Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_07_EKO_376_Jan Druh učebního materiálu Prezentace Autor Ing. Lenka Janovská VY_32_INOVACE_07_EKO_376_Jan
Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Hotelnictví PředmětEkonomika Ročník3. Název tematické oblasti (sady) Zásobovací, výrobní a odbytová činnost v gastronomických zařízeních z ekonomického pohledu Název vzdělávacího materiáluVyúčtování s hostem Anotace Prezentace pojednává o vyúčtování s hostem při stravovacích a ubytovacích službách. Je zde podán přehled o způsobech hotovostního i bezhotovostního placení za služby. V prezentaci je řešen i problém spropitného a směnárenská činnost hotelu. Zhotoveno, (datum/období)Prosinec 2013 Ověřeno13. února 2014
Chybně Správně a) Při použití kreditní karty v restauraci se úroky neplatí b) Úroky se neplatí za určité období např. 30 dní, které začíná běžet ode dne použití kreditní karty c) Úroky se neplatí za určité období např. 30 dní, které začíná běžet většinou od 1. v daném měsíci
Použitá literatura a zdroje: SMETANA, František a KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii pro střední a vyšší hotelové školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, s. ISBN MAŠEK, Libor. Jak na spropitné doma a v cizině. Hotel & spa Management. 2011, roč. V., č /2011, s. 47. ISSN vyporadani-obchodu/zakladni-informace/2013/zakon-o-smenarenske- cinnosti-nabyva-ucin Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.