvadratická rovnice se dá vyjádřit ve tvaru: a,b,c jsou číselné koeficienty, přičemž a musí být nenulové, jinak by se jednalo."

Podobné prezentace


Reklamy Google