Setkání v rámci projektu Grundtvig, 20.1.2014. -založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Dobrovolnické centrum při Farní Charitě Litomyšl
Sociální služby SOZ.
Je územní složkou Diecézní charity Litoměřice a má samostatnou právní subjektivitu. Jejím posláním je pomoc lidem v nouzi, která vychází z křesťanských.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Protidluhové poradenství Most, Duchcov CZ.1.04/3.2.01/
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
2014.
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Organizační struktura Oblastní charita Ústí nad Labem Ředitel OCH ÚL Dům Samaritán Centrum pomoci Samaritán Noclehárna Samaritán Azylový dům Samaritán.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Havarijní plán kraje.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Humanitární pomoc - HZS ČR
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC
Pečovatelská služba.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Ochrana obyvatelstva v podmínkách MSH Praha
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Setkání v rámci projektu Grundtvig,

-založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem Charita Česká republika, Caritas Europa a Caritas Internationalis -provozuje 4 zařízení sociální péče: Dům Samaritán – pomoc osobám bez přístřeší Dům pokojného stáří svaté Ludmily – péče o seniory nad 65 let Dům Světluška – péče o děti, mládež a rodiny v sociálně vyloučených lokalitách Centrum pro rodinu Ovečka – mateřské centrum, miniškolka a nízkoprahový klub pro děti

Účast Oblastní charity ÚnL při povodních, rozsah pomoci: účast na Krizových štábech Magistrátu města Ústí nad Labem zajištění evakuačních center (Střekov, Důlce, Skřivánek, Vaňov) zřízení a vedení dočasného humanitárního skladu (Azylový dům), distribuce ošacení, desinfekčních prostředků, úklidových pomůcek a nářadí, půjčování vysoušečů monitoring zaplavených oblastí poskytování finančních prostředků postiženým domácnostem – spolupráce s Diecézní charitou Litoměřice a Deutsche Caritasverband, která poskytla finanční pomoc ve výši Eur.

V průběhu povodně poskytovala Oblastní charita ÚnL Materiální pomoc -potravinové balíčky (čínské polévky, sušenky, ovoce, nápoje…) -hygienické potřeby (jednorázová mýdla a šampony, toaletní papír, kapesníčky…) -ošacení -hračky pro děti -spacáky, karimatky, deky, matrace Psychosociální pomoc -krizová intervence -program / aktivity pro děti Personální pomoc -sociální pracovníci -dobrovolníci -koordinátor pomoci -řidiči (2 automobily) Prostory -pro osoby zasažené povodní Dům Samaritán – jídelna, noclehárna, sprcha Centrum pro rodinu Ovečka – dětské centrum

V rámci popovodňové pomoci pracovali 3 zaměstnanci Oblastní charity ÚnL i nadále v terénu, kde prováděli: - monitoring potřeb postižených domácností - zajištění materiální pomoci – desinfekční a úklidové prostředky - zajištění finanční pomoci – v Ústí nad Labem bylo podpořeno celkem 62 domácností, přerozděleno bylo Kč - poskytnutí psychosociální pomoci - zprostředkování duchovní pomoci

Navázat úzkou spolupráci s Krajským úřadem Ústeckého kraje a Magistrátem města Ústí nad Labem a stát se tak jejich partnerem při řešení mimořádných a krizových situací. Stát se hlavním zástupcem a koordinátorem Panelu humanitárních organizací, jehož úkolem je koordinace činností nevládních organizací a dobrovolníků ve spolupráci s veřejnou zprávou a Hasičským záchranným sborem (v současné době je Panel humanitárních organizací veden Dobrovolnickým centrem v Ústí nad Labem, požadavek na vedení byl však vyslán směrem k Oblastní charitě ÚnL jako k jedné z největších celostátních humanitárních organizací). Zřídit a vést humanitární sklad pro region Ústecko, který by sloužil jak veřejné správě pro pomoc při mimořádných událostech, tak nestátním neziskovým organizacím v průběhu celého roku za účelem pomoci osobám v krizi.

Pracovní skupina složená se zástupců státních, příspěvkových a nestátních neziskových organizací Zasedá cca 5x ročně, v případě mimořádných událostí cca 3x týdně Při řešení mimořádných událostí poskytuje občanům komplexní péči Koordinuje činnost nestátních neziskových organizací a zabezpečuje úkoly krizových štábů Současní členové Panelu HO: Dobrovolnické centrum, Oblastní charita Ústí nad Labem, Spirála, Člověk v tísni, ČČK, Medic a další…

Mgr. Michaela Klapková Ozomová, MSc. Ředitelka Oblastní charity Ústí nad Labem Tel: