CHEMIE KOLEM NÁS Brno, 15. 1. 2014. GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
Advertisements

Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Systémové pojetí manažerské práce
Profil HR poradce a školitele
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro řešení nerovnováhy na trhu práce Proč jsme šli do NSK? Jaroslava Doležalová personální ředitelka Synthesia,
Podniková ekonomika Personální činnost.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Lidé ve službách.
TRH PRÁCE V ROCE 2015 Mgr. Jan Záruba Ing. Jiří Halbrštát KA Director
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Nákupní chování spotřebitele
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Tržní prostředí.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Vývoj nezaměstnanosti, segmentace pracovního trhu
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Ostravská univerzita (1991 → )
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Místo lidských zdrojů ve znalostní ekonomice
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

CHEMIE KOLEM NÁS Brno,

GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft skills 2.3 Hodnoty a postoj 3. Spolupráce zaměstnavatelů se školami 4. Závěr

GUMOTEX

Trh práce a očekávání zaměstnavatele Očekávání zaměstnavatele Znalosti DovednostiCharakterVzděláníMuž/žena VěkHodnotyPostojePraxe/zkušenost Stát – škola – rodina- média- sociální skupina - zaměstnavatel Časová flexibilita Chování Tempera- ment Znalosti Konstituce/ tělo

GUMOTEX Zdroj: ČSÚ Očekávání zaměstnavatele

GUMOTEX Očekávání zaměstnavatele Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013

GUMOTEX Struktura zaměstnanců podle vzdělání Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013

GUMOTEX Očekávání zaměstnavatele

GUMOTEX Co člověk umí – znalost, dovednost Co člověk chce, kam směřuje- vůle, motivace, vytrvalost (perzistentní charakteristika) Jaký člověk je – temperament, charakter, postoje Hard a soft skills, osobnost

GUMOTEX Hard a soft skills Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013

GUMOTEX Požadované kompetence pracovníků se středoškolským vzděláním s maturitou Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013

GUMOTEX Požadované kompetence pracovníků s vysokoškolským vzděláním Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013

GUMOTEX Výzkum - Produkce znalostí

GUMOTEX Výzkum - Produkce znalostí

GUMOTEX Firemní vzdělávání – nástroj ZMĚNY AKADEMIE GTX SOFT SKILLS 7 NÁVYKŮ LEADRSHIP 4D Koučink SOFT SKILLS 7 NÁVYKŮ LEADRSHIP 4D Koučink Hard skills – lean manageme nt, six sigma, 5S,... Funkční a technické vzdělávání Hard skills – lean manageme nt, six sigma, 5S,... Funkční a technické vzdělávání QMS EMS Normativní BOZP PO QMS EMS Normativní BOZP PO Komunikace Podnikový časopis Personální marketing Noví zaměstnanci Komunikace Podnikový časopis Personální marketing Noví zaměstnanci

GUMOTEX Hodnoty, postoje, normy chování Úspěch - (podpora úspěchu a uznávání chování zaměřeného na úspěch, nedělat věci správně, ale dělat správné věci) Inovativnost a flexibilita - (otevřenost vůči inovacím vztahující k produktům i k procesům, oceňování tvořivosti a pružnosti) Otevřenost - (proaktivní komunikace, transparentní jednání) Kvalita a kompetence - (vysoké hodnocení bezchybné práce, snaha o maximální kvalifikaci a kompetenci)

GUMOTEX Hodnoty, postoje, normy chování Rychlost - (ve vztahu k zákazníkovi, rychlost pracovních procesů) Interfunkční spolupráce - (multifunkční, meziútvarové týmy) Odpovědnost pracovníků - (vysoké uznání podnikatelského chování, důraz na odpovědnost, eliminace difúze odpovědnosti) Úcta k pracovníkům - (snaha o spokojenost, podpora pocitu sounáležitosti)

GUMOTEX

Čtyři typy temperamentů podle MBTI Zdroj:

GUMOTEX Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013 Formy spolupráce Zdroj: Mgr. G. Doležalová: Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů, NÚV 2013

GUMOTEX Poptávka po technické kvalifikaci Nůžky mezi počtem technologických pracovních příležitostí a počtem kvalifikovaných uchazečů o zaměstnání, kteří jsou k dispozici, se rozvírají. Zdroj: EU

GUMOTEX Děkuji za pozornost !