č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Sluneční soustava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.12
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_171 NázevSlunce Téma hodinySlunce.
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Stavba a vznik Země Projevy života
POLEDNÍKY a ROVNOBĚŽKY
č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
Č. 20 – S VĚTADÍLY A MERIKA, A USTRÁLIE A O CEÁNIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková.
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 2.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Zeměpisné souřadnice Autorem všech uvedených součástí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Autor: Mgr. Helena Nováková
Historie a současnost ochrany přírody v České republice
postup tvorby prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
Pohyby Země Název školy
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Neživá příroda - vzduch
Č. 10 – Kraje ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek.
Chráněná území v České republice
Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
Střídání ročních období
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
TRVÁNÍ DNE A NOCI.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
ZEMĚ naše planeta Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti - CZ.
Globální cirkulace atmosféry
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tomáš Garrigue Masaryk
Planeta Země - Litosféra
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
VNITŘNÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VNITŘNÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Autor: Mgr. Helena Nováková
Tvar, velikost a pohyby Země
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Rovnoběžky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Planety sluneční soustavy – Malé planety Pří_114_Rozmanitost přírody_Planety sluneční soustavy – Malé planety Autor: Mgr. Helena Koždoňová Škola: Základní.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_PLANETA ZEMĚ ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

druh učebního materiálu název Planeta Země, svět na mapě - povrch anotace Žáci získávají znalosti o časových rozdílech, ročních obdobích, historii vzniku zemského povrchu a působení přírodních vlivů na jeho utváření. Součástí prezentace je i pracovní list. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – vědět o působení vnitřních a vnějších procesů v přírodní sféře a jejich vlivu na přírodu a na lidskou společnost - vědět o působení přírodních vlivů na utváření zemského povrchu druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 7. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Země (Planeta) Obvod na rovníku 40 075,004 km Orbitální rychlostí 29,783 km/s Oběžná doba 365,256 96 d Hmotnost 5,9736×1024 kg Vzdálenost od Slunce 149,6×106 km - To znamená, že obíhá okolo Slunce. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Země (Historie) Vznik Země se odhaduje zhruba na dobu před 4.6 miliardami let. Kontinenty vznikly rozpadem takzvaných superkontinentů. Nejznámější superkontinent je Pangea, který vytvořil svět, jak jej dnes známe. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Roční období Jaro - prodlužují se dny - otepluje se - roztává sníh Podzim - zkracují se dny - více dešťů - ochlazuje se Léto - nejdelší dny v roce - průměrné teploty = 15°C Zima - nejkratší dny - nejchladnější dny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Rovnoběžky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Česká republika (Srdce Evropy) Poledníky jsou nejkratšími spojnicemi severního a  jižního pólu, vedoucími po povrchu Země Na Zemi byl za základní poledník (též nultý poledník) zvolen poledník, který prochází astronomickou observatoří v Greenwichi v Anglii.  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Země a její zdroj tepla Země je ohřívána ze dvou zdrojů tepla. - ze Slunce - ze zemského jádra Teplo ze zemského jádra zařizuje, že z podzemí mohou vyvěrat teplé prameny. Teplo od slunce ohřívá povrch planety a dává teplo lidem, zvířatům i rostlinám. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.  

Odkazy Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012-09-25] dostupné pod licencí Public domain – na www.wikipedia.cz http://en.wikipedia.org/wiki/File:The_Earth_seen_from_Apollo_17.jpg – Země http://en.wikipedia.org/wiki/File:Pangea_animation_03.gif – Pangea animace http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fr%C3%BChling_bl%C3%BChender_Kirschenbaum.jpg – jaro http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Vall%C3%B8_Road.jpg – léto http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Autumn-TheCzechRepublic-Vysocina.jpg – podzim http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wintry_scenery.jpg – zima http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Earth-lighting-winter-solstice_CS.png – rovnoběžky http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Poledn%C3%ADky.png – poledníky http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pr%C5%AF%C5%99ez_Zem%C3%AD.png – průřez Zemí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 25. 9. 2012. Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/21.1409 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.