Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Excel – funkce.
Power Point– pracujeme se snímky
Funkce v Excelu.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.01 Téma: Excel Číslo projektu:
Excel – editace ( formát ) buněk
Dnes učím já....
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Tabulkový procesor MS EXCEL II. VZORCE A FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v.
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Tabulkové kalkulátory
Excel ´97 Co je to program „Excel“? součást skupiny programů Microsoft Office, tabulkový procesor vhodný pro tvorbu: tabulek, výpočtů, seznamů, posloupností.
Power Point– správa prezentace
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
Word – Struktura dokumentu
Práce se vzorci Ilona Woznicová, 4. B1. ÚKOL Vytvořte tabulku mezd za březen použijte údaje ve vzorové tabulce.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Obsah: Výpočty Vzorce, Funkce
Power Point– sestavujeme prezentaci
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Práce s řadami. Krok 1:Vytvořte vlastní řadu n V menu Nástroje klikněte na možnosti, otevře se dialogové okno možnosti. n Vyberte složku seznamy a pak.
Základy práce s programem
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Word – základní práce s wordem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Průměr Maximum Minimum
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vzorce v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
Funkce v Excelu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Číselné formáty.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Logické funkce Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání funkce KDYŽ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Sčítání buněk podle zadaných podmínek
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Transkript prezentace:

Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš

Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové okno Vložit funkci Vzorce začínají znakem =, např. =SUMA(A1:C1), což je součet buněk A1, B1, C1 2

Funkce pro matematické operátory Součet buněk =(A3+A4) Součin buněk =(A3*A4) Rozdíl buněk =(A3-A4) Podíl buněk =(A3/A4) 3

Tvorba vzorců pomocí průvodce Klikněte na ikonu před řádkem vzorců Otevře se dialogové okno Vložit funkci, kde si vyberete z nabídky funkcí podle kategorií a výběr potvrdíte Otevře se dialogové okno Argumenty funkce Označte do bloku oblast buněk, se kterými vzorec pracuje a potvrďte V řádku vzorců se vypíše vzorec v buňce hodnota (výsledek) 4

Ukázka tvorby vzorce pro součet několika hodnot – SUMA 5 Klikněte na buňku, v níž bude součet dále postupujte podle popisu na předchozím snímku

Často používané vzorce Aritmetický průměr =PRŮMĚR(A1:B7) Počet hodnot =POČET(A1:B7) Maximum hodnot =MAX(A1:B7) Minimum hodnot =MIN(A1:B7) 6

Kopírování vzorců a dat levým tlačítkem myš Využijete pokud stejný vzorec potřebujete vícekrát např. v polích pod sebou, jen s hodnotami o řádek níž Postup: ▫Vytvořte vzorec v prvním řádku ▫Označte buňku s výsledkem a najeďte myší na pravý dolní roh buňky – kurzor se změní v křížek ▫Držte levé tlačítko myši a táhněte dolů k řádku s posledními údaji ▫Pusťte tlačítko myši – buňky se naplní hodnotami podle zadaného vzorce ▫Lze kopírovat i vedle sebe 7

Kopírování vzorců a dat levým tlačítkem myši - náhled 8

9 Zdroje informací: