Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 Centrum inovačního vzdělávání.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Transkript prezentace:

Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích

Jednotný programový dokument pro cíl 3 NUTS II HMP Priorita: Adaptabilita a podnikání Název opatření: Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

Hlavní cíl Vytvořit profesionální vzdělávací centrum zaměřené především na rozvoj znalostí a dovedností mladých vědeckých pracovníků, vedoucích výzkumných týmů a manažérů zejména malých a středních podniků, kteří jsou zodpovědní za zavádění inovací, nových technologických postupů a nových metod řízení. Centrum, které se bude významnou měrou podílet na zvýšení kvality spolupráce pracovišť výzkumu, vývoje a podnikatelské sféry. Pozornost bude věnována i lidem působícím ve veřejné správě. Vytvořit profesionální vzdělávací centrum zaměřené především na rozvoj znalostí a dovedností mladých vědeckých pracovníků, vedoucích výzkumných týmů a manažérů zejména malých a středních podniků, kteří jsou zodpovědní za zavádění inovací, nových technologických postupů a nových metod řízení. Centrum, které se bude významnou měrou podílet na zvýšení kvality spolupráce pracovišť výzkumu, vývoje a podnikatelské sféry. Pozornost bude věnována i lidem působícím ve veřejné správě.

Další cíle  Vytvořit a realizovat vzdělávání rozšiřující nejenom odborné, ale i potřebné všeobecné znalosti cílové skupiny.  Naučit podnikatele strategickému uvažování o budoucnosti vlastního podniku.  Podpořit inovační trendy ve výrobě a službách.

Další cíle  Vytvořit základnu pro setkávání výzkumných pracovníků s manažéry malých a středních podniků a usnadnit tak jejich vzájemnou komunikaci. Podněcovat setkávání podnikatelů i výzkumníků s politiky. Umožnit předávání zkušeností odborníků ze Švédska a USA (včetně příkladů dobré praxe).

Další cíle  Využít důstojným způsobem impozantní prostory zámku Liblice, ke kterému má právo hospodaření AV ČR.  Vytvoření vzdělávacích programů, studijních textů, WWW stránek, PWP prezentací, E- learningový vzdělávací program „Základy inovačního podnikání“

Cílová skupina  Zaměstnanci ve veřejné správě (státní správa i samospráva)  Zastupitelé v HMP  Novináři  Doktorandi  Podnikatelé (MSP)  Podnikatelé – inovátoři  Manažeři ve V+V  Ženy podnikatelky  Studenti (390)

Žadatel: Středisko společných činností AV ČR

Partneři  Hospodářská komora ČR  Asociace inovačního podnikání  ČeskéInovace, s.r.o.  VINNOVA  AGIT AB

Základní činnosti  Analýza vzdělávacích potřeb  Vývoj společného vzdělávacího bloku  Realizace SVB  Vývoj speciálních vzdělávacích bloků  Realizace SpVB  Vzdělávací bloky pro studenty

Základní činnosti  „Soutěž“ a Cesta na sever  Hodnocení  Akreditace  WWW stránky  Propagace  Řízení projektu

Společný vzdělávací blok Úvod do problematikySSČ AV ČR Znalostní spol. a Lis. proces, NIS, NIP, BRISSSČ Základní terminologie, teorie inovacíAIP Evropský inovační prostorAIP Systém IP v ČRAIP Financování a podpora IP v ČRAIP Švédské zkušenosti s financováním IPŠV Financování a podpora IP v USACI4GM Výzkum, vývoj a jeho financování v ČRAIP

Společný vzdělávací blok Švédské zkušenosti s financováním VaVŠV Financování VaV v USACI4GM Úloha bank v rozvoji IP v ČRSSČ Úloha státu v podpoře IPHK ČR Švédské zkušenosti se státní podporou IPŠV Projektové řízeníAIP RLZ v IPSSČ Operační programy - ESFSSČ

Společný vzdělávací blok Ochrana duševního vl. v ČR a EUSSČ Ochrana duševního vl. v USACI4GM Management inovacíCI4GM Inovační marketing a marketing v inovacíchCI4GM Transfer technologií a pracoviště TT, VTPAIP Švédské zkušenosti z pracovišť TTŠV Zkušenosti VINNOVA v oblasti TT a inovacíŠV Švédské zkušenosti s klastry jako nástrojem IPŠV

Společný vzdělávací blok Zdroje inf. o inovacích v ČR a světěAIP Gender mainstreaming v IPSSČ Příklady dobré praxe ČRAIP Příklady dobré praxe ŠVŠV Příklady dobré praxe USACI4GM

Speciální vzdělávací moduly Úloha samosprávy v podpoře IPSSČ Státní správa a rozvoj inovacíSSČ Legislativa VaV a IPSSČ Komunikační techniky v in.procesu (IP a VaV)SSČ Návštěna VINNOVA, AGIT.ŠV Zkušenosti z EUREKA, 6. a 7. RPVaVAIP

Speciální vzdělávací moduly Zkušenosti MPO,MŠMT s využitím ESFSSČ Řízení inovací v podnikuCI4GM Založení spin-offAIP Spolupráce VaV s praxí, příkladyAIP Gender mainstreaming ve ŠvŠV GM a příklady dobré praxe - ČRSSČ

Rozpočet Kč z toho Osobní náklady: 4,6 mil. Kč Cestovné: 0,72 mil. Kč Zařízení a vybavení: 0,4 mil. Kč Místní kancelář/náklady projektu: 0,66 mil. Kč Nákup služeb: 6,06 mil. Kč Přímá podpora: 0,98 mil. Kč

… a jdu na to!

Děkuji za pozornost (bez www) sporkova.spytech.cz