VÝPOČTY POJISTNÝCH ČÁSTEK V INFLAČNÍ PROSTŘEDÍ 8.11. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Advertisements

Seminář Cesty k omezení lichvy
Finanční produkty určené k ukládání peněz
Nauka o podniku Seminář 6..
Využití ICT technologií pro posílení ekonomické a finanční gramotnosti
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,
Mateřská a rodičovská dovolená
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
MS EXCEL Funkce PLATBA.
FINANČNÍ PRODUKTY - PŮJČKY VY_62_INOVACE_A AUTOR: Mgr. Radka Koldinská VYTVOŘENO: září 2011 STRUČNÁ ANOTACE: druhy půjček, praktické úlohy (úroková.
Pojistné systémy 4. hodina.
UMOŘOVÁNÍ DLUHU Užití GP v praxi 1.
Životní pojištění AMCICO AIG Life 2008
Základy financí 6. hodina
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Pojistné systémy 6. cvičení.
Párování nabídek a poptávek a spolupráce mezi RK a bankou
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_17_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Pojistné systémy 9. cvičení. Běžně placené pojistné - področně Základním předpokladem je placení pojistného častěji než jedenkrát do roka Vzorec pro výpočet.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_17_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Pojistné systémy 5. hodina. Pojištění pro případ smrti - trvalé Předpokládejme, že se osoba pojistí pro případ smrti kdykoli – není sjednán maximální.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Konference €FPA ČR řešení případové studie
Ekonomická gramotnost Hypotéky a spotřebitelské úvěry.
Pojistné systémy 7. cvičení. Opakování Urči JNP, které musí zaplatit 45letý klient, chce-li si zajistit roční důchod Kč vyplácený na konci roku,
Důchodové pojištění invalidní důchod Sociální zabezpečení.
Výpočet pojistného. Riziko rriziko je stupeň nejistoty s určitou pravděpodobností, přičemž pravděpodobnost je poměr počtu dané alternativě příznivých.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Proč slábne spotřeba domácností ? Eva Zamrazilová Členka bankovní rady ČNB Pesimistický spotřebitel: světlo na konci tunelu 17. října 2012 Konferenční.
Ing. Lucie Kratochvílová
Programové cíle v sociální oblasti Bc. Tereza Bernardová místopředsedkyně strany stínová ministryně práce a sociálních věcí.
Generali pojišťovna Penzijní připojištění se státním příspěvkem.
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
THEME 7 Social Security Welfare State Types of Social Security Systems.
VY_62_INOVACE_1_2_03 Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Finanční nezávislost.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Příklady (část 1.) Kolik budu mít v bance po 4 letech, jestliže dnes vložím 500 tis. Kč při roční úrokové míře 5 %? Kolik budu mít v bance jestliže bude.
Jak vypadá profesionální poradenské řešení Petr SYROVÝ €FA.
Finanční matematika v osobních a rodinných financích
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Finanční plán – rozpočet domácnosti II
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Rozpočet domácnosti Název školy
KSO/FIPV1 Příklad 9.3 Jana Nezbedová K06362.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Důchody a renty (současná hodnota anuity)
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015 S platností od vám přinášíme další vlnu novinek Hypotéka pro cizince:  pro získání hypotečního úvěru u ČS pro cizince.
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 03 Půjčky a úvěry 2 „Odměna za to, že se člověk vyzná je obrovská. A tresty za neznalost finanční.
Finanční gramotnost: Počítání s procenty. PROCENTA A ÚROK 01 Počítání s procenty 2 Existují 2 skupiny lidí. Ti, kteří úroky platí, a ti, kteří je inkasují.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_03_Majetek a závazky domácnosti TEMA:Finanční.
Ing. Veronika Dostálková MBA ZADLUŽOVÁNÍ Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Důchody Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Finanční matematika 19. (finanční gramotnost) P ů j č k y a ú v ě r y.
Finanční matematika 2. část
Kam s penězi, aby nezahálely
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Finanční gramotnost HYPOTEČNÍ ÚVĚR. Finanční gramotnost HYPOTEČNÍ ÚVĚR.
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015
Jak počítá analyzátor - výdaje
Transkript prezentace:

VÝPOČTY POJISTNÝCH ČÁSTEK V INFLAČNÍ PROSTŘEDÍ

Karel Chudoba, €FA  SMS finanční poradenství a.s. Odborný specialista

CO NÁS DNES ČEKÁ  Základní výpočty pojistných částek  Inflační prostředí

VÝPOČTY POJISTNÝCH ČÁSTEK  HISTORIE:  Střelba – určování od boku  Dojmy – dáme mu 300 tis. na smrt, ať to má kvalitní (citace)  Na 3 – 5 násobek ročního příjmu  Součet měsíčních výpadků do konce události  Sofistikovanější přístup

ZÁKLADNÍ VÝPOČTY POJISTNÝCH ČÁSTEK  Inflace se projevuje u pokrytí dlouhodobých rizik  Jako reprezentativní příklad dlouhodobého pracovní neschopnosti použijeme invaliditu

KLIENT  30 let  plat  výdaje

INVALIDITA - Bilance

JAK MÍT DOBŘE NASTAVENÉ ČÁSTKY?  Klient ví, kolik měsíčně bere  Klient musí vědět, kolik mu bude v jednotlivých situacích chybět – ale on to z 99% neví a to je přidaná hodnota poradce. Bez něho by to klient nevěděl  Poradce klientovi vysvětlí, jak by měl být zajištěný

ZAMYŠLENÍ NAD VÝPOČTEM 69 let -> D VĚK POTŘEBNÉ PROSTŘEDKY 2014

ZAMYŠLENÍ NAD VÝPOČTEM kč 39 LET 5% Hypotéka

VÝPOČET  K určení částky dostačující pro potřebné čerpání renty využíváme stejný přístup, jako když klientovi počítáme nejvyšší možnou hypotéku pro jeho maximální akceptovatelnou měsíční splátku

VÝPOČET BĚHEM CHVÍLE  Hypoteční kalkulačka  jakýkoliv odkaz z googlu  Tuto kalkulačku lze použít pro výpočet potřebné částky

INVALIDITA  PROČ TO VŠECHNO ŘEŠÍME ?

STANDARDNÍ ŽIVOT

INVALIDITA = PROBLÉM

RYBA NA SUCHU

KVALITNÍ ZAJIŠTĚNÍ JE POTŘEBNÁ VĚC

INFLAČNÍ PROSTŘEDÍ  V čase dochází k růstu cen  Zvyšuje se důchod  Zvětšuje se i schodek v rozpočtu

INFLAČNÍ PROSTŘEDÍ

 Jak na výpočet v tomto případě

UMOŘOVÁNÍ DLUHU NESTEJNÝMI SPLÁTKAMI

INFLAČNÍ PROSTŘEDÍ  Potřebuji dnes kč  Umím zhodnocovat 5%  Inflace uvažuji 2,5%  5 – 2,5 = 2,5 % ………. Takže zhodnocuji jen 2,5%

INFLAČNÍ PROSTŘEDÍ  Při zhodnocení 2,5% na 3 let pro částku kč  kč

Jak nastavit částku v praxi

SMRT  Je potřeba určit na kolik let má být zajištění počítáno  Poté použijeme stejný postup

SMRT  Na 30 let chce částku pro manželku 10 tis, na 15 let pro zajištění syna 5 tis. navíc

SMRT  Na 30 let chce částku pro manželku 10 tis, na 15 let pro zajištění syna 5 tis. navíc

 Děkuji za pozornost