Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Komunitární program PROGRESS
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Evropský sociální fond
Obecné principy hodnocení žádostí Suzana Jovaševićová, Ministerstvo financí ČR 30. července 2014.
Fondy EHP 2004 – 2009 (2011) Finanční mechanismy (FM) 1 a Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Školení pro hodnotitele 30/7/2014 Odbor.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Školení hodnotitelů – 3. výzva FM EHP/Norsko Ing. Vladimír Študent
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Mgr. Zuzana Bauerová koordinátor projektů
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Místní plán inkluze + OP VVV
Databáze projektů MAS. Výzvy MAS. Úkoly pro partnery
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP

Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Hodnocení kvality žádostí 5 základních hodnotících kritérií 27 sub-kritérií maximální počet – 100 bodů / žádost Výsledek programu CZ06 – Programová oblast č.16 -Zachování, revitalizace a ochrana kulturního dědictví a jeho zpřístupnění veřejnosti Výstup programu -Nemovité kulturní dědictví (obnovené/opravené a zpřístupněné KP, NKP a památky UNESCO) -Movité kulturní dědictví (restaurované, v bezpečném prostředí uložené nebo vystavené movité kulturní památky) -Obnova Židovského kulturního dědictví (obnovené/opravené nemovité židovské KP, NKP a památky UNESCO, judaika, která sloužila židovskému náboženskému kultu nebo umělecké projevy z období holokaustu)

Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č Schopnost a připravenost žadatele projekt realizovat -maximální bodové ohodnocení tohoto kritéria je 15 bodů -dělí se na 4 sub-kritéria -v rámci tohoto kritéria se hodnotí připravenost žadatele projekt realizovat (jeho zkušenosti s řízením, administrativní kapacita, organizační struktura atd.) a publicita projektu 2. Význam (relevance) projektu -maximální bodové ohodnocení tohoto kritéria je 28 bodů -dělí se na 10 sub-kritérií -v rámci tohoto kritéria se hodnotí (mimo jiné) hodnota dané nemovité/movité památky (KP, NKP, památka UNESCO), aktuální stav (havarijní stav, dobrá stav atd.), unikátnost projektu, celkový cíl projektu jeho přístupnost atd.

Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č Struktura projektu, rizika, aktivity a výstupy -maximální bodové ohodnocení tohoto kritéria je 30 bodů -dělí se na 5 sub-kritérií -v rámci tohoto kritéria se hodnotí zda jsou navržené aktivity projektu nezbytné k naplnění výsledku projektu, zda je harmonogram realistický, zda je logický rámec projektu jasný a přehledný (indikátory) a zda jsou rizika projektu relevantní a jasně definovaná 4. Hospodárnost a udržitelnost projektu -maximální bodové ohodnocení tohoto kritéria je 15 bodů -dělí se na 3 sub-kritéria -v rámci tohoto kritéria se hodnotí zda jsou celkové náklady projektu přiměřené, zda jsou uvedené položky rozpočtu pro realizaci nezbytné, zda je jejich výše přiměřená a jednotkové ceny odpovídají cenám obvyklým. V rámci tohoto kritéria se rovněž hodnotí udržitelnost výsledků projektu (doba udržitelnosti, její popis atd.)

Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č Horizontální (průřezové) politiky -maximální bodové ohodnocení tohoto kritéria je 12 bodů -dělí se na 5 sub-kritérií -v rámci tohoto kritéria se hodnotí zásady řádné správy, zásady udržitelného rozvoje, zásady rovnosti mužů a žen, zda je projekt zaměřen na řešení problematiky multikulturního dědictví, včetně romského kulturního dědictví a zda projekt přispívá k posilování bilaterálních vztahů s donorskými státy

Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Postřehy z formálního hodnocení a doporučení -přílohy jako stavební povolení či závazné stanovisko památkářů by Vám měly být nápomocny k vlastnímu hodnocení (druh památky, naléhavost zásahu, případná rizika projektu atd.) -projektová dokumentace v ISCEDR (respektive restaurátorské záměry atd.) může být uložena jinde než pod záložkou – Technická dokumentace -hodnotit kvalitu (podrobnost, relevanci, přiměřenost nákladů) rozpočtu – až 12 bodů -dle zapojení partnerů z donorských států přidělovat body (0-6 bodů) -kontrolovat zda se jedná skutečně o židovské kulturní dědictví (jsou zvýhodněny oproti ostatním žadatelům – mají vlastní alokaci) -mít alespoň základní přehled o tom co obsahují Pokyny pro žadatele, text Výzvy, Pokyn pro uznatelné náklady atd. -podrobně zdůvodnit slabé/silné stránky (posudek bude sloužit pro případné řešení sporů) -maximální počet bodů přidělit za bezvýhradné splnění sub-kriteria

Ministerstvo kultury- vytvořilo Program CZ06 - hodnotí a vybírá kvalitní projekty k realizaci - podílí se na partnerské spolupráci - financuje projekty příspěvkových organizací MK - dohlíží na realizaci projektů PO MK WEB OPŘ MKČR (partner programu CZ06) Mgr. Andrea Volfová – ředitelka OPŘ Ing. Vladimír Študent – vedoucí odd. fondů EHP Ing. Radek Bouška – oddělení fondů EHP (PO 16) Ing. Jan Hrdlička – oddělení fondů EHP (PO 17) Alena Kubištová – oddělení fondů EHP Důležité informace