(úložiště dat pro žáky a učitele naší školy)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Operační systém MS Windows xp
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Vizuální Systém Fotbal
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Webové rozhraní u Prezentace formou sejmutých obrazovek ukazuje, jak je možné přihlásit se ke schránce elektronické pošty z jakéhokoliv počítače.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základní pojmy v informatice –II.
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Vzhled a přizpůsobení I
TEXTOVÝ EDITOR.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
T1: Základy práce s počítačem
1. Tranzity V Solar Fire jsou pro práci s tranzity dva skvělé nástroje: a) Pohyblivé kolečko Je optimální pro rychlou orientaci v momentálním dění. Jeho.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Popis a ovládání Plocha I
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní pojmy v informatice –II.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Žákovská knížka Základní škola Osečná.
Přístup do školní sítě z domu Josef Doležal 7.B
Identifikátor materiálu: EU
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Základy práce s OS Windows
Ivana Topolová VŠE v Praze
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Instalace Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc iFiles – správce a prohlížeč dokumentů Co se všechno naučíme???
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Synchronizace dat na iPadu Co se všechno naučíme??? iFiles.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Spuštění programu ve windows
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Windows – Tento počítač a složky
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

(úložiště dat pro žáky a učitele naší školy) Školní disk (úložiště dat pro žáky a učitele naší školy)

Struktura školního disku školní disk home (osobní složky) Předměty (složka pro předávání materiálů žákům) Odevzdané úkoly (složka, do které žáci ukládají vpracované úkoly) Programy (složka pro spouštění výukových programů ve škole)

(na školní disk z domácího počítače) jak se připojit? (na školní disk z domácího počítače)

klikneme na plochu pravou myší a vybereme Nový a Zástupce

do okénka vepíšeme adresu školního disku a klikneme na Další. http://www.zsosecna.cz:5000/webman/index.cgi

do okénka název „školní disk“ nebo jiný název a klikneme na Dokončit.

dvakrát klikneme na vytvořeného zástupce a spustíme školní disk vyplníme jméno a heslo a přihlásíme se na domácím počítači můžeme zatrhnout políčko Pamatovat a příště už nebudeme muset znovu údaje vyplňovat

Plocha školního disku připomíná plochu počítače zobrazení obsahu školního disku Odhlášení, Změna hesla Možnosti (ostatní nastavení) Na domácím počítači můžete klinout na Ano

File Station se chová jako průzkumník Windows

do File Station ukládat i celé složky se soubory . File Station je nastaven tak, že zobrazí i složky uložené v domácím počítači. Potom můžete z domácího počítače do File Station ukládat i celé složky se soubory . Pokud budete stahovat a ukládat pouze jednotlivé soubory, tak můžete zrušit zaškrtnutí políčka a neinstalovat další programy. Jak to udělat? Nejprve otevřít Možnosti Potom zrušit zaškrtnutí

V případě, že budete chtít pracovat jednodušeji a s celými složkami, tak budete muset nejprve aktualizovat program Java. Po spuštění školního disku vás webové rozhraní o tuto aktualizaci samo požádá. Aktualizujeme tedy Javu.

Aktualizujeme tedy Javu. 1 krok Aktualizujeme tedy Javu. 2 krok

Aktualizujeme tedy Javu. 3 krok Pozor, nenechme si vnutit doplňky, které nevyužíváme!!! Zrušíme proto zaškrtnutí políček a pokračujeme. 4 krok 5 krok

Instalace Javy je u konce. 7. krok Instalace Javy je u konce. 6. krok 8. krok

Je třeba se odhlásit ze školního disku (Synology Diskstation) a znovu se do něj přihlásit. Při každém novém otvírání školního disku jenom rychle potvrdíme tato dvě okna a webové rozhraní školního disku nám načte složky, které máme v domácím počítači. 9. krok 10. krok

Průzkumník File Station zobrazí i složky ve vašem domácím počítači Průzkumník File Station zobrazí i složky ve vašem domácím počítači. Umožní tak jednoduše přesouvat a kopírovat soubory i celé složky.