Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Ochrana průmyslového vlastnictví a patentové informace
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Seminář Inovační potenciál ČR a programy EUREKA a Eurostars Evropský patent – aktuální vývoj ochrany Mgr. Petr Novotný 11. září 2013.
RIS ve Zlínském kraji Možnosti nových operačních programů pro inovační aktivity firem Martin Kobzáň 8.března 2007.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Operační program Podnikání a inovace
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Možnosti a zdroje financování inovací z OPPI Agentura CzechInvest Ing. Petr Bernát.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Význam průmyslově právní ochrany pro transfer technologií
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Mezinárodní ochrana duševního vlastnictví
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Ochrana průmyslového vlastnictví
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Transkript prezentace:

Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví OP Podnikání a inovace Ing. Martin Kašpárek

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Program Inovace 2007-2013 Program Inovace Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Inovační projekty Podpora projektů zaměřených na ochranu práv průmyslového vlastnictví představuje specifickou, samostatně vyhlašovanou podporovanou aktivitu programu Inovace.

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Inovační proces INOVACE – Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Prototyp POTENCIÁL INOVACE-inovační projekty Uvedení na trh Vymyslet Vyvinout Vyrobit a prodat Probíhá rešerše stavu techniky Probíhá ochrana vyvinutého technického řešení formou patentu nebo užitného vzoru Probíhá ochrana designu výrobku průmyslovým vzorem a ochrana produkce ochrannou známkou

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Cíl programu, důvod podpory Cílem programu je prostřednictvím dotací podpořit zvýšení intenzity využívání nástrojů ochrany práv průmyslového vlastnictví malými a středními podnikateli, vědeckovýzkumnými institucemi, vysokými školami a fyzickými osobami. -- Program podporuje průmyslově-právní ochranu vynálezů, designu výrobků a obchodního názvu či značky. Důvodem pro podporu je výrazné zaostávání ČR za vyspělými zeměmi EU v oblasti průmyslově-právní ochrany a rostoucí význam ochrany nehmotných statků pro zajištění konkurenceschopnosti.

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Podporované aktivity, alokace a) Podávání přihlášek vynálezů v zahraničí a v ČR b) Zajištění ochrany průmyslového vlastnictví ve formě: -- patentů v ČR a zahraničí -- užitných vzorů (pouze v případě, že byla současně s přihláškou užitného vzoru podána přihláška vynálezu) v ČR a zahraničí -- průmyslových vzorů v zahraničí -- a ochranných známek v zahraničí Alokace pro projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví je 350 mil. Kč na období 2007-13 (cca 50 mil.Kč/rok)

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Příjemci podpory Žadatelem/příjemcem podpory v projektech na ochranu práv průmyslového vlastnictví je přihlašovatel daného průmyslového práva. Inovační projekty projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví -- podnikatelský subjekt -- malý nebo střední podnik -- veřejná výzkumná instituce -- vysoká škola -- fyzická osoba projekty s výstupem v OKEČ – 15,17-37, 72 a 74.3 kromě odvětví vymezených v bodě 4.4 programu není odvětvové vymezení kromě bodu 4.4 programu

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Podmínky a vymezení -- sídlo nebo bydliště, případně adresa pracoviště příjemce podpory, v rámci jehož činnosti předmět ochrany průmyslového vlastnictví vznikl, musí být v ČR mimo území hl. m. Prahy. -- s přihláškou užitného vzoru musí být vždy podána přihlášku vynálezu na stejné technické řešení. -- podporovány nejsou projekty, jejichž výstupy se projeví v některém z následujících odvětví: - nákup dopravních prostředků v odvětví dopravy - uhelný průmysl (oddíly 10 a 23.1 OKEČ) - rybolov a akvakultura (oddíl 05 OKEČ) - prvovýroba výrobků uvedených v příloze I Smlouvy o ES

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Způsobilé výdaje -- služby oprávněných zástupců, poradců, expertů, studie oprávněnými zástupci mohou být patentový zástupci, specializovaní advokáti, ZV jsou externí nákup služeb oprávněných zástupců spojených se zastupováním před příslušnými úřady a s řízením o udělení patentu, zápisu průmyslového vzoru, užitného vzoru či ochranné známky. -- překlady Jen překlady pro účely přípravy a řízení o udělení práv průmyslového vlastnictví dle programu a výzvy. Způsobilými nejsou výdaje na tlumočení. -- správní poplatky spojené s udělením práva průmyslového vlastnictví Jen správní poplatky hrazené příslušnému úřadu ochrany průmyslového vlastnictví do doby udělení či zapsání průmyslového práva (mezi ZV nepatří udržovací poplatky hrazené po udělení průmyslového práva)

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Forma a výše podpory 10 – 300 tis. Kč na projekt (jedná se o navýšení na 1 mil. Kč) Veřejná výzkumná instituce 75 % způsobilých výdajů Vysoká škola MSP/fyzická osoba 45 % způsobilých výdajů MSP spolupracující s VŠ nebo VVI 55 % způsobilých výdajů ZV – způsobilé výdaje

Postup podávání žádostí na CzechInvestu během patentového řízení u ÚPV Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Způsob podávání žádostí Postup podávání žádostí na CzechInvestu během patentového řízení u ÚPV Postup na CzechInvestu Postup u ÚPV Podání registrační žádosti u agentury CzechInvest přes eAccount Podání přihlášky vynálezu u Úřadu průmyslového vlastnictví Zveřejnění přihlášky Udělení patentu Žádost o úplný průzkum Podání plné žádosti včetně příloh u agentury CzechInvest přes eAccount Podání žádosti o platbu včetně příloh u agentury CzechInvest

Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví Výzva, zahájení příjmu žádostí -- vyhlášení samostatné výzvy: 1.10.07 – 31.12.07 -- příjem registračních žádostí a plných žádostí: 1.10.07 – 31.12.07 Více informací na: -- www.czechinvest.org -- jednotlivé výzvy

Děkuji za pozornost Ing. Martin Kašpárek Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. © Copyright, CzechInvest 2006. Všechna práva vyhrazena Děkuji za pozornost Ing. Martin Kašpárek martin.kasparek@czechinvest.org