1 Roverský začátek ProjektyRovernetOdborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis KmenOddílVýzvy Programová nabídka pro rovery.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
ECVET v Programu celoživotního učení
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Martina Rybová - Taťka Zpravodajka OR pro vzdělávání.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Jaroslav Šlehofer „Cobra“
VII. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Kurzy a celostátní akce
ROVERING co nabízí a přináší
Vize 92. střediska Šípů. Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Centrum celoživotního vzdělávání
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Prezentace kurzů Kam jet příště???.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Krajská rada Junáka Libereckého kraje Afrooting - krajské roverské setkání 2007 Mníšek u Liberce, 19. až 21. října 2007.
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Výchovný odbor Želvičky. Výchovný odbor „Želvičky“ Členové: Kiwi, Villda - Ratíškovice, Milka, Andy - Čejka Sketmen, Šmudla, Junior, Ryša, Hárvy – Kyjov.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Co se honí želvími hlavami. Celoroční plán Proč jej dělat? – Práce s dětmi není náhodná, chceme někam směřovat – Všichni vedoucí chtějí dosáhnout s dětmi.
Junák – svaz skautů a skautek ČR, okres Hodonín Akreditovaný 39 hodinový zdravotnický kurz Zdravotník zotavovacích akcí 2011 Kateřina Smerfetka Šablaturová.
Krajský sněm ledna 2011 radnice, nám. Dr. E. Beneše, Liberec Volební program Jerry a Slůně |
Okresní sněm Zpráva o činnosti zahraniční zpravodajky Připravila: Kateřina Motlová - Káťa.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Výchovný odbor Želvičky
Okresní jamboree – 10. června 2012 RS Hutník, Lučina.
RS v okrese Hodonín Proběhlé akce: Zima 2013: RKLM: ne-svoboda ( ) V Uherském Hradišti na základně střediska Psohlavci 19 lidí.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Okresní výchovný odbor Želvičky Zrealizované akce v roce 2010/2011.
Skautská stezka Stezka je určena pro věk 11-15let. Skládá se ze čtyř stupňů.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
 Příprava  Obecný záměr (současný stav, roční cíle oddílu)  Chytrý cíl (výchovný)  Atraktivní prostředek – naplnění cílů  Příprava plánu (název, termín,
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Ing. Jiří „Hrach“ Stokláska předseda OR. Seznam akcí pod hlavičkou ORJ ◦ Velkomoravský bál (2. ročník) ◦ Team-building VM ◦ RKLM ◦ RK Pyramida (5. ročník)
Informace za volební období sněm okresu
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Informace z okresu 2014 Výjezdní zasedání okresu
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Činnost výchovného odboru
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
hodnoťte ⋆ diskutujte ⋆ plánujte
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Adrenalinové odpoledne pro děti
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Česka spořitelna je členem Erste Group
Potravinářské zbožíznalství
Transkript prezentace:

1 Roverský začátek ProjektyRovernetOdborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis KmenOddílVýzvy Programová nabídka pro rovery a rangers Program pro rovery a rangers tvoří provázanou nabídku ROVERSKÝ PROGRAM

2 Roverský program

3 ROVERSKÝ PROGRAM Pro koho je roverský program V roverském programu počítáme s těmito cílovými skupinami Kmen Roverská družina Volné roverské společenství Roveři a rangers pracující v oddíle Roveři a rangers - jednotlivci Počítá se s tím, že mnozí R&R jsou vytížení u oddílů Roverský program nestojí pouze na činnosti roverských kmenů

4 ROVERSKÝ PROGRAM Tři služby a oblasti roverské cesty Roverský program je rozdělen do tří základních služeb a je navázán na koncept kompetencí, na kterých stojí celý výchovný program: Tyto tři služby jsou: Služba sobě Služba druhým Služba Bohu/hodnotám vyšším než materiálním.

