Technická kontrola a evidence.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program pro rychlé hlášení poruch strojů a zařízení
Advertisements

Jištění kvality technologických procesů
Zákon o obalech Česká republika
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Zásoby podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Technická dokumentace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Zpracování programu programovatelným automatem. Zpracování programu na PA se vykonává v periodicky se opakujícím uzavřeném cyklu, tzv. scanu. Nejprve.
Digitální učební materiál
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Od návrhu k výrobku.
PRAVÝ LEPT.
Rozdělení dekorace porcelánu podle nanášení na glazuru a pod glazuru
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Statistická přejímka Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Vliv konkrétních podmínek činnosti na řízení nákladů výkonu
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
EN ISO Správná výrobní praxe
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
VRTACÍ PŘÍPRAVKY.
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
TECHNOLOGICKÁ STRUKTURA, JEJÍ PARAMETRY A ZNÁZORNĚNÍ
ŘÍZENÍ JAKOSTI A SPOLEHLIVOSTI Věra Pelantová Pavel Fuchs verze 2009
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Materiál používaný při dekorování keramiky
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
VYPALOVÁNÍ DEKOROVANÝCH VÝROBKŮ
Řízení jakosti výrobků Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Digitální učební materiál
Jak chápeme kalkulační systém
Komplexní produktivní údržba (TPM)
Odbyt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autor: Ing.Holenda Jiří
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Dekorace keramického výrobku Dekorace keramického výrobku Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Dlouhodobý majetek a materiál jako výrobní faktory
HACCP.
NAUKA O PODNIKU I Hmotný investiční majetek a materiál jako výrobní faktory.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK PODNIKU – OBĚŽNÝ MAJETEK Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….). Zásoby mají podobu a tak se i v účetnictví rozlišují: Materiál – suroviny (základní materiál), pomocné.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
TECHNOLOGICKÝ POSTUP 5. Popis pracovních operací a určení výrobního zařízení, nástrojů a pomůcek v technologickém postupu OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Použitelnost kovů se určuje v praxi podle vlastností materiálu: Fyzikální Chemické Technologické Mechanické.
Zásobování prodejny Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu 1.Požadavky na zásobování prodejen 2.Dodavatele 3.Dodavatelsko-odběratelské vztahy 4.Rozdělení.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
BOZP při práci ve výškách
Jištění kvality technologických procesů
Digitální učební materiál
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Základní pojmy v automatizační technice
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výrobní postup Slovní nebo grafický přehled obsahu a sledu jednotlivých výrobních operací, pracovních i nepracovních. (pracovní – přítomnost pracovníka,
Vliv konkrétních podmínek činnosti na řízení nákladů výkonu
Transkript prezentace:

Technická kontrola a evidence

Rozdělení technické kontroly (TK) vstupní mezioperační výstupní Na všech úsecích výroby je nutné mít technickou kontrolu. Jejím úkolem je dbát na dodržování technologických postupů, dodržování technologické kázně a kontrolovat jakost došlých surovin a polotovarů a jakost rozpracovaných výrobků během jednotlivých výrobních operací a provádět konečnou kontrolu před expedicí. Rozdělení technické kontroly (TK) vstupní mezioperační výstupní

Vstupní technická kontrola Má na starosti přejímku surovin, které jsou do závodu dováženy, zda odpovídají daným normám. Provádí je pomocí laboratorních zkoušek. Jestliže surovina neodpovídá požadované jakosti, vrátí se zpět dodavateli. Nikdy nesmí vstupní TK povolit zpracování špatné suroviny, neboť by došlo k znehodnocení výrobků a výrobě zmetků.

Mezioperační technická kontrola Zásadou této kontroly je nepřipustit, aby se nepokračovalo v práci na výrobku, nebo výrobcích či polotovarech, jestliže nejsou v odpovídající jakosti a neodpovídají předepsaným podmínkám výrobního procesu. TK na všech odděleních pravidelně a soustavně kontroluje jakost výrobků a v případě zjištění nedostatků určuje, zda lze výrobky opravit, nebo zda budou vyřazeny do vratného odpadu. Ve vytváření se provádí kontrola trhlin petrolejem.

