Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika a venkov 2014+
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Setkání mikroregionů, 25. června 2013, Dřevohostice
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Evropské fondy 2014 a odpadové hospodářství
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Regionální politika RP ČR.
Integrované plány rozvoje území Příprava podkladů pro zpracování Integrovaných plánů rozvoje města Zlína na období 2014 – 2020 Inovace výuky regionálního.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Posilování vztahů měst a venkova – dosavadní přístupy, zkušenosti, aktuální a budoucí vývoj v EU a ČR Obsah: 1) Město a venkov v ČR a v Evropě 2) Příprava.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
____________________________ Praha, únor 2013 Územní dimenze RNDr. Josef Postránecký.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Strukturální politika
VENKOV SPOV ČR
Transkript prezentace:

Budoucnost strukturálních fondů Plzeň 2014+ |Arnost Marks

Budoucí politika soudržnosti EU a ČR Věcné zaměření sektorové 11 tematických tj. sektorových cílů EU2020/návrhů nařízení 8 národních Tématických oblastí ČR Územní dimenze Důraz na zohlednění územní dimenze Selekce územně specifických cílů a priorit Speciální nástroje implementace v území ITI JAP CLLD

Územní dimenze ČR Politika územního rozvoje (PUR) 14 center plus rozvojová území Zásady urbánního rozvoje (ZUR) přehled možných intervencí ve městech Strategie regionálního rozvoje (SRR - návrhová část aktuální verze) Metropolitní oblasti 400.000 + Sídelní centra Venkov Stabilizovaná území Periferní území

Priority urbánní a územní dimenze/SMO Cíle Ekonomika obce Udržitelná infrastruktura Služby Socialní věci, trh práce Území aglomerace Město ve správním obvodu Město jako příjemce

Návrh MMR vláda OP Podnikání pro inovace a konkurenceschopnost OP Výzkum vývoj a vzdělávání OP Doprava OP Životní prostředí OP Zaměstnanost IROP

Územní dimenze/SRR

Územní dimenze SMO Urbánní dimenze I: Urbánní dimenze II: póly růstu jako klíčové ekonomické zóny aglomerace (zahrnuje území největších měst a aglomerací). Orientačně aglomerace Urbánní dimenze II: tzv. národní urbánní centra rozvoje (zahrnuje středně velká centra, která mají regionální význam a integrují ekonomické, společenské a sociální aktivity pro své zázemí). Centra nadregionálního významu a regionální centra Orientačně - 25.000 Územní dimenze: zahrnuje především menší města a jejich okolí jako nositele dlouhodobé stabilizace území. Poradní sbory ORP a obce pod 25.000 ;

Východiska Plzeň (další data a obrázky) Plzeň město 167.000 Okres Plzeň město 185.000 Okres Plzeň sever 76.000 Okres Plzeň jih 62.000 Celkem 323.000 Koncentrace průmyslu, služeb, VŠ Posice na západní hranici, blízkost trhů SRN a EU Škoda Transportation, Škoda Energo, Pilsner Urquel, EHMK Plzeň 2015

Pohled na Plzeň

Cíle EU/ČR a Plzeň SMO priority obcí 1. Konkurenceschopnost města návaznost na tematické okruhy Podnikání, Výzkum, vývoj a inovace. 2. Udržitelná a ekologická infrastruktura návaznost především na následující tematické okruhy Mobilita-dostupnost-energie, Životní prostředí, Efektivní správa, Rozvoj území 3. Efektivní veřejné služby návaznost na tematické okruhy: Efektivní veřejná správa a agenda reformy veřejné správy, Trh práce 4. Dynamický trh práce a sociální soudržnost návaznost na tematické okruhy: Trh práce, Boj s chudobou a inkluze, Rozvoj území.

Cíle Plzně Dlouhodobý ekonomický a sociální rozvoj Funkční ekonomická aglomerace nadregionálního významu Vyspělý průmysl Kreativita Kvalita života a spokojení a bohatí občané

Vize Plzně 2014+ Inteligentní město Udržitelné město Soudržné město Hlavní cíl pilíře: Město využívající a rozvíjející svůj lidský potenciál k ekonomickému a společenskému rozvoji¨ EHMK, univerzita, průmysl Udržitelné město Hlavní cíl pilíře: Rozvoj města při udržitelném využívání jeho prostředí a zdrojů. Soudržné město Hlavní cíl pilíře: Město vytvářející soudržnou společnost, nabízející příležitosti a podporující začleňování do společnosti.

OP a urbánní a územní dimenze PRV (EAFRD) OP OP OP OP OP Územní dimenze město

Děkuji za pozornost