Badminton Absolventská práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Squash Radka Uchytilová, 6.A.
Advertisements

Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
My od 1. do 6. třídy ,,DOKONALÁ PARTA“ na Svahové
menu S čím se hraje tenis Raketa Hůl Pálka
ZŠ a MŠ Blížejov KRONIKA-SPORT v Blížejově
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Historie zimních olympijských her!!
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
Základní škola a mateřská škola Blížejov Zámek Osvračín
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Tenis Menu.
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
NÝTY – DRUHY, POPIS A ZNAČENÍ
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
Absolventská práce Gejša.
Tenis Eva Jiránková. Obsah ∞ Koho hledáme? ∞ Proč hrát tenis? ∞ Přihláška KLIK.
JÍZDA V BOULÍCH.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Daniel Hanzlík Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Veronika Burdová Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Projekt:Vzdělávací internetové kluby Projekt:Vzdělávací internetové kluby Jméno:Honza Zatloukal Jméno:Honza Zatloukal Téma:Moji kamarádi Téma:Moji kamarádi.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ATLETIKA 2.
České peníze 1 Finanční gramotnost I. stupeň Jaroslava Pavlatová, , Finanční gramotnost I. stupeň, České peníze 1.
VOLEJBAL 2.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Denisa Tofernerová Mé studium na 4. ZŠ.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ATLETIKA.
Jmenuji se Pavel Hanzal. Bydlím v Chebu v centru města. Je mi 15 let. Nejdříve jsem chodil na 6. ZŠ v Chebu. Jelikož jsem dyslektik, tak jsem přešel na.
STOLNÍ TENIS.
Markéta Králíková Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Mé studium na 4.ZŠ v Chebu Michaela Bernardová.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
SQUASH „uzavřený sport“
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Beach tenis.
Stolní tenis.
BADMINTON.
BADMINTON.
Čokoláda Vypracovala: Soňa Gráblová
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Moje osoba.
Aktuální formy a metody sportovních her
Amazonie Vypracovala: Nikola Dvořáčková Vedoucí práce: Mgr. Sabina Bulová IX.třída,2015/2016.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Rok : 2013/2014 Třída : 9.B.  Třídní učitelka:  Milena Walterová  Žáci:  Farkaš Patrik  Kica Nikolas  Kökeny Miroslav  Nistorová Iveta  Semerák.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Hrady ve středověku Vypracoval: Vojtěch Wendl Ročník: IX.(2012/2013) 1.
Prezentace Šubrtová Tereza
BADMINTON.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
TENIS.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Vítám vás na prezentacích IX.ročníků
ŠERM By:Anna Zemanová.
Česko - Doprava AUTOR: Mgr. Aleš Skála
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Transkript prezentace:

Badminton Absolventská práce Vypracovala: Simona Hrdličková 9.B Vedoucí absolventské práce: Mgr. Petr Grábl 2010/2011

Osnova Úvod Badmintonová Představení badmintonu raketa Historie Pravidla Údery Rozhodčí Disciplíny a kategorie Badmintonová raketa Nejlepší hráči v ČR a ve světě Úvaha Zdroje Cizojazyčné shrnutí Příloha

Úvod Toto téma jsem si vybrala, protože jsem se badmintonu věnovala už od čtvrté třídy a velice mě baví. Mám k badmintonu velice blízký vztah a chtěla jsem se dozvědět něco nového.Také jsem chtěla seznámit i Vás s tímto sportem.

Představení badmintonu Pátý nejpopulárnější sport Nejrychlejší raketový sport Závodní i rekreační sport 230 mil. lidí Je potřeba badmintonová raketa, badmintonový míček a plocha ke hře

Historie Vznik v Indii Evropská premiéra 1873 První národní spolky 1895 Mezinárodní federace badmintonu (IFB) 1934 Přejmenována na Badminton World Federation (BWF) V Československu 1961 Od r. 1992 mezi olympijské sporty

Pravidla Badmintonový kurt Badmintonový míček Počítání Podání Hra

Údery Klír obranný Klír útočný Drop Drajv Lob obranný Lob útočný Kraťas u sítě Smeč

Rozhodčí Hlavní rozhodčí Rozhodčí na umpiru Čárový rozhodčí

Disciplíny a kategorie Ženy Muži Mix

Badmintonová raketa Hlava, krček, hřídélka, výplet, rám a rukojeť Grafit, ocel, hliník Victor, Wilson, Head, Forza,… 80-120 gramů

Nejlepší hráči v ČR a ve světě Petr Koukal Jakub Bitman Pavel Drnčák Kristýna Ludíková Tomasz Mendrek Eva Lacinová Anna Skelbaek Viki Indra Okvana Gustiani Sari Megawati Trupti Murgunde

Shrnutí Díky tvorbě této absolventské práce jsem se dozvěděla nové věci, které jsem nevěděla. Také doufám, že jste se díky mé práci dozvěděli něco nového a zajímavého i Vy.

Zdroje GREXA, Ján. Športové loptové hry. 1. vyd. Bratislava: Mladé léta, 1985. 163 s. TÁBORSKÝ, František. Sportovní hry II. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. 172 s. ISBN 80-247-1330-6. CHOUTKA, Miroslav. DOBRÝ, Lubomír. ROVNÝ, Miroslav. Sportovní hry. 3. vyd. Praha: SPN, 1975. 316 s. KOUKAL, Petr. Www.petrkoukal.com [online]. [2010-11-01]. O badmintonu. Dostupné z WWW:http://www.petrkoukal.cpm/o-badmintonu.php POLÁK, Matěj. Www.badminton-liben.com [online]. [cit. 2010-11-01]. Druhy úderů. Dostupné z WWW:http://www.badminton-liben.com/pro_rekreacni/udery_druhy.php Www.badmintonweb.cz [online]. [cit. 2010-11-02]. Základní fakta o badmintonu. Dostupné z WWW: http://www.badmintonweb.cz/zakladni_fakta_o badmintonu.htm

Závěr DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST!! Závěrem mé absolventské práce bych chtěla poděkovat panu učiteli Mgr. Petru Gráblovi za jeho pomoc při tvorbě mé absolventské práce. Doufám, že se Vám moje absolventská práce líbila a něco jste si z ní odnesli. DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST!!