Výstupní technická kontrola Výstupní technická kontrola zodpovídá za jakost výrobku, který je určen k prodeji zákazníkovi, nebo do prodejny. Provádí a zajišťuje reklamaci vadných výrobků a zajišťuje nápravu takto vzniklých chyb.

Druhy kontroly Kontrola 100% - kontrolují se všechny výrobky kontrola periodická – kontroluje se každý např. sudý (lichý, nebo druhý,pátý apod.) výrobek namátková – kontroluje se namátkově určený počet výrobků

Zamítací číslo Je to číslo, které určuje nejmenší možný počet vadných výrobků z daného počtu. Například jestliže je zamítací číslo 6 ze 100, pak jestliže TK nalezne 7 výrobků vadných celou danou vyrobenou sérii zastaví, TK je zpravidla označí anilinovou barvou. Pracovník, pokud je to jeho chyba je povinen výrobky opravit – bez náhrady mzdy, pokud je to chyba způsobená ve výrobním procesu, tak je opraví s náhradou mzdy.

Zkoušky surovin a materiálů chemické složení, stanovení pH vlhkost zbytek na sítě smrštění litrová hmotnost a hustota průtočnost rychlost tvorby střepu pevnost v ohybu vypalovací zkoušky nasákavost žárovzdornost zkoušky dekoračních materiálů zkoušky glazur ztekucovací křivka

Zkoušky dekoračních materiálů keramické barvy – lesk, odstín, zrnění keramické obtisky – celistvost, barevnost preparáty drahých kovů – vzhled, barva, lesk barvítka a barvy pod glazuru – odstín, sytost snímací lak – zbytek po výpalu ředidla – vhodnost a nezávadnost použití pojiva – rychlost schnutí O všech zkouškách je vedena přehledná evidence a dokumentace. Vše je pečlivě zaznamenáno do protokolů TK a uloženo nejméně půl roku.

Evidence Evidence je velmi důležitou součástí keramické výroby a provádí se na každém úseku výrobního procesu. Evidují se: suroviny stroje a zařízení materiál pro výrobu rozpracované výrobky (polotovary) bílé vypálené výrobky výrobky v dekoraci výrobky určené k expedici

Evidence polotovarů Na každém oddělení bílé výroby a dekorace se provádí evidence zhotovených, nedokončených výrobků před dalším zpracováním v procesu výroby, aby byl přesný přehled o zhotovených polotovarech a mohl se tak sledovat plán výroby. Nedokončený výrobek, který je určen k dalšímu zpracování se nazývá polotovar.

Evidence výrobků Evidence výrobků se provádí po dokončení celého výrobku v bílé výrobě v dekoraci v expedici Spočívá v tom, že se přesně evidují počty jednotlivých dokončených výrobků určených pro expedování v bílém stavu (vypálené) určených pro další dekoraci určených pro expedici a prodej

Druhy evidence Denně se sleduje: Počet polotovarů v předepsané kvalitě Počet polotovarů určených k opravě Počet výrobků podle plánu Počet výrobků do souprav Počet výrobků podle zakázky Evidence se provádí na každém úseku výroby Evidují se všechny výrobky, včetně špatných výrobků a výrobků určených k opravě, z důvodu uhrazení částky za jejich výrobu pracovníkovi, který se podílel na výrobě Výrobky se označují v bílé výrobě anilinovou barvou – červenou (k opravě), zelenou (k dalšímu zpracování).

Skladová evidence V každém výrobním závodu je nutno provádět skladovou evidenci ve skladech na tzv. skladových kartách, kam se zaznamenávají veškeré pohyby stroje a zařízení strojní součástky suroviny a polotovary čistící prostředky materiály a pomůcky

KONEC