Nové hospodaření litoměřické diecéze počínaje rokem 2014 Otázky a odpovědi k novému modelu financování církví na základě majetkového narovnání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Dan Jiránek primátor Statutárního města Kladna.
Advertisements

Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Neziskové organizace a jejich financování
Neziskové organizace a jejich vztah k veřejným rozpočtům v ČR
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 26. listopadu 2013.
O FIRMĚ DATALIFE PROFESIONÁLNĚ spolupracujeme s těmi nejlepší finančními společnostmi na trhu jak u nás tak v zahraničí. společnost Datalife nabízí profesionální.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Finanční řízení podniku
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
MAJETKOVÉ VYROVNÁNÍ STÁTU S CÍRKVEMI: PRÁVNÍ PERSPEKTIVA Jablonné v Podještědí 19. listopadu 2014.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Setkání zástupců ekonomických rad farností 30. ledna 2010 Tomáš Holub Tomáš Holub generální vikář.
Audit seminář CGI duben 2014.
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Právní forma organizace
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Místní rozpočtové jednotky
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
Rozpočtové právo II 7. května 2014 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
IndustryCon IndustryCon 2014 IndustryCon ročník.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Rozpočty územních samosprávných celků
Vládní neziskové organizace
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Neziskové organizace a jejich financování
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
CO JE HOSPODAŘENÍ? Peníze - získávání a nakládání s nimi,
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Státní organizace.
Finanční a rozpočtové právo
Financování kapitol státního rozpočtu II
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 5 Obecná problematika rozpočtového práva Rozpočtové právo hmotné.
Účetnictví ÚSC do roku 2009 NENÍ SOUČÁSTÍ ZKOUŠKY !!! Účetnictví a rozbory ve veřejné správě.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
ZÁSADY TRANSFORMACE ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN Praha,
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
DARY – BEZÚPLATNÉ PŘÍJMY 1. Osnova prezentace 1. Přijímání darů (z.č. 250/2000 Sb.) 2. Zdaňování darů (z.č. 586/1992 Sb.) 3. Ocenění darů (z.č. 586/1992.
1 Odpovědi na otázky Dočasné komise PSP ČR pro řešení majetkových otázek mezi státem a církvemi V Praze
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Kvalita v sociálních službách jako proces
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Obsah veřejných rozpočtů III
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
TÉMA: Rozhodování, řízení, pracovní kultura
Místní rozpočtové jednotky
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Nové hospodaření litoměřické diecéze počínaje rokem 2014 Otázky a odpovědi k novému modelu financování církví na základě majetkového narovnání

nakládání s navráceným majetkem sloužící podpoře a rozvoji našeho poslání a aktivit. a na státu nezávislé hospodaření diecézí, farností a ostatních církevních subjektů. vypořádání některých majetkových křivd způsobených totalitním režimem. Co nový model přináší? (zákon o majetkovém vyrovnání) SVOBODNÉ SAMOSTATNÉ SPRAVEDLIVÉ

„Na poli ekonomiky je nutné vyvinout takový systém, který by každé církevní instituci zaručil základní prostředky a svobodu k pastorační činnosti...“ ― papež František k našim biskupům Papež František o hospodaření

„Když jsem chodíval zpovídat, ptal jsem se: ‚Dáváte almužnu?‘ ‚Ano!‘, zněla odpověď. Pak jsem se ptal: ‚A když dáváte almužnu, hledíte do očí toho, komu ji dáváte, dotknete se ruky toho, komu ji dáváte, anebo jen hodíte peníz?‘“ ― papež František k církevním hnutím

„Materiální zdroje jsou pouhým, avšak nutným prostředkem k tomu, aby církev mohla co nejlépe plnit svou podstatnou funkci - hlásat evangelium.“ „Jsem si jist, že díky majetkovému vyrovnání budeme konečně nezávislí a budeme moci hlásat evangelium opravdu svobodně.Avšak se svobodou je nutně spojena zodpovědnost. S nově nabytým majetkem budeme muset velmi zodpovědně a transparentně nakládat.“ ― Mons. Jan Baxant biskup litoměřický

Předchozí a nový model hospodaření Výdaje a příjmy

Hospodaření diecéze v roce 2012 PŘÍJMY VÝDAJE PŘÍJMYVÝDAJE

Hospodaření diecéze v roce 2043 PŘÍJMY VÝDAJE PŘÍJMYVÝDAJE

Plánovaný vývoj příjmů diecéze příspěvek státu hospodářská činnost vlastní příjmy (sbírky, dary, ostatní) model hospodaření proveden ve stálých cenách (bez inflace)

