Výsledky pilotních studií včetně výsledků a kazuistik.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Výběr do SCM na sezónu 2009 Michal Vabroušek ÚTM.
Středisko podpory poradenských služeb
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
Konference Asociace aktivních škol
MONITORING PACIENTŮ UŽÍVAJÍCÍCH ArthroStop® PLUS
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí. Obsah prezentace •O projektu •Subjektivní část hodnocení •Objektivní část hodnocení •Plán na následující.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Hodnocení domácího prostředí DEMO Zkušenosti z praxe
Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Porovnání hodnotících škál bolesti v závislosti na kognitivní funkci
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Co má obsahovat prezentace
Výsledná metodika hodnocení bariér v domácím prostředí + vyhlášení pravidel soutěže.
Josef Keder Hana Škáchová
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
SEMAFOR home Smart Evaluation Methodology of Accessibility FOR home.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Josef Keder Hana Škáchová

Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Metodická podpora úprav RVP ZV
Sexuální život u pacientů s mentálním postižením v ÚSP
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
KURZY PRO VYSOKOŠKOLSKÉ PEDAGOGY doc. Ing. Pavel Krpálek, CSc
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Odstraňování architektonických bariér v domácnostech osob se získaným poškozením mozku další dílek do skládanky péče o OZP konference „Vybrané metody a.
Management a rozvoj obcí
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci.
Projekt EPP-ED Riziko při poskytování zdravotní péče – politika WHO
Přednost početních operací
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
Jak se zařadit do společnosti? Nastínění podstaty sociální práce
1 Sociální a zdravotní centrum Letiny, s. r. o. Pohled zvenčí.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Za akademický rok 2013/2014 Hana Kolářová proděkanka LF UP.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Institut Celoživotního Vzdělávání
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
Hodnota vnímaná zákazníkem
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
„Stárnutí populace – analýza nákladů zdravotního a sociálního systému“
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
CENTRUM PEDAGOGICKÉ PRAXE PF UJEP
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
Transkript prezentace:

Výsledky pilotních studií včetně výsledků a kazuistik

Pilotní studie Duben – květen 2014 Minimální počet: 10 domácích návštěv Zprostředkování 3 konzultací s architektem (v případě potřeby) Cíl: získání zpětné vazby na základě praktických zkušeností

Hodnotitelé 9 hodnotitelů (8 ergo + 1 soc. pracovník) –Centrum Paraple –ERGO Aktive –Asistence –SDMO (Sdružení pro komplexní péči při dětské mozkové obrně) –Studenti oboru ergoterapie 1. LF UK v Praze –CRPG + oponentské posudky - partneři projektu NetZP

Klienti Domácí návštěvy: 28 (27) + 4 –Průměrný věk: 50,7 let (21-84) –Pohlaví: 12 mužů a 15 žen –Diagnóza: zhoršená mobilita (věk, operace krčku DK, etc.), CMP, DMO, roztroušená skleróza, Parkinson, spinální pacienti –Kompenzační pomůcky: 3 bez 2 chodítka 6 berl/hůl 16 vozík

Výsledky hodnocení Detailně analyzována objektivní část základ nejsložitější Průměrný skór: 181 (456 – 7) Doplnění o počet výskytu bariér definovaných závažností a četností (součin) v jednotlivých kategoriích

Jednotlivé kategorie bariér

Konkrétní příklad objektivní části Klient: muž, 57 let, paraparéza L1, vozík Celkové skóre: bariér nepředstavovalo problém 0 bariér na úrovni 1 (součin 1-3) 15 bariér na úrovní 2 (součin 3-8) 21 bariér na úrovní 3 (součin 9-15)

Formulář zkušeností s hodnocením 1.Celkový koncept popisné části 2. Celkový koncept subjektivní části 3. Celkový koncept objektivní části 4. Koncept jako celek 5. Informace požadované v rámci popisné části 6. Logické uspořádání jednotlivých oblastí v sub. a obj. částech 7. Logické uspořádání jednotlivých otázek v sub. a obj. částech 8. Způsob hodnocení v subjektivní části 9. Způsob hodnocení v objektivní části (závažnost 1-3, četnost 1-5) 10. Srozumitelnost otázek 11. Využitelnost metodiky v praxi Hodnotitel (jméno a příjmení): Počet domácích návštěv: Průměrný čas strávený s klientem: Hodnocení vlastní metodiky (1-5 jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší)): Prosím vypište problémové oblasti: Návrhy na vylepšení problémových oblastí: Další komentáře:

Výsledky zkušeností s hodnocením 1.Celkový koncept popisné části1,6 2. Celkový koncept subjektivní části1,8 3. Celkový koncept objektivní části2 4. Koncept jako celek1,7 5. Informace požadované v rámci popisné části1,2 6. Logické uspořádání jednotlivých oblastí v sub. a obj. částech1,2 7. Logické uspořádání jednotlivých otázek v sub. a obj. částech1,2 8. Způsob hodnocení v subjektivní části1,8 9. Způsob hodnocení v objektivní části (závažnost 1-3, četnost 1-5)1,8 10. Srozumitelnost otázek2 11. Využitelnost metodiky v praxi1,5 Hodnotitel (jméno a příjmení): 6 Počet domácích návštěv: 28 (27) Průměrný čas strávený s klientem: 2h Hodnocení vlastní metodiky (1-5 jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší)): Prosím vypište problémové oblasti: Návrhy na vylepšení problémových oblastí: Další komentáře:

Problémové oblasti a návrhy Celkem 4 kategorie: –průvodní informace –popisná část –subjektivní část –objektivní část

Zkušenosti s hodnocením a kazuistiky Centrum Paraple Mgr. Zuzana Korbelová