Využití internetu při rozvoji regionů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
Analýza rozvoje ICT v regionu
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Michal Šperling - EUREDIS
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
Strukturální politika
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Zasedání RSK
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Využití internetu při rozvoji regionů

Přínos internetu pro venkov Informace Komunikace Služby Vzdělání Zboží …

Podpora podnikání Prezentace regionu Dostupnost informací Vzdělávání Služby pro zájmové činnosti Bydlení, cestování, sport, kultura, produkty Investiční možnosti Produkce a služby regionu Dostupnost informací Vzdělávání Dostupnost služeb eGovernment, banka, komunikace, poradenství

Vlastní podnikání Práce doma IT činnosti Obchod ASP

Zlepšení kvality života Nákup Zábava Komunikace Informace, služby

Východiska Počítačová gramotnost Infrastruktura Velké množství subjektů Složitá struktura Velké investice Evropské peníze

Struktura subjektů v regionu Region (kraj) Regionální organizace (CzechIn., HK, KIS, …) Mikroregiony, skupiny, … Obce Podniky

Struktura subjektů v EU Panevropské organizace a instituce Stát (NUTS 1) Celostátní organizace a instituce Struktura subjektů v regionu

Přenosy informací Hlavním problémem je informaci získat, zveřejnit a logicky zařadit Každá informace se musí zadat pouze jednou Další její šíření musí postupovat logickou cestou Informace musí být marketingově využita, jinak ztrácí smysl

Přenosy informací Technicky je možno dnes propojit prakticky cokoliv, problém je v obchodních jednání Nechá se nalézt spolupráce mezi komerčními a nekomerčními servery Informace musí být aktuální

Informační vazby - individuální Propojení (odkazy, manuálně)

Informační vazby - strukturované Propojení (přenos dat) Služby

Vazby - strukturované

Informační vazby - strukturované Off line On line – informační toky Jednoduché Jednotný IS Výměnná místa (metadata, XML) RSS (Really Simple Syndication) Infrastruktura GIS

Strukturovaná off line Indikátor Individuální Strukturovaná off line Strukturovaná on line Vytvoření Individuálně Koncepce, spolupráce Propojení Náhodné odkazy Strukturované odkazy Přenos dat Pořízení dat Mnohokrát Jednou Aktualizace Manuálně Automaticky Aktuálnost Velmi nízká Nízká Okamžitá Chybovost Velmi vysoká Vysoká Žádná Dostupnost Přínos Neúplná informace Úplná informace Služby Spolupráce Struktura dat Libovolná Standardizovaná Technologie Otevřená Potenciál roz. Nízký Vysoký Velmi vysoký

Hloubka informační vazby čtyři propojené vrstvy tři propojené vrstvy dvě propojené vrstvy

(zadavatel, koordinátor) Odpovědnost? Region X Jednotlivci Návratnost Strukturální fondy Efektivita Region (zadavatel, koordinátor)