Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

STRATEGIE VIZE Kam chceme dojít? Kde jsme? Co umíme?
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
Kariérové poradenství
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Nový dětský okruh České televize
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Perspektivy rozvoje tematických kanálů Petr Majerik Atmedia 1.
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
funkce médií ve společnosti moc médií
Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Aktuální bariéry sociálního partnerství škol a zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský ředitel sekce RLZ a regionálních.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
FILMFEST, s.r.o Talent marketingových komunikací.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Jaké budou dětské zprávy na ČT :D?
Zdravá škola.
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
Televizní vysílání v České republice
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.
Výchova ke zdraví změny a doplnění PaedDr. Jan Tupý
Programová koncepce ČT :D
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Vliv legislativních a koncepčních změn na pozici zemního plynu v PEZ ČR Ing. Josef Kastl generální sekretář, Česká plynárenská unie Praha - Žofín, 22.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Příprava dětí na přemístění z DOZP Mgr. Ingrid Hanzlíková, DiS. Praha 31. října 2013.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Teorie a metodika výchovy
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jak vzniklo ČT D a první výsledky
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest, Industry Program

2 Základní informace  Česká televize spustí k 31. srpnu 2013 dětský kanál s názvem ČT :D.  Dětský kanál bude vysílat mezi 6. a 20. hodinou na stejném okruhu jako kulturní kanál ČT art.  Dětská divácká skupina 4 – 12 let získá poprvé v ČT samostatný vysílací program.  Z dosavadního modelu vysílání pro děti na dvou programech přejde ke koncentrovanému a koncepčnímu řešení na samostatném programu.

3 Proč vzniká dětský kanál České televize? 1)Veřejnoprávní úloha České televize k dětskému divákovi (čl. 2 Kodexu ČT) 2)Vzor a inspirace zahraničních dětských veřejnoprávních televizí – KiKA, CBBC, Gulli aj. 3)Tradice dětské tvorby České televize – ČT :D novým impulsem 4)Potřeba a příležitost reagovat na proměny mediální komunikace dětí a mládeže (nová média, proměny očekávání dětí)

4 Jaká je veřejnoprávní úloha ČT :D? Kodex ČT ukládá v článku 2 věnovat zvláštní pozornost dětskému divákovi:  Pomáhat dětskému divákovi objevovat a přijímat za vlastní hodnoty slušnosti, vzdělanosti, pracovitosti a úcty k životnímu prostředí.  Dětský program má též přispívat ke kulturní orientaci a popularizaci sportu mezi dětmi a dospívajícími, ukazovat možnosti integrovaného soužití zdravých dětí s dětmi zdravotně postiženými a napomáhat národnostní a etnické toleranci.  Těmto úkolům má ČT dle Kodexu přizpůsobovat skladbu a charakter pořadů určených dětskému publiku s tím, že „nezaujme-li pořad děti, nemůže právě uvedené povinnosti dostát.“

5 Jaká je veřejnoprávní úloha ČT :D? Kodex ČT ukládá v článku 2 věnovat zvláštní pozornost dětskému divákovi:  Úlohou ČT je dle Kodexu také zprostředkovat tradici české i světové pohádky, filmy pro děti a mládež, soutěže, vzdělávací a výchovné pořady a vytvářet podmínky pro rozvinutí původní tvorby adresované dětem a mládeži.  Kodex ukládá ČT věnovat se též mediální výchově, konkrétně informování dětí a rodičů o míře času, který odborníci doporučují trávit sledováním televizního vysílání.

6 Jaká je veřejnoprávní úloha ČT :D? Kodex ČT ukládá v článku 2 věnovat zvláštní pozornost dětskému divákovi:  Jsou-li v čase bezprostředně před vysíláním pořadů pro děti a mládež nebo po něm zařazeny komerční části programu (čl až 21.8), Česká televize nedopustí uvádění takového obsahu, který by mohl nepříznivě působit na vývoj dětí nebo nezletilé mládeže, případně v dětech cíleně vyvolával pocity méněcennosti, jestliže nezískají propagované zboží či službu.  Česká televize rovněž dbá v těchto časech zvýšené opatrnosti při uvádění programových upoutávek na vlastní pořady, případně nekomerčních upoutávek (čl. 20.1), které by mohly nepříznivě působit na vývoj dětí nebo nezletilé mládeže.

7 Role ČT :D ve strategii České televize Dlouhodobé plány rozvoje ČT v období let 2012 – 2017 – cíle v oblasti dětského vysílání:  Připravit a spustit dětský kanál.  Vyvíjet a realizovat nové formy TV pořadů, které zohlední významnou diverzifikaci diváckých skupin.  Vytvořit vysoký kredit dětských pořadů zejména u rodičů.  Posílit tvorbu pro děti a vzdělávání experimentálními pořady umožňujícími využívat všech dětem a mládeži běžně dostupných nových technologií.  Stát se pro děti televizí první volby a neustálou inovací udržet jejich pozornost.

8 Role ČT :D ve strategii České televize Dlouhodobé plány rozvoje ČT v období let 2012 – 2017 – cíle o oblasti pořadů a programových formátů:  Hraná tvorba pro děti – vysoká úroveň „production value“, atraktivní vyprávěcí jazyk a vizuální styl.  Vzdělávání dětí a dospělých – využít nové možnosti internetu a interaktivity.  Dětské pořady – revize a osvěžení při zachování tradiční hodnoty české dětské tvorby a využití soudobého, přitažlivého a srozumitelného jazyka.  Animovaná tvorba – podporovat nové a odvážnější vyprávěcí a vizuální postupy při zachování výjimečné tradice české animované tvorby.

9 Řešení pro ČT :D Systém tvůrčích producentských skupin (TPS dětské tvorby a další TPS) Jmenování týmu ČT :D Programová koncepce ČT :D – pokračování stávajících úspěšných formátů, vývoj a výroba nových pořadů s výhledem na roky 2014 – 2016 Spolupráce s odborníky (Déčkolegium, odborná diskuze) Programové zásady ČT :D reflektující Kodex ČT, tradici dětské tvorby v ČT a potřeby současné mediální komunikace dětí

10 Vize pro ČT :D První volba pro děti i rodiče = naplnění očekávání veřejné služby ČT pro děti Bezpečí, kvalita, předvídatelnost, přiměřenost, kultivovanost Atraktivita, zábava, zábavné vzdělávání Původní česká tvorba, inovativní formáty To nejlepší ze zahraniční tvorby Interaktivita s novými médii

11 Děkuji za pozornost a těším se na diskuzi. Petr Dvořák