OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 Workshop A – Globální granty v počátečním a dalším vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Jana Hadravová GG OP VK v kraji Vysočina a nejčastější chyby žadatelů při zpracování a předkládání žádostí Jana Hadravová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Globální granty OP VK v Libereckém kraji. -Široké nastavení podporovaných aktivit -Nízká alokace -Oslovení širokého spektra potenciálních žadatelů -Informační.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (programové období ) Krajský úřad Jihomoravského.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bc. Magdalena Zábranská
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Příprava operačních programů
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Workshop A – Globální granty v počátečním a dalším vzdělávání

Realizace GG a GP  březen 2008 – schváleno 39 GG  duben – červenec 2008 – vyhlášeno 42 výzev k předkládání GP  od srpna 2008 – zasedání VK a schvalování GP v orgánech kraje  následné uzavíraní prvních smluv o realizaci GP

Alokované a požadované finanční prostředky v 1. výzvách GP

Kraj Oblast podpory 1.1Oblast podpory 1.2Oblast podpory 1.3 Počet předložených žádostí Celkem požadováno (v Kč) Požadované / alokované fin. prostředky (v %) Počet předložených žádostí Celkem požadováno (v Kč) Požadované / alokované fin. prostředky (v %) Počet předložených žádostí Celkem požadováno (v Kč) Požadované / alokované fin. prostředky (v %) JČK JMK KK KHK LK MSK OL PK PLZ SČK ÚK Vysočina ZK CELKEM

Práce s žadateli Olomoucký kraj) Práce s žadateli ( Olomoucký kraj) Informovanost žadatelů: -informační semináře pro žadatele -poskytování telefonických, ových a osobních konzultací Podpora absorpční kapacity: -školení pro učitele zaměřené na praktické dovednosti při přípravě projektů do SF EU, fin. z rozpočtu OL -projekt ESF (OP RLZ): Vzdělávání učitelů v přípravě a řízení projektů SF EU na SŠ Nejčastější nedostatky žadatelů v žádostech: -nedostatečně specifikované klíčové aktivity -nadhodnocené osobní náklady -nesprávně zařazené položky rozpočtu v rámci kapitol, nezpůsobilé výdaje

Podpora ZŠ (Moravskoslezský kraj) Nejčastější aktivity v projektech ZŠ: -zavádění nových vyučovacích metod, organizačních forem a výukových činností -využívání ICT ve všeobecné vzdělávacích a odborných předmětech -rozvoj partnerství a síťování aj. Druhá výzva: -plánované vyhlášení v lednu 2009

Podpora SŠ (Zlínský kraj) První výzva: -vysoký převis požadovaných prostředků nad alokovanými prostředky -v oblasti 1.2 vysoký podíl vyřazených projektů a nevyčerpání celé alokace Zaměření podpořených projektů SŠ: -inovace vzdělávání odborných nebo všeobecně vzdělávacích předmětů -inovace výuky s důrazem na využívání interaktivních metod výuky s využitím ICT -inovace odborného vzdělávání -zkvalitnění a inovace výuky cizích jazyků a v cizím jazyce

Podpora EVVO (Ústecký kraj) Podpora EVVO: -45 mil. Kč = 1/3 alokace na výzvu v oblasti podpory 1.1 Příklady: -lesnicko-environmentální vzdělávání -zavádění vyučovacích metod a modulových programů -vytvoření webového portálu -vzdělávací program Environmentální vzdělávání pro život -realizace tzv. environmentálních dnů

Příklady dobré praxe (Jihomoravský kraj) Konkrétní cíle projektů (příklady): -zvýšit uplatnění absolventů školy na trhu práce pomocí nových metod výuky strojírenských oborů, mikroprocesorové techniky a ICT -zvýšení počtu žáků ze sociokulturně znevýhodněných rodin, kteří dokončí ZŠ -formování nových kompetencí učitelů ZŠ v režimu celoživotního vzdělávání První výzva: - schválení projektů proběhne v listopadu – prosinci 2008

Problémy v procesu administrace (Liberecký kraj) -Benefit7 - časté výpadky, 3 denní odstávka před ukončením výzvy -Kritéria přijatelnosti - některá kritéria přijatelnosti přísně formulována - v současné chvíli došlo k úpravám formulací, je připravována zpřesňující metodika a to ve spolupráci se ZS, čehož si velmi ceníme - Limity mzdové regulace

Hodnocení projektů (Středočeský kraj)  Poznatky z hodnocení projektů: –Formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti: nesoulad mezi oficiálním názvem žadatele a údaji v ARESu složitá administrace při hodnocení –Věcné hodnocení: rozdíly v bodovém hodnocení: 13 % hodnocení mělo rozdíl větší než 20 bodů, 4 projekty měly rozdíl větší než 30 bodů, rozdíl 0 bodů byl u 2 projektů nejednotnost hodnotitelů v hodnocení hodnotitelé zacházeli do obecné roviny, chyběla konkrétnost zejm. u krácení fin. prostředků –Výběrová komise: důraz na zásady transparentnosti, rovného zacházení a nediskriminace

Zpracování žádostí (kraj Vysočina) Práce s žadateli: -konzultace, 3 informační semináře, 4 školení pro práci s elektronickou žádostí Benefit7 Chyby žadatelů: -nesoulad projektu s cíli OP -nevyužívání dostupných informací k napsání projektu -umělé vytváření projektových cílů bez ohledu na skutečné potřeby -nejasný harmonogram -nadhodnocené náklady, zahrnutí nezpůsobilých výdajů -chybně pochopené křížové financování -chyby ve veřejných zakázkách a výběrových řízeních

Děkuji za pozornost.