Výsledky českého předsednictví v Radě EU 29. června 2009, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Boj s finanční a ekonomickou krizí z perspektivy EU a G-20 Marek MORA náměstek ministra pro evropské záležitosti 21. listopadu 2009, VŠE Praha.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Česká republika a Evropská Unie
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
České předsednictví EU 2009 – Co znamená z organizačního a logistického hlediska pro ČR.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Praha
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Liberec 9. října 2008.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Globalizace Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta Karviná.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
20. SVĚTOVÝ ENERGETICKÝ KONGRES 2007 ZÁVĚRY KONGRESU Energetický komitét ČR WEC EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Seminář Nástroje vnější spolupráce EU Odbor politik Evropské Unie, MZV ČR 8. prosince 2014 Praha.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví 2009 Odbor komunikace Webový portál CZ PRES České Budějovice,
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Společná obchodní politika EU
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Předsednictví ČR v Radě EU Tereza Grünvaldová Úřad vlády ČR Odbor komunikace.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Brno 25. listopadu 2008.
Kanadská obchodní komora v České republice Březen 2016.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Transkript prezentace:

Výsledky českého předsednictví v Radě EU 29. června 2009, Praha

PRIORITY PŘEDSEDNICTVÍ Červen 2009  E konomika  E nergetika  E vropská unie ve světě  Motto „ Evropa bez bariér“  Konkrétní výsledky

EKONOMIKA Červen 2009  Koordinovaný postup proti finanční a hospodářské krizi  Obnovení důvěry a stability - investice a finanční záruky  Odmítnutí ochranářských opatření  Opatření pro zaměstnanost a ekonomický růst  Lepší regulace finančních trhů  EU na mezinárodní scéně - summit G-20

ENERGETIKA Červen 2009  Jednotný postup v krizi  Posilování energetické bezpečnosti EU  Summit Jižní koridor  Strategický energetický přezkum  Integrace a liberalizace trhu s energiemi  Zvyšování energetické účinnosti  Ochrana klimatu

EVROPA VE SVĚTĚ Červen 2009  Konflikt v Gaze  Východní partnerství  Rozšiřování  Transatlantická spolupráce  Summity se třetími zeměmi

Červen 2009 AKCE PŘEDSEDNICTVÍ V ČR, v Bruselu aj. ve světě přes 3000 akcí: zasedání Evropské rady a rad ministrů, pracovní jednání, zastupování Rady EU u mezinárodních organizací, v EP a na dalších jednáních, kulturní akce. Z toho: 550 zasedání a konferencí v ČR 500 kulturních aktivit ve světě i v ČR Význam akcí v ČR a jejích regionech:  zpřístupnění EU české veřejnosti  zviditelnění ČR a propagace její produkce a služeb, zvýšení atraktivity pro kongresovou a obecnou turistiku

Červen 2009 CENTRÁLNĚ ZAJIŠŤOVANÉ AKCE V ČR 101 oficiálních akcí v rozsahu 30 – 450 delegátů:  31 na vrcholné a ministerské úrovni  7 vrcholných summitů: EU27-USA, Zaměstnanost, Východní partnerství, Jižní koridor, EU-Čína, EU-Kanada, EU-Japonsko  2 setkání vlády ČR: s Konferencí předsedů EP a s EK  14 neformálních ministerských zasedání Rady EU (Praha a regiony)  8 ministerských konferencí  70 jednání pracovních skupin, konferencí a seminářů v KCP

Červen 2009 ZAJÍMAVÁ ČÍSLA - I  V lednu – červnu 2009 v ČR 30 tisíc převážně zahraničních delegátů  Na akcích v ČR novinářů, z toho zahraničních  – více než 2 mil. návštěvníků – nejvíce v posledních letech!  Přeloženo více než normostran textu  Vydáno výtisků brožur a akreditačních karet

Červen 2009 ZAJÍMAVÁ ČÍSLA - II  Tlumočnické služby zajištěny pro cca 65 akcí (na největší akci 80 tlumočníků; 28 tlumočnických kabin)  30 tisíc ubytovaných účastníků v ČR  69 „Liaison officers“ – styčných pracovníků pro zahraniční delegace  Přeprava delegací – 70 osobních vozů, 70 minivanů, 20 busů  V ČR rozdáno kravat, šátků, propisovacích tužek

Červen 2009 CENTRÁLNĚ ZAJIŠŤOVANÉ ČINNOSTI Logistika  Konferenční prostory a mobiliář, technika, doprava, catering, tlumočení, ubytování, akreditace, „liaison officers“, hostesky Komunikace  Webová stránka logo, překlady, dekorace, práce s médii, komunikační a informační kampaň, doprovodné kulturní akce

Červen 2009 VÝBĚR KULTURNÍCH AKCÍ  7.1. Zahajovací večer; Národní divadlo  Český ples; Brusel  Dekadence - české země 1880 – 1914; Brusel, Namur  Eurofestivaly; Zlín, Č Budějovice, M Lázně, Litoměřice, Brno  Jeden svět; ČR, Brusel, Washington D.C.  Via Lucis ; Brusel  Evropa bez bariér – ČR; Brusel, Stockholm  19. – United Islands of Prague  Street Party, Brusel  Smetanova Litomyšl – předání kult. akcí Švédsku

Červen 2009 FINANCOVÁNÍ Všeobecná pokladní správa: 2 mld. Kč 2007 – 2009 (centrální koordinace, bezpečnost, vzdělávání, nárůst pracovníků o 338 osob, kulturní akce v ČR i v zahraničí) Další zdroje:  resorty  EK a Rada EU  partnerství  sponsoring kulturních akcí … vyúčtování předsednictví na podzim 2009

Hlavní partneři Mediální partneři Červen 2009 PARTNEŘI PŘEDSEDNICTVÍ