ODS leader v těžkých časech. Situace Západní ekonomiky a státy se stále silněji ocitají ve víru následků hospodářského propadu charakteristického a podmíněného:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makroekonomie I ( Cvičení 5 – Agregátní poptávka a nabídka )
Advertisements

Jan Mládek: Vážím si každého poctivého živnostníka, sám jsem živnostník od roku 1992.
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Řešení problematiky nezaměstnanosti Ing. Jiří Paroubek předseda strany.
František Cvengroš Situace a výhled ekonomiky ČR (podklad pro kulatý stůl k přípravě Národního programu reforem 2013) Ministerstvo financí ČESKÉ REPUBLIKY.
Tři poznámky k bankovní unii David Marek. Tři úhly pohledu Bankovní unie v kontextu evropské integrace Bankovní unie a evropské krize Problémy dosavadní.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
AGENDA 21. Cíle Agendy 21 Rehabilitace pozic ODS ve společnosti Přesvědčení voličské většiny o cílech, programu a osobnostech strany Volební úspěch a.
Mezinárodní situace na přelomu 19. a 20. století
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Lidská práva.
Veřejný dluh a Barro-Ricardova hypotéza
Agregátní poptávka a nabídka
1 Mezinárodní konference 80 let sociálního pojištění „Současnost sociálního pojištění“ Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Zdeněk Liška generální.
Alexandr Vondra Češi v Evropě. ČR v Evropě - Vize ODS  „Kotva“ na Západě (trojúhelník NATO – EU – sousedské vztahy)  Otevřené, liberální.
Makroekonomický vývoj a situace na trhu práce Setkání s představiteli odborových svazů Tomáš Holub Ředitel sekce měnové a statistiky Praha,
Ing. Jaroslava Syrovátková Katedra podnikové ekonomiky
Charakteristické rysy československé demokracie
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Makroekonomická predikce (leden 2010) a dlouhodobý scénář
Makroekonomie I ( Cvičení 6 – Hospodářské cykly a ekonomický růst)
Konsolidace veřejných financí v České republice “Když poplatník pláče...” Liberální institut & Katedra ekonomie Vysoká škola ekonomická, Praha Ing. Aleš.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
1/6 Makroekonomické dopady fiskální politiky Aleš Krejdl.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Marketingové prostředí
Samostatnost centrální banky. Samostatnost = nezávislost na vládě – je upravena zákonem CB musí respektovat aktuální ekonomickou situaci a celkovou hospodářskou.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
Psychologie trhu Úvod.
Trnitá česká cesta k euru Jan Mládek „Zájmy České republiky a přijetí společné evropské měny konference“ V PSP ČR dne 17. září
Mikroekonomie I Veřejná volba Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
Politika Pavel Šuranský.
Charakteristické rysy československé demokracie
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
POVALEČNÉ ČESKOSLOVENSKO
MALÉ SOCIÁLNÍ SKUPINY.
Proč studovat makroekonomii?
Sociální ekonomika Vývoj modelů sociálního charakteru státu – I. část Merkantilismus ( století) 1. WELFARE STATE – Stát veřejných sociálních.
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
Role ECB a nový mix hospodářské politiky v Eurozóně Doc. Ing. Ilona Švihlíková, Ph.D. Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe reg. č. CZ.1.07/2.2.00/
Instituce, nositelé a nástroje hospodářské politiky
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Slide 0 Organizace. slide 1 Makroekonomie II Tomáš Paleta Katedra ekonomie
IEEP IREAS Ekologická daňová reforma – mýtus a realita Optimální fiskální politika nebo efektivní environmentální politika: politický oxymorón? Univerzita.
Politický systém Rakouska
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Politické strany ČR NěmeckoFrancie Velká BritánieSpojené státy ODS ČSSD KDU – ČSL KSČM SZ CDU – CSU SPD FDP Zelení PDS RPR – Sdružení pro republiku UDF.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
Jedna z rolí, kterou člověk v životě splňuje – ROLE KONZUMENTA – na základě toho se očekává SPOTŘEBNÍ CHOVÁNÍ. - základem spotřebního chování – ROZHODOVÁNÍ.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Léta prosperity a léta krize v ČSR Období prosperity.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Institut ochránce práv dětí
Monetarismus Milton Friedman (1912 – 2006)
Soudobý svět Ekonomický pohled
SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Český euroskepticismus
11 HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Politické strany VY_32_INOVACE_03-57 Ročník: 9. Vzdělávací oblast:
11 HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Organizace.
Strategie a změny přístupu EU k podpoře rozvoje dopravní infrastruktury po roce 2020 Petr Zahradník Připraveno pro vystoupení na konferenci Střední Morava.
Výkyvy světového trhu v časové ose
Transkript prezentace:

ODS leader v těžkých časech

Situace Západní ekonomiky a státy se stále silněji ocitají ve víru následků hospodářského propadu charakteristického a podmíněného: – disproporcí mezi ekonomickou dynamikou a potřebou či zvyklostí financovat vysoké a zvyšující se sociální a strukturální standardy – působením vnějších vlivů (cena ropy, měnové manipulace (čínský juan) Narovnávání tohoto systému povede k omezení komfortu života většiny obyvatel

Situace Před demokratickými stranami stojí požadavek vytvoření, obhájení a realizace reforem..které přes počáteční (možná i poměrně dlouhou), rozpočtovou restrikci,dynamickou daňovou politiku a hospodářské zpomalení, povedou na cestu nepředluženého blahobytu Vyhovět tomuto souboru požadavků může jedině pravicové pojetí státu ODS by těmto výzvám měla dostát ale…

ODS …pravicová strana mající v našem prostoru ambici vést stát a národ v časech ekonomické deprese musí mít: širokou a loajální voličskou bázi bezchybný morální profil vysokou a respektovanou odbornost osobnosti

Situace ODS se ocitla na křižovatce, stala se pašalíkem ekonomických skupin a nedokáže vyvažovat negativa jejich působení a image. Idealistické křídlo je dlouhodobě v defenzivě, volání po potřebě vize a racionální personální politiky není akceptováno a neproniká navenek. Strana by měla být masovou, ale zůstává uzavřeným sektářským spolkem V jejím čele chybí respektované a odborně vynikající osobnosti

Situace Naše demokracie je mladá a pravicový pohled na svět stále není samozřejmý Slušní a fundovaní nečlenové ODS vůči nám cítí značný despekt, což brání kvantitativnímu i intelektuálnímu osvěžení strany

Teze k diskusi Může ODS pokračovat bez hluboké vniřní reformy? Je ODS vůbec reformovatelná? ODS hrozí populismus, jako prostředek politické existence Politika ODS a ČSSD může být spouštěčem poptávky po vládě silné ruky