Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Advertisements

Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Finanční možností svépomocných skupin
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
EVVO v Plzeňském kraji.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Současnost a budoucnost univerzitního vzdělávání seniorů v ČR Konference o seniorském vzdělávání na českých vysokých školách, Kostelec-Zlín
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Projekt společenské odpovědnosti („PSO“) Mgr. Pavel Olšovský, KÚ MSK květen 2010.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Evropský sociální fond
Společensky odpovědné podnikání
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
SmoČR a senioři v obcích
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Výsledky projednávání
NNO partner pro rozvoj kraje
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Rodičovské fórum kraj Vysočina
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační harmonie.

Historie sdružení M‘am‘aloca vznikla v roce 2004 v Plzni z podnětu tehdejšího studenta regionální geografie Jiřího Stuchla. Impulsem k založení o.s. byl idealismus a chuť pomáhat v rozvojovém světě, konkrétně v Peru…

Hledání smyslu a poslání Pozornost sdružení se z prozaických důvodů postupně přenesla na řešení problémů v naší vlasti. V mezidobí od vzniku sdružení do jeho transformace v roce 2010 byla hlavní náplní činnosti organizace přednášek, kulturních a osvětových akcí. Pozvolnou evolucí M‘am‘aloca zatím dospěla ke 3 oblastem, kterým chce věnovat většinu energie: rozvoj komunitního způsobu života, udržitelný rozvoj regionu a sociální začleňování. Primárními regionem pro naše aktivity je dnes Českobrodsko a Kolínsko, na vyšší úrovni pak celý Středočeský kraj.

Náš tým

Vlastní projekty Lokální Stezka do Štítar: revitalizace alternativní dopravní cesty na jižním okraji Kolína. Park u Ztracené uličky v Kolíně: zvelebení dosud zanedbaného prostoru v centru města pro společenské akce. Kulturně-environmentální centrum Štolmíř: budování veřejného prostoru pro setkávání a vzdělávání v obci s dnes prakticky nulovým komunitním a kulturním životem.

Kulturně-environmentální centrum Štolmíř u Českého Brodu

Nejbližší plány Zpracování koncepce řešení aktivního stárnutí pro firmy (CSR aktivity) Vybudování veřejné pece na chleba ve Štolmíři. Vybudování dobrovolnického centra ve Štolmíři. Sociální podnikání.

Aktuální projekt na podporu E-inkluze osob starších 50 let Inspirace na severu Téma aktivní stárnutí obecně i vzdělávání starších lidí v oblasti ICT je v Norsku priorita, řešená na vládní úrovni. Hledat vhodné odpovědi na výzvy spojené s demografickými i sociálními změnami se v Norsku snaží specializovaná agentura, financovaná vládou, ale politicky nezávislá: Senter for Seniorpolitikk. O vzdělávání (nejen) seniorů na poli ICT pak usiluje nezisková a velmi efektivní organizace Seniornett.

Zástupci M‘am‘alocy s týmem Senter for Seniorpolitik

Cíle projektu e-inkluze pro osoby 50+ Přenos zahraničních zkušeností se vzděláváním starších lidí v oblasti ICT (informačních a komunikačních technologií). Na základě těchto zkušeností vytvoření metodiky (jaké jsou priority a požadavky zaměstnanců 50+ na osvojení znalostí a dovedností v ICT, jakou formou a jakým tempem je předávat atd.) Vznik webových stránek o e-inkluzi v ČR. Vznik pilotního školícího centra.

Děkuji za pozornost Jiří Stuchl předseda sdružení