5 ROVERSKÝ PROGRAM Roverský program v heslech ROVERSKÝ ZAČÁTEKVstup do světa roveringu VÝZVYPřekonej sám sebe PROJEKTYBuď součástí týmu ODDÍLPředej dál, co jsi dostal ZAHRANIČÍVyjeď za hranice KURZY A AKCEPodívej se někam jinam ZÁVODY A SOUTĚŽEPoměř se s ostatními ODBORKYUkaž, co umíš PRŮVODCINejsi na to sám KMENBuď v obraze ROVERNETBuď ve spojení

6 ROVERSKÝ PROGRAM Nový Rovernet Zcela nový web pro rovery a rangers S propojením na křižovatku a komunitní sítě S fungující správou Obsahující databáze pro všechny části roverského programu Databáze výzev a projektů Databáze soutěží a závodů Databáze kurzů a celostátních akcí Databáze zahraničních aktivit Vyvíjený společně s dalšími připravovanými weby Realizace během roku 2012, termín spuštění zatím neznámý

7 ROVERSKÝ PROGRAM Roverský diář Vydávaný před každým skautským rokem Obsahuje praktický a stylový kalendář, za který se R&R nebude muset stydět Předpokládáme, že by jej dostával každý R&R na začátku skautského roku jako přílohu časopisu Obsahuje: Nové nápady na výzvy a projekty Kalendář v době vydání známých kurzů, celostátních akcí a roverských soutěží/závodů Vodítka pro využívání roverského programu (např. podpora pro výzvy a projekty) Stručný rozcestník na všechny ostatní nástroje roverského programu

8 ROVERSKÝ PROGRAM Výzvy Výzvy tě povedou k poznání sama sebe, překonání se a k dalšímu osobnímu rozvoji. Jsou určeny pro jednotlivce, jsou osobními zkouškami, které si roveři a rangers vytváří sami podle základních pravidel. Výzvy se mohou značně lišit náročností, formou i časovou náročností od několika hodin po několik měsíců. Prostřednictvím výzev můžeš: posunout dál hranice svých fyzických i psychických sil naučit a dozvědět se něco nového a užitečného, co se ti později může hodit dosáhnout cílů, na které se už dávno chystáš, ale nevíš, jak začít

9 ROVERSKÝ PROGRAM Projekty Projektem je komplexní a strukturovaný celek, do jehož přípravy a plnění se zapojí větší skupina, jejíž členové budou mít různé funkce při řešení jednotlivých úloh. Projekty se mohou značně lišit náročností - od jednorázových několikatýdenních až po dlouhodobé v délce několika měsíců či dokonce let. Prostřednictvím projektů se můžeš: naučit se pracovat v týmu, ať už jako jeho vedoucí nebo platný člen podílet se v naplňování roverské služby na něčem větším, co bys sám nedokázal poznat sebe sama v různých rolích v práci menší skupiny

10 ROVERSKÝ PROGRAM Další části roverského programu Zahraniční aktivity (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Kurzy a celostátní akce (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Roverské soutěže a závody (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Oddíl (činnost R&R v oddíle je plnohodnotnou součástí roverského programu) Odborky (nově připravované skautské odborky budou mít i svou roverskou část pro mladší R&R)

11 ROVERSKÝ PROGRAM Program pro rovery z okresu

12 OROS (říjen 2011) – Téma bylo 40 dní dlouhá noc. Akce byla povedená i přes nízký počet účastníků Okresní jamboree – proběhl program pro rovery, který měl úspěch Realizované akce

13 SRK dělával a dělá RKLM. Dřív to také bývala okresní akce. Nedávno proběhlo jedno RKLM v Brně, kde byli i RR ze střediska Kyjov, Ratíškovice a Hodonín. Želvičky se rozhodly pro okresní podporu RKLM, které nahradí plánovaný OROS RKLM má i svůj web: rklm.skautkyjov.cz roverský program na větších akcích jako okresní jamboree. Plánované akce

14 Roverské klání: Roverské klání je souboj roverských družin pro rovery od 15 let. Každý měsíc bude vypsána jedna až dvě výzvy, které můžete plnit kdekoliv a pak nám zašlete pouze výsledek. Ideální počet lidí v týmu je 5. Po celoročním boji bude setkání nejlepších týmu a závěrečné klání, které proběhne v září další akce