TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
Advertisements

X EXEL.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Novák Petr
Školení počítače Excel
TABULKOVÉ PROCESORY.
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – editace ( formát ) buněk
Tabulkový procesor.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_17.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Tabulkové kalkulátory
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Microsoft Excel Tabulkový procesor – veškeré operace se provádí v tabulce (v LISTu), která se skládá z buněk Jednotlivé listy nesmí mít vzhledem k jednoznačnosti.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Práce s tabulkami.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Radim Dubčák Brno, 20. ledna 2015
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.18 Téma: Excel Číslo projektu:
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
EXCEL Vybrané partie Bohuslav Slípka. Základní operace Umíte pracovat se sešity Zápis textu- číslo vložíme jako text pomocí apostrofu,vzorec jako text.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
MS EXCEL Charakteristika
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-4.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Vypracoval-Matěj Šmíd
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Inf Tabulkový procesor
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16

Historie koncepce: R. Birkin a R. Franklin v roce 1977 vytvořili program VisiCalc pro americkou společnostApple firma Lotus vytvořila první stejnojmenný profesionální tabulkový procesor další programy SuperCalc, Multiplan, QuatroPro, Framework nejznamnější: Microsoft Excell

Definice a praxe tabulkový procesor je program, který zpracovává číselné údaje nástroj pro vytváření statistik a analýz zápis číselných údajů, výpočty a grafické znázorňování „tp“ umožňují provádět výpočty námi zadaných matematických vzorců nebo předdefinovaných funkcí zpracovávání ekonomických informací-předdefinované statistické a finanční funkce

Základní pojmy Tabulka– uspořádaný systém řádků a sloupců, do kterých zapisujeme mezi sebou logicky související údaje List – dokument může osahovat více s různými informacemi Sloupec – označen velkými písmeny (256) Řádek – označen číslicemi (65 536)

Bunka základní stavební prvek tabulky zapisujeme do ní samotné údaje vlastnosti buňky: poloha – přesně definovaná adresa (J78, K5, T43, …) obsah - text, číslo, funkce, … formát - vzhled, tvar a barva písma, ….

Ovládání programu MS Excel podobně jako u textového editoru menu, panel nástrojů, místní nabídka (pravé tlačítko myši) pohyb po buňkách – myš, kursové klávesy (šipky, Home, End...) klávesové zkratky – kombinace kláves (Ctrl – Home, návrat na buňku A1) funkční klávesy

Vzorce vzorec je základním nástrojem pro práci s daty pomocí vzorců provádíme matematické operace obsahu dvou nebo několika buněk sčítaní, násobení, výpočet aritmetického průměru a mnoho dalších vzorec musíme začít rovnítkem vzorec může obsahovat zejména: odkazy na buňky (adresy) operátory jména buněk nebo oblastí, funkce

Rada na konec Tomáš Moravik Pokud nevíte jak dál, je dobré pracovat s rozsáhlou nápovědou která je součástí programu MS Excel Tomáš Moravik