Obchodní podmínky pro poskytování ZZ 30 Naše cesta vede k Vám Ing. Jiří Strnad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Ostrava!!! Statutární město Ostrava – Městský obvod Třebovice Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Požadavky ERÚ a povinnosti českého účastníka při účasti na německém trhu Blahoslav Němeček Místopředseda a ředitel sekce regulace ERÚ.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Seminář Asociace Energetických Manažerů Možnost poskytování podpůrných služeb odběrateli Princip, účel a realizace PpS ZZ 30 Martin Řeháček, ČEPS, a.s.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Studijní obor: Sociální činnost
Změny v pravidlech trhu s elektřinou
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Regulační energie a cenotvorba odchylek, analýza průběhu velkých odchylek a navrhované změny v cenotvorbě ČEPS a OTE v roce 2006 AEM,
Změny v pravidlech trhu Úprava systému zúčtování odchylek
Vedeme elektřinu nejvyššího napětí
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Struktura obchodní faktury Jiří Jakubík Marta Rubešová Jana Tymkivová Nikol Volfová.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Přenosová soustava v roce 2004 Ing. Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
Hodnocení a současné podoby modelu trhu s plynem – vývoj a výsledek, dopad na velké zákazníky Jitka Kafková MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská.
Změny v pravidlech trhu pro rok 2007 Stanislav Trávníček ERÚ AEM
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
Novinky z provozu ČEPS Dopad novelizace vyhl.373/02 Sb Ing. Pavel Šolc, ČEPS.
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
Rok 2003, novinky v provozu OTE pro rok 2004, dopad na oprávněné zákazníky Ing. Miroslav Marvan Seminář AEM Spotřebitel energie v roce 2003, výhled na.
Otevírání trhu s elektřinou základní pravidla a informace
Pravidla trhu s elektřinou změny pro rok 2008 Stanislav Trávníček Energetický regulační úřad.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Účast SVSE v pracovní skupině při EGÚ Brno, požadavky a výsledky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM – SVSE Praha 3. listopadu 2005.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Pravidla přeshraničního přenosu Ing. Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
Bezpečný a spolehlivý partner Výpočet regulační energie a vyhodnocení PpS AEM Zdeněk Fučík
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Vnitrodenní přeshraniční přenosy Martin Čech Specialista sekce Dispečerské řízení.
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
Vazby OTE na poskytovatele regulační energie a ČEPS. Role poskytnuté regulační energie při zúčtování odchylek. Operátor trhu s elektřinou a.s. AEM
Podmínky obchodování se zahraničím Pavel Šolc, ČEPS, a.s. Naše cesta vede k Vám.
Vnitrodenní přeshraniční přenosy a možnosti mezinárodního trhu s regulační energií Zuzana Šolcová ČEPS, a.s. AEM Naše cesta vede k Vám.
Jaroslav Kašpar odbor kontrakty
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Tobias Schnadt AEM - PRE,a.s.,1.listopadu 2006 Slide 1 Komfortní energie pro Vás Pražská energetika, a. s. STAV NOUZE Pohled obchodníka a distributora.
Novinky v provozu ČEPS pro rok 2006 Úloha ČEPS – SYS a PpS Zuzana Šolcová, ČEPS, a.s. SVSE Naše cesta vede k Vám.
Pohled operátora trhu na energetickou legislativu a příprava úprav při otevírání trhu s elektřinou Jaroslav Müller Seminář AEM Revize plynoucí z aplikace.
Pohled operátora trhu na energetickou legislativu a příprava úprav při otevírání trhu s elektřinou Jaroslav Müller Seminář AEM Revize plynoucí z aplikace.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady z pohledu roku 2005 Martin Kašák Energetický regulační úřad 7. října 2004.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
Nový obchodně technický systém ČEPS, .a.s
Zkušenosti z otevřeného trhu z pohledu ERÚ - novelizace vyhlášky 373 Stanislav Trávníček AEM.
Průběh otevírání trhu s elektřinou v České republice 1.část Pavel Kašpar Seminář AEM v Praze 14. dubna 2004.
Bezpečný a spolehlivý partner Novinky v přípravě provozu pro rok 2008 Jaroslav JANIŠ ČEPS,a.s. Seminář SVSE-ČEPS
ENA s.r.o. – energetické analýzy MODEL TRHU S PLYNEM Ing. Vladimír Ing. Zdeněk Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Pracovně právní vztahy
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Webové portály LDS/MDS
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Distribuční portál (DIP)
Transkript prezentace:

