MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ A PODPORA SAMOSPRÁV Jiří Čunek ministr České Budějovice, srpen 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Integrovaný operační program (IOP) Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně ohrožené skupiny obyvatel Dotační možnosti na zajištění bytů pro sociálně.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Země živitelka 2009 Seminář Podpora rozvoje venkova v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
1 Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2009 RNDr. Josef Postránecký.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
ZEMĚPIS KRAJE ČR - ADMINISTRATIVNÍ ROZDĚLENÍ 9. roč.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Dotační projekty Vysokého Mýta
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Michal Šperling - EUREDIS
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Česká republika územní členění.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ A PODPORA SAMOSPRÁV Jiří Čunek ministr České Budějovice, srpen 2008

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Regionální politika Bytová politika Územní plánování a stavební řád Strukturální fondy Cestovní ruch Veřejné dražby Pohřebnictví Veřejné zakázky a PPP

PODPORA REGIONŮ A MMR Národní programy v roce 2008 Podpora úprav bývalých vojenských areálů k obecnímu využití; Program obnovy venkova; Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou; Podpora rozvoje severozápadních Čech a Moravskoslezského regionu - dotační titul č. 3: „Podpora obnovy a rozvoje města Terezín“

ALOKACE PROSTŘEDKŮ V ROCE 2008 ProgramPočet akcí Výše dotace mil. Kč Podpora úprav bývalých vojenských areálů k obecnímu využití Podpora obnovy venkova Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou Podpora obnovy a rozvoje města Terezín (program Podpora rozvoje severozápadních Čech a Moravskoslezského regionu; dotační titul č. 3) předpoklad: 7 9 Celkem

VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA Vyhlašovatelé soutěže: Ministerstvo pro místní rozvoj, Spolek pro obnovu venkova ČR, Svaz měst a obcí ČR, Ministerstvo zemědělství Počty přihlášených obcí v letech Název kraje Plzeňský Středočeský Jihočeský Karlovarský Ústecký Liberecký Královéhradecký Pardubický Vysočina Jihomoravský Zlínský Olomoucký Moravskoslezský

VÝSLEDKY KRAJSKÝCH KOL Název krajevítěz krajského kola termíny Jihočeský Obec Malenice (okres Strakonice) červenec až srpen krajská slavnostní vyhlášení Jihomoravský Obec Vísky (okres Blansko) Karlovarský Obec Lomnice (okres Sokolov) Královéhradecký Obec Bukvice (okres Jičín) Liberecký Obec Poniklá (okres Semily) září celostátní kolo soutěže Moravskoslezský Obec Bolatice (okres Opava) Olomoucký Obec Těšetice (okres Olomouc) Pardubický Obec Osík (okres Svitavy) září 2008 (3. týden) - tisková konference k příležitosti vyhlášení vítěze „Vesnice roku 2008“ Plzeňský Obec Mrákov (okres Domažlice) Středočeský Obec Petrovice (okres Příbram) Ústecký Obec Horní Podluží (okres Děčín) do 31. října celostátní slavnostní vyhlášení Vysočina Obec Pikárec (okres Žďár nad Sázavou) Zlínský Obec Lidečko (okres Vsetín)

STRUKTURÁLNÍ FONDY – IOP Specifický cíl 1 Zvýšení efektivity, zkvalitnění a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni aplikací moderních ICT Specifický cíl 2 Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb s cílem nastartovat proces celkové transformace veřejných služeb Specifický cíl 3 Lépe využít potenciál území prostřednictvím intervencí v oblasti cestovního ruchu, kultury, bydlení a rozvoje systémů územních politik V současné době probíhá 5 výzev pro příjem projektů Více informací na

OP – PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE Operační program Podpora ze strany EU mil. Euro Podíl pro ČR Vyhlášení programů Schvál. projektů Alokované prostředky mil. Euro ČR - Polsko 219,46109, ,90 Sasko - ČR207,0067, Bavorsko - ČR115,5055, ,40 Rakousko - ČR107,4469, ,00 Slovensko - ČR92,7456, Celkem 742,14351, ,30

PODPORA VEŘEJNÝCH DRAŽEB Výhody zpeněžení majetku veřejnou dražbou - Transparentnost - Vyšší výnos - Rychlost obchodu - Rychlost a garance platby - Nezpochybnitelnost výsledku Akce pro dražebníky - Konzultační dny na MMR - Pracovní setkání v Praze i mimo Prahu (JČK, JMK, MSK) - Konzultační činnost pro města, obce, celní úřady - Semináře pro územní samosprávné celky a orgány státní správy

SEMINÁŘE „Zpeněžení obecního majetku formou veřejné dražby“ Město, obec jako dražebník Základní informace o možných způsobech prodeje obecního majetku, výhody zpeněžení veřejnou dražbou - květen 2008 Plzeňský kraj – cca 60 účastníků zástupců měst a obcí - říjen 2008 – Jihočeský kraj – České Budějovice - podzim 2008 – Moravské kraje Příklad - Město Kožlany – výnos z dražby bytu byl 267% v porovnání s nejnižším podáním.

PODPORA BYDLENÍ Regenerace panelových sídlišť Podprogram zahrnuje věcné podmínky dané nařízením vlády č. 494/2000 Sb., o podmínkách poskytování dotací ze státního rozpočtu na podporu regenerace panelových sídlišť. Podpora výstavby technické infrastruktury Podprogram stanovuje podmínky pro poskytování státních dotací na výstavbu dopravní a technické infrastruktury pro následnou výstavbu bytových domů, rodinných domů nebo bytových a rodinných domů. Podpora výstavby podporovaných bytů Výstavba nájemných bytů pro osoby v nepříznivé sociální situaci, jejichž snížená soběstačnost je způsobená věkem nebo zdravotním stavem nebo Pro osoby, které v důsledku nepříznivých životních okolností nemají přístup k bydlení a jsou schopné plnit povinnosti vyplývající z nájemného vztahu. Podpora oprav domovních olověných rozvodů Snížení koncentrace olova v pitné vodě výměnou domovních olověných rozvodů.

ALOKACE PROSTŘEDKŮ V ROCE 2008 PodprogramPočet akcí Výše dotace mil. Kč Regenerace panelových sídlišť Podpora výstavby technické infrastruktury Podpora výstavby podporovaných bytů Podpora oprav domovních olověných rozvodů Celkem

MMR ČR A PODPORA SAMOSPRÁV Děkuji Vám za pozornost.