Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EURES Evropské služby zaměstnanosti
Advertisements

Prezentace k projektu REPRO CV
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
MARLIN ® B&V, s.r.o. p ř edstavuje projekt. Co nabízíme ?  VZDĚLÁVACÍ PROGRAM S VÝUKOU PC  INFORMAČNÍ PORADENSKÝ PROGRAM  NÁSLEDNOU REKVALIFIKACI.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Vzdělávejte se pro růst
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU Ladislav Blažek.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Politika zaměstnanosti a její naplňování prostřednictvím ESF se zaměřením na Cíl 1 KONVERGENCE Autor: Mindlová Lenka Jihočeská univerzita v ČB
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně DALŠÍ PROFESNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU ÚŘADU PRÁCE Mgr. Petra Matochová Úřad práce ČR – Krajská pobočka ve Zlíně Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Obsah prezentace: Reorganizace úřadů práce Veřejné zakázky pro výběr dodavatelů rekvalifikací Zdroje financování rekvalifikací Projekt „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ Problematika dílčích kvalifikací Perspektiva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Reorganizace úřadů práce Zákon č. 73/2011 Sb., o Úřadu práce České republiky a o změně souvisejících zákonů § 8a, písm. h) Krajská pobočka úřadu práce zabezpečuje uplatňování nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti podle tohoto zákona, poskytuje příspěvky z prostředků na aktivní politiku zaměstnanosti a vyplácí podporu v nezaměstnanosti a podporu při rekvalifikaci. Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Veřejné zakázky pro výběr dodavatelů rekvalifikací Do konce roku 2011 jsou rekvalifikace realizovány na základě veřejných zakázek vyhlášených úřady práce v rámci jednotlivých okresů. V roce 2012 budou rekvalifikace realizovány na základě veřejné zakázky vyhlášené Krajskou pobočkou Úřadu práce ČR ve Zlíně. - VZ bude vyhlášena ke konci roku 2011 - VZ bude vyhlášena pro celý Zlínský kraj Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Zdroje financování rekvalifikací A) státní rozpočet ČR v rámci aktivní politiky zaměstnanosti B) evropské prostředky (85 %) + státní rozpočet ČR (15 %) v rámci národních individuálních projektů „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Projekt „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ (registrační číslo: CZ.1.04/2.1.00/72.00001) Realizace od 1.7.2011 do 30.6.2014 (3 roky). Rekvalifikace cílových skupin, které mají potenciál získat zaměstnání u zaměstnavatelů z vybraných odvětví dle klasifikace ekonomických činností CZ-NACE. Rozpočet pro celou ČR: 1 mld. Kč Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Projekt „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ Cílové skupiny projektu: - § 33 zákona o zaměstnanosti, - absolventi škol, - mladí lidé do 30 let bez dosavadní pracovní zkušenosti, - uchazeči, kteří ztratili zaměstnání v důsledku ekonomické krize a jejich kvalifikace neodpovídá požadavkům trhu práce, - nízkokvalifikované osoby, - a sociálně vyloučené osoby. Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Projekt „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ Podporovaná odvětví dle CZ-NACE: Sekce B – Těžba a dobývání Sekce C – Zpracovatelský průmysl Sekce D – Výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla Sekce E – Zásobování vodou Sekce F – Stavebnictví Sekce G – Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba Sekce I – Ubytování, stravování a pohostinství Sekce N – Činnosti cestovních agentur a cestovních kanceláří Sekce Q – Zdravotní a sociální péče Sekce R – Sportovní, zábavní a rekreační činnosti Sekce S – Ostatní činnosti Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Projekt „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ Rekvalifikace, které je možné v rámci projektu realizovat: Auto CAD Obsluha a programování CNC strojů Svařování Strojník silničních strojů Vyhláška 50/1978 Sb. Stavebnictví Masér pro sportovní a rekondiční masáže Manikúra, pedikúra, včetně nehtové modeláže Pracovník v sociálních službách Gastronomie, hotelnictví a turismus Prodavačské práce Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Projekt „Vzdělávejte se pro růst – rekvalifikace!“ Finance určené na rekvalifikace: Zlín 13 111 000 Kč Uherské Hradiště 11 463 000 Kč Kroměříž 11 754 000 Kč Vsetín 13 069 000 Kč Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Problematika dílčích kvalifikací Prohlubující se spolupráce se školami, u nichž si ceníme odbornosti a zázemí pro realizaci vzdělávání. Vzdělávací programy směřující k DK jsou finančně a časově náročné na realizaci. Nízká flexibilita úřadu práce při zařazování klientů do vzdělávacích programů. Nabídka vzdělávacích programů směřujících k DK. Propagace vzdělávacích programů směřujících k DK. Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Perspektiva Budoucí role úřadu práce v dalším profesním vzdělávání Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Děkuji za pozornost. Mgr. Petra Matochová Úřad práce ČR – Krajská pobočka ve Zlíně Adresa: Pod Žamboškou 1024, 755 01 Vsetín tel.: 950 173 439 e-mail: petra.matochova@vs.mpsv.cz Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně