Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen 2014. Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
AUTO : V obci Rybná nad Zdobnicí odbočit u motorestu (ukazatel Litice, nebo Česká Rybná), do obce Záchlumí. Zde u dřevěné kapličky (zvonice) obr.1 opustit.
Noc s Andersenem 2014 ZŠ Mikulášovice za podpory města Mikulášovice.
Všechno začalo objevením stromu Kloboukovníku.. Zjistili jsme, že svět lidí je ohrožen.
Nejprve si Přečtěte pozorně text
VTÍPKY nad * 18.
VY_32_INOVACE_ 01_ Lidé a čas
ŠKOLNÍ VÝLET 5.B květen 2011 KŘIVOKLÁT, KONĚPRUSKÉ JESKYNĚ.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
TEREZÍN – HORA ŘÍP 20.KVĚTNA Čekání na autobus se trošičku protáhlo, naštěstí to byl poslední zádrhel.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Zájezd do Jindřichova Hradce
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
TĚ ZVE NA VÝPRAVU: Občanské sdružení. Jirkův nový domov v horách Kdy: Kde: Josefův Důl v Jizerských horách ( nový domov Jirky Hajníka) Náplň.
Jesličky. Hra Jesličky..A jak to vlastně bylo??? Pár lidi s Orlové a Osrtavy se jednou rozhodly, že secvičí nějaké to divadlo:-).A jak tak čas běžel,děti.
Adaptační kurz
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
Tábor Šumava již po sedmé Podvečerní vycházka Grádl-Železná Ruda- Belvedér-Grádl 9 km.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
KLÍČE K PRAŽSKÝM VĚŽÍM poznávací etapová aktivita pro celou rodinu.
Přebudov června 2013 Družina princezen a rytířů v pohádkovém Přebudově.
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Výlet do Brna 6.třída Zveme vás na super výlet do Brna, pojedeme vlakem cesta bude trvat 1:20 h. Půjdeme se podívat na Špilberk do věznic, pak na.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu.
DELEGACE V GALANTĚ UBYTOVÁNÍ STRAVA KONFERENCE ZASTÁVKA V BRATISLAVĚ.
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
 Dne se uskutečnil výlet třídy 6.A. Jeli jsme do botanické zahrady a do IQ parku v Liberci.
Tato prezentace nesmí být použita na jiný den Země než na Zneužití je trestné Zneužití je trestné.
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
Alenka odešla do školy, ačkoli se necítila moc dobře
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Školní výlet 4. třídy Čtyři palice, Perníčky, Zkamenělý zámek, zámeček Karlštejn, Lukásova lípa.
Meluzíni, Meluzínky, Meluzíňata – bývalí, současní i budoucí dříve než na nás přijde zimní spaní je tu zase hradní hraní LP 2009 Od pátku 30. října do.
Výlet za historií č. IV tentokrát ANTROPHOS Zdeňka Chaloupková říjen 2011.
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Krásnou vlast 1. Krásnou vlast připravil pro svůj lid milý náš Spasitel v nebesích. Budeme radostně, věčně žít, v Kristových nebeských příbytcích. Ref:
Noc páťaku ANDREA TURKOVÁ. ÚVOD  Dne jsme spali ve škole. Šli jsme i do kina kosmos na Rio 2 v 3D.Byla to sranda měli jsme na očich 3Dbrýle.
1. Krásnou vlast připravil pro svůj lid | milý náš Spasiteli na nebi
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: GREENWICH ROCHESTER hrad HEVER.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
RODINNÁ DOVOLENÁ- LIPNO ZPRACOVALI :PAVLA LEITGEBOVÁ, LÁĎA MACHÁČ, KUBA POSPÍŠIL.
RODINNÝ VÝLET Klára Očadlíková, Sebastian Stryžak, Fanda Šimanovský.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ II.E – Lhota nad ROHANOVem
ZV OOP DJŠ pořádá zájezd do Bzence
Halloween … aneb večer plný duchů Večer plný duchů začíná… … návštěvou kata Midláře, který dětem strach nahnat dokáže!
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Denní tábor Křinice – a –
Osmý div světa Torres del Paine.
Sada 2 Jazyková komunikace MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Honza v Turecku - Yalova
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Transkript prezentace:

Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen 2014

Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná stanice. Jen nám díky výluce ujel osobáček do Stráže asi o půl minuty Jdeme tedy na 2 hodiny poznávat ostrovský zámecký park a chutnat místní zmrzku než nám pojede další vlak.

Stoupání do neznámých kopců Průzkumník Míša nedbal upozornění místních domorodců, že pravděpodobně budeme bloudit neb cesta k hradu je špatně značená, a dovedl nás cestou modrou i nemodrou rovnou před hradní bránu.

Na hradě Po přivítání hradními pány a ubytování v hradním podkroví nás čekala jedinečná prohlídka hradu. DOTÝKAT SE VŠEHO DOVOLENO…

Hodování Hodovali jsme romanticky – v hodovně, při svíčkách, na ovčích kůžích, v teplém oblečení při cca 10°C. Tady nepršelo, jen kapalo z vlhkých zdí.

Nejlepší pozorovatel Naši pozornost jsme vyzkoušeli při otázkách po prohlídce. Po zásluze jsme pak byli pasováni na rytíře rukou středověké děvy.

Tajemný hrad Tajuplné historky u ohně, pár táborových písní a hra „Městečko Palermo usíná“ navodily tajemnou atmosféru před strašidelnou cestou do hradního sklepení – pištět můžete, jak libo! Kdo si troufnul sáhnout do rakve, měl i sladkou odměnu

Noční podhradí Posíleni buřtíkami jsme se vydali na noční procházku podhradím. Směr? Přece jeskyně Na nalezenou listinu jsme se všichni upsali – krví jsme šetřili, stačila propiska První den na hradě končí…dobrou noc!

Strašidel se nebojíme

Noc na hradě V noci nás budila bouřka, hromy, blesky. No, místní nás varovali před hradními strašidly…. Ráno se probouzíme do deštivého dne. To nám ale nebere chuť na snídani jako od maminky – štrůdlík a bábovčička

Naši oslavenci Áááá, kdopak má dnes narozeniny? Naše milá Sofinka a náš milý Kájík Ani se nestihnou těšit a už dostávají hobla – vše nejlepší!

Bojová porada Jakpak, kde a na čem si uvaříme oběd, když nám padají z nebe trakaře? Oheň asi ne, na polní kuchyni také prší…tak asi vyhrají klasická kamna! Dobrou chuť!

A toto je výsledek !

Čas se nachýlil Vše krásné jednou končí… chystáme se domů. Moc se nám do civilizace nechce….

Bez práce není voda…

Pod trofejemi

Tajemný Hauenštejn

Úkoly pro hradní návštěvníky