HHistorie SSoučasnost OOpakované vítězství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPEED DOWN Mladá Boleslav
Advertisements

SPORT – Spišská Nová Ves
OLYMPIJSKÉ HRY.
nerovnoměrného pohybu tělesa
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
Sportovní zařízení a akce
KOPANÁ.
Dostihová stáj Aleny a Milana Brynychových. D ovolte, abychom Vám představili dostihovou stáj klusáckých koní manželů Aleny a Milana Brynychových z dostihového.
KULTURNÍ AKCE ŠKOLY Aleš Březina 3.A prosinec 2009.
Tréninkový deník Kondiční trénink Jaroslava Chovancová Učo:191699APAK/PR33.semestr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Historie zimních olympijských her!!
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Občanské sdružení KolumbusPředstavuje Výstavy děl svých členů.
Člověk a příroda.
Pardubický kraj Lenka Lebdušková.
Vytvořila Nikola Bajerová. První závod se uskutečnil v roce 1836 Na Chlumeckém panství Oktaviána Kinského. Díky aktivitě knížete Františka Lichtenštejského.
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
Velká pardubická. HistorieJosef Váňa ŽelezníkSoučasnost Závěr KONEC.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Velká Pardubická Matějková Adéla.
PLAVECKÉ REKORDY.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
Velká Pardubická: tradice 140ti let!
Use mouse or space bar to advance slides Možná se k Vám také dostala po internetu prezentace, jejímž obsahem je sdělení, že 27. srpna krátce po půlnoci.
VELKÁ PARDUBICKÁ PŘED 140 LETY A DNES.
Katedrála v Chartres.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Evropa na počátku novověku
Slovní úlohy o společné práci
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
DÁLKOVÉ BĚHY.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
HÁZENÁ 2.
Vývoj prvních registrací (prodejů) na evropském trhu osobních automobilů Trh osobních automobilů v Evropě naznačuje zlepšení Oproti rekordnímu roku 2007.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
REKULTIVACE Severočeský hnědouhelný revír se rozkládá na přibližně 70 km délky a km šířky mezi městy Ústí nad Labem a Kadaň Severočeský hnědouhelný.
124.ro č ník.  Kapitoly O co jde ? historie první místa.
Velká pardubická Obsah.  Historie Historie  Současnost Současnost  Závěr Závěr.
Pravidla atletiky 2014/2015.
Libor Bucifal juniorský reprezentant ČR na vytrvaleckých tratích.
Velká Pardubická. OBSAH  HISTORIE HISTORIE  SOU Č ASNOST SOU Č ASNOST  TABULKA TABULKA.
Ženský halový atletický pětiboj
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Starověké olympijské hry
NEŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ VE SPOJENÍ SE ZMĚNAMI KLIMATU JUDr. Václav Hönig, člen Sekce neživotního pojištění ČAP Konference k projektu Adaptace sídel na změnu.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Máme rádi Pardubice. Velká pardubická Denisa Kadaňková, Aneta Komersová.
Pardubický kraj.
HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
DĚJEPIS – 6. ročník Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14
Česká republika - Pardubice
VY_32_INOVACE_Lul_I_13 KAREL IV. vladař
VY_32_INOVACE_40_Panamský průplav
Mimořádné události u nás a ve světě
Transkript prezentace:

HHistorie SSoučasnost OOpakované vítězství

Na počátku byly hony. Vyšší šlechta oblečená do barevných kabátců se smečkou psů a na koních pronásledovala zvěř a překonávala přitom různé přírodní překážky. Nejstarší závod, Velká liverpoolská, který se konal v roce 1836 v Anglii, inspiroval i ostatní evropské země. V Pardubicích byla první závodní dráha vybudována v roce Díky snaze o nové a nezvyklé uspořádání překážek vznikla ojedinělá a obtížná závodní dráha. První Velká pardubická se běžela 5. listopadu1874 o 8000 zlatých. Dostih dokončilo pouhých 7 koní.

Dnes se Velká pardubická koná vždy druhou říjnovou neděli. Dráha tohoto dostihu měří 6900 metrů a má celkem 31 překážek, koně ji běží přibližně 9– 10 minut. Na startu se setkává asi 15 až 20 koní s těmi nejlepšími žokeji a žokejkami převážně z České republiky. Nejobtížnější překážkou na Velké pardubické je Velký Taxisův příkop (vyžádal si 27 koňských životů). Letošní ročník Velké pardubické znovu lámal rekordy. Do cíle 124. Velké pardubické s Českou pojišťovnou