Regionální péče v Praze

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Návrh komunitního plánu na rok
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Co jsme v kraji už pro reformu udělali?
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Praha 11, 10 Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET o. s
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Plánovaný rozvoj služeb
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
ohroženým domácím násilím
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Duševně nemocní a jejich znovuzačlenění do společnosti Praktická odborná část maturitní zkoušky z psychologie Jana Klingerová, 4. A.
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Práce s pacienty s duální diadnozou v ambulantím programu ESETU v letech MUDr Lucie Jurkovská.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Teorie Case managementu Mgr. Pavel Říčan, MUDr. Jan Stuchlík
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Možnosti obce při zajišťování sociálních služeb pro duševně nemocné Mgr. Zuzana Domesová, poslankyně PSP ČR, místostatostka města Hodonína Brno,
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Strategie transformace psychiatrické péče – v čem je inovativní? Martin Hollý předseda Psychiatrické společnosti ČLS JEP Parlament ČR,
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Sociálně terapeutické dílny
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Reforma psychiatrické péče
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro osoby se zdravotním postižením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu sociálních.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Komplexní komunitní služby pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním v Ústeckém kraji
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Regionální péče v Praze Služby Fokusu Praha,o.s. pro Prahu 7, 8, 9 Současnost a vize Mgr. Jaroslav Keller

Služby Fokusu na území Prahy 8 Fokus Praha v současné době na území P8 poskytuje několik vzájemně spolupracujících psychosociálních rehabilitačních služeb. Jedná se o 3 samostatné týmy, které jsou organizačně začleněny do tzv. Regionu Sever – Západ. Regionální komunitní tým S/Z – pracoviště Karlín (Nekvasilova) Případové vedení, terénní sociální práce, poradenství, podpora rodiny Centrum denních rehabilitačních služeb Cedra – pracoviště Karlín (Nekvasilova) – bazální sociálně terapeutická dílna, pracovní rhb, vzdělávací a aktivizační služby Tým bydlení Praha – sídlo Karlín (Nekvasilova) Chráněné bydlení (Dům na Lehovci, byty na P2, P4, P6) a Podpora samostatného bydlení v domácnosti klienta

Regionální komunitní tým Sever-Západ Současnost Vize Spádová oblast: Kontaktní místo a brána pro klienty s potřebou služeb FP s bydlištěm v lokalitách: Praha 5, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 16,17, 18, 19, 20, 21 Oblast s cca 500tis. obyvateli. Rozsah poskytované péče: Obvyklá pracovní doba: 8.30 – 17.00 pracovní dny s možností (omezenou) ji pružně přizpůsobit potřebě klienta. Klient sám kontaktuje služby Spádová oblast: Zúžená oblast působnosti na Prahu 7,8,9 (pod kopcem) Oblast s cca 100tis. obyvateli v první fázi. Možná úprava hranic a zvýšení kapacity v závislosti na koncepci péče v Praze a důkladnějším demografickém zjištění potřeb psychiatrické péče v oblasti. Rozsah poskytované péče: 24h/7dní v týdnu Odpovědnost za klienty v oblasti (i asertivní)

Fokus Praha poskytuje: PRAHA 8 / 80 – 90 kli. ve službách KOT SZ PRAHA 7 / 35 – 45 kli. PRAHA 9 / 70 – 90 kli.

Plánovaná spádová oblast (jádrového) týmu Sever PRAHA 8 Karlín (11tis.) Libeň (32tis.) Praha 7 Trója (1,4tis.) Holešovice (35tis.) Praha 9 Vysočany (16tis.) Celkem – cca 96tis. obyvatel

Regionální komunitní tým Sever-Západ Současnost Vize Cílová skupina a práh služby: F2, F3, F4, F6 / SMI, duální diagnózy posuzovaná míra ohrožení a potřebnost, CAN-C, GAF scale vyhledávání, vyjednávání a asertivní přístup v kontaktování lidí akutně ohrožených v důsledku duš. onemocnění. Charakter týmu a cíle: Multidisciplinární tým, zdravotní sestry, adiktolog, psycholog a psychiatr jako stabilní součást týmu. Dlouhodobá stabilita, zajištění základních potřeb, zdravotní péče a potřebných návazných služeb. Pomoc v krizi. Pružnost a flexibilita. Terénní práce jako základ! Cílová skupina a práh služby: F2, F3, F4, F6 potřeby ve více oblastech života, šetření CAN-C, sociální potřebnost klientem ten kdo má cíl, alespoň minimální motivaci ke spolupráci, schopnost si říci o podporu Charakter týmu a cíle: 7 sociálních pracovníků, Psychiatr – konzultant Dlouhodobá podpora a psychiatrická rehabilitace, fungování v běžných rolích a kvalita života Základní předpoklad rhb: kompenzovaný zdravotní stav

Regionální komunitní tým Sever-Západ Současnost Vize Spolupráce: Desítky ambulantních psychiatrů ze pádové oblasti (nejen) ÚVN, PN Bohnice a další lůžková zařízení v Praze S každým dle potřeb a životní situace klienta Spolupráce: Úzká spolupráce s Komunitním terénním centrem PNB Úzká vazba na lokální záchranný integrovaný systém, Policii a ambulance Užší spolupráce se samosprávou P7, P8, P9

Děkuji z pozornost www.fokus-praha.cz