Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
v lokalitě Dusilov, Humpolecko
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Obnovitelné zdroje energie a krajské energetické koncepce Obsah prezentace Analytická část ÚEK Přístupy stanovení energetického potenciálu OZE v kraji.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Michal Broža, iCentrum OSN v Praze,
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Současný systém managementu skládkování v MSK
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Strategie společnosti E.ON v oblasti obnovitelných zdrojů v ČR Energetika Invest s.r.o (dceřinná společnost E.ON) Dipl. Ing. Josef Renč Managing Director.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.
__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum __________________________________________________________.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
BIC Ostrava s.r.o. PODNIKATELSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Úspěšné příklady TTT v projektu BISONet Lukáš Gottesman, BIC Ostrava s.r.o , Praha.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Česká asociace životního prostředí Autor obrázku: Michal Bártík.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
ZELENÝ MOST MEZI ŠKOLOU A PRAXÍ ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ MODULY PRO TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ Partner projektu : Střední škola energetická a stavební,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
EGovernment a související projekty Brno KrÚ JMK.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Česká asociace životního prostředí
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem

Centrum zelených vědomostí - region s vysokou nezaměstnaností - ochranné pásmo vodního zdroje -know-how pro „eko“ technologie - motivovaná samospráva - význačná škola -velká konkurence v CR

Centrum zelených vědomostí ?

1. Rozvinout „eko“ technologie vč. cest. ruchu 2. Zpřístupnit je veřejnosti 3. Rozvinout nové obory ve škole – mládež i dospělí 4. Vytvořit základnu pro praxi 5. „eko“ jako symbol regionu „Centrum zelených vědomostí“ celostátního/mezinárodního významu.

Centrum zelených vědomostí Jak na to? PARTNERSTVÍMEMORANDUM

Centrum zelených vědomostí SEZNAM PROJEKTŮ 1. Vybudování uceleného místa – sběr, svoz, třídění a likvidace odpadů 2. Výroba pelet pro energetické účely a návazný systém vytápění 3. Odkorňovací linka 4. Bioplynová stanice v Rozsochách 5. Bioplynová stanice ve Ždánicích 6. Bioplynová stanice Dalečín 7. Bioplynové stanice fy Husák 8. Demonstrační projekt technologií v oboru obnovitelné energetiky 9. Penzion Domanínek 10. Revitalizace školního statku 12. Výroba elektrické energie z biomasy 11. Vzdělávací programy pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí METODIKA Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí DOPORUČENÍ

Centrum zelených vědomostí 1. Vybudování uceleného místa – sběr, svoz, třídění a likvidace odpadů Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 2. Výroba pelet pro energetické účely a návazný systém vytápění Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 3. Odkorňovací linka Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 4. Bioplynová stanice v Rozsochách Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 5. Bioplynová stanice ve Ždánicích Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 6. Bioplynová stanice Dalečín Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 7. Bioplynové stanice fy Husák Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 8. Demonstrační projekt technologií v oboru obnovitelné energetiky Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 9. Penzion Domanínek Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 10. Revitalizace školního statku Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí

11. Vzdělávací programy pro Centrum zelených vědomostí Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí 12. Výroba elektrické energie z biomasy Současný stav a cíle projektu Reálné časování projektu Zajištěnost projektu v oblasti lidských zdrojů Připravenost projektu po stránce projekční, stavební, technické, technologické Současný stav projektu po stránce finanční – rozpočet, krytí, finanční zdraví předkladatele Způsob využití pro Centrum zelených vědomostí

Centrum zelených vědomostí Resume - základní připravenost – jasnost a utříděnost záměru (25%), rozpracovanost studií proveditelnosti (25%), aktuálnost studií proveditelnosti (25%) a připravenost dokumentace (stavební, technologické – 25%); - finanční způsobilost – vyjadřuje relativní bonitu předkladatele projektu, schopnost získat úvěr či investovat vlastní prostředky - význam pro CZV – vyjadřuje postradatelnost projektu pro úspěšnost integrovaného projektu

Děkuji Vám za pozornost.