Pokrytí výpadku příspěvku státu hospodářskou činností biskupství a farností mil. Kč mil. Kč mil. Kč

Efektivní správa vráceného majetku 1 Ekonomická spolupráce diecéze a farností 2 Zhodnocování finanční náhrady 3 Stálá spoluúčast věřících 4 Podmínky udržitelného samofinancování diecéze

Koncept ekonomické spolupráce mezi diecézí a farnostmi DIECÉZE  Mzdy duchovních a zaměstnanců (87)  Stavební činnost  Účetní práce  Právní pomoc  Příspěvky z fondů (1) FARNOSTI  Vyhlášené sbírky (3)  Odvod do svépomocného fondu (1)  Dary Biskupství litoměřickému celkem předpoklad 2014 (v milionech Kč)

Co znamená nový model hospodaření pro věřícíCo znamená nový model hospodaření pro věřící Spolupráce s knězem v rámci ekonomické rady farnosti 1 Zapojení do účelových sbírek ve farnosti 2 Podpora kněze, farnosti a kostela prostřednictvím darů 3 Hledání sponzorských a grantových příležitostí 4

Umožní jednotlivým diecézím společně efektivně investovat část vyplácené finanční náhrady pro budoucnost. Každá diecéze do něj může vložit prostředky dle svého uvážení. Správa společného majetku pod ČBK Solidární fond Rezervní fond Investiční fond

Diecéze do něj budou přispívat podle svých hospodářských možností a budou z něj podporovány ekonomicky slabší diecéze. Správa společného majetku pod ČBK Solidární fond Rezervní fond Investiční fond

Bude sloužit pro nepředvídatelné události, pro které bude potřeba mít jakýsi záložní zdroj prostředků. Správa společného majetku pod ČBK Solidární fond Rezervní fond Investiční fond

Kontrola V rámci hierarchie výše postavený subjekt kontroluje subjekty podřízené. Diecéze má ustanovenou kontrolní komisi, která se schází 4x ročně. Hospodaření diecéze kontroluje nezávislá auditorská společnost a výsledky této kontroly budou veřejně dostupné na stránkách biskupství. Každá farnost v diecézi ustanoví ekonomickou radu farnosti, která bude, kromě jiného, kontrolovat účetnictví a plnění finančního plánu. Hmotnou zodpovědnost za majetek ponese statutární orgán farnosti.

Harmonogram Zahájení činnosti církevních fondů Nabytí účinnosti zákona 248/2012 Sb. Samostatné hospodaření církve Snižování státního příspěvku na provoz Čerpání finančních náhrad

Vaše dotazy

často slyšíme výtky, že církev není chudá a baží po majetku, a tak se vzdaluje svému poslání. Ano, jistě není úlohou církve, aby byla v první řadě ekonomickým subjektem a vytvářela zisk. Materiální zdroje jsou pouhým, avšak nutným prostředkem k tomu, aby církev mohla co nejlépe plnit svou podstatnou funkci - hlásat evangelium. Zákonem o částečném majetkovém vyrovnání se my věřící vracíme konečně do situace svobody. Smyslem minulého zákona o hospodářském zabezpečení církví z roku 1949 totiž nebylo toto zabezpečení, ale útlak a snaha o likvidaci církve. Milí přátelé,

Jsem si jist, že díky majetkovému vyrovnání budeme konečně nezávislí a budeme moci hlásat evangelium opravdu svobodně. Avšak se svobodou je nutně spojena zodpovědnost. S nově nabytým majetkem budeme muset velmi zodpovědně a transparentně nakládat. Nebudeme se už moci spoléhat na stálý příjem od státu. Budeme muset skončit s přístupem, že se nás hospodářská problematika vlastně netýká. Farnosti, stejně jako celá diecéze, budou muset úzce spolupracovat a být spolu solidární. Avšak není se čeho bát. Nepřicházíme do zcela nové situace.

V novém čase svobody už přece hospodaříme s majetkem 25 let a je to majetek větší, než ten, který nyní dostáváme nazpátek. Vykročme proto s odvahou a s pomocí Boží do nové etapy života církve! Ať nám všem k tomu Bůh žehná! Mons. Jan Baxant biskup litoměřický

Kontaktní osoba: P. Stanislav Přibyl CSsR, generální vikář Děkujeme za pozornost.