Obchodní podmínky pro poskytování ZZ 30 Naše cesta vede k Vám Ing. Jiří Strnad

Obsah prezentace: Postup při zájmu poskytovat ZZ 30 Nutné náležitosti pro poskytování ZZ 30 Čas potřebný k podpisu smlouvy Předmět smlouvy Cena za poskytování ZZ 30 Vyhodnocení poskytování ZZ 30 Povinnosti poskytovatele Obchodní podmínky ČEPS Nutné náležitosti

 rezervace regulační zálohy (Kodexové minimum 10 MW)  snížení spotřeby elektřiny poskytovatelem realizované dle pokynů dispečera ČEPS ( do 30 minut od vydání pokynu) Předmět smlouvy ZZ 30  snížená spotřeba elektřiny na zařízeních určených ve smlouvě (minimálně na 120 min., doba však může být dle dohody s poskytovatelem prodloužena)  omezení případů aktivace (např. 1 aktivace za 24 hod.)  Prodloužení doby snížení spotřeby elektřiny v případě aktivace ZZ 30 Možnost nastavení individuálních parametrů smlouvy dle jednotlivých poskytovatelů

 minutová spotřeba na zařízeních poskytujících ZZ 30 v MW je v dané hodině po dobu delší než 50 minut větší než 8 MW  je zapnut signál „připraven k poskytování“ Cena za poskytování služby ZZ 30 Platba za rezervaci ZZ 30 je zaplacena v případě, že: Dvousložková cena ZZ 30 :  Platba za rezervaci ZZ 30  Platba za dodanou kladnou regulační energii

 snížení spotřeby dle požadavku dispečera ČEPS (do 30 minut od požadavku dispečera ČEPS)  přijetí signálu v ŘS ČEPS o úspěšném snížením spotřeby Vyhodnocení plnění ZZ 30 poskytovatelem II. část  spotřeba nižší než …. elektřiny na zařízeních poskytujících ZZ30 ( minimálně až do doby, kdy dispečer ČEPS dá pokyn k ukončení poskytování služby ZZ30, minimální doba poskytování je 60 minut a maximální garantovaná doba poskytování je 180 minut) Úspěšná aktivace Neúspěšná aktivace Pokud některý z výše uvedených bodů není splněn považuje se aktivace za neúspěšnou. Měsíční platba za rezervaci je snížena o 20%.

 ČEPS předá poskytovateli vyhodnocení ZZ 30 (po skončení kalendářního měsíce nejpozději však 8. kalendářní den měsíce následujícího)  Poskytovatel má právo reklamovat zaslané vyhodnocení (V případě, že nedojde ani po provedené kontrole k vyřešení a odstranění rozporu do 3 pracovních dnů od předání měsíční zprávy, má poskytovatel právo vystavit ČEPS fakturu na cenu poskytnuté ZZ 30 v rozsahu oboustranně schváleného vyhodnocení. ) Reklamace a fakturace ZZ 30  Poskytovatel vyfakturuje ČEPS dle odsouhlaseného vyhodnocení (poskytovatel vystaví nejdéle do 15-ti dnů po uskutečnění zdanitelného plnění fakturu, splatnost faktury je 14 dní ode dne doručení ČEPS)

 vložení týdenní přípravy provozu (do úterý 12 hod. na následující energetický týden)  vložení denní přípravy provozu (do 9 hod. na následující den) Povinnosti poskytovatele ZZ 30  vložení údajů o dodané kladné regulační za poskytnutou regulační energii (do 10:30 hod. v D+1) Očekávaná spotřebaZZ 30Cena Ereg. 19 MW10 MW2000 Kč/MWh Vkládaná data poskytovatelem do Eportálu Damas

Postup při zájmu poskytovat ZZ 30

 Certifikace ZZ 30 (certifikát vydaný nezávislá certifikační autoritou potvrzující schopnost zařízení nabízet službu ZZ 30, Hodnota uvedená v certifikátu je maximální sjednaná hodnota ZZ 30 mezi ČEPS a poskytovatelem. Cena certifikace je stanovena na jednání mezi poskytovatelem a certifikační autoritou. Cenu hradí poskytovatel )  Bod- bod testy ( ověření komunikačních tras mezi řídícím systémem ČEPS a řídícím systémem poskytovatele, provádí ČEPS, před provedením certifikace je potřeba zakoupení řídícího systému poskytovatelem)  Kvalifikovaný certifikát (umožňuje poskytovateli přístup do Eportálu Damas, je vydáván První certifiakční autorita, a.s., cca. do 14 dnů, cena jednoho certifikátu je cca 1700 Kč a veškeré informace najdete na internetové adrese )  Podepsání smlouvy s ČEPS  Podepsání smlouvy s OTE  Zřízení účtu v Eportálu Damas (provádí ČEPS do 5 pracovních dnů) Nutné náležitosti pro poskytování ZZ 30

A.Podpůrné služby na konkurenčním trhu Primární regulace Sekundární regulace Terciární regulace kladná Terciární regulace záporná Rychle startující záloha Dispečerská záloha ZSV_30 VSR (Vltava) B.Podpůrné služby lokálního charakteru Regulace napětí a jalových výkonů Start ze tmy Ostrovní provoz C.Výpomoc ze synchronně pracujících soustav D. PpS na straně spotřeby (ZZ_30) Nakupované podpůrné služby DOHODA (tři roky), VŘ, DT PpS VŘ, smlouva Přímá smlouva Smlouva se sousedním TSO

Děkuji Vám za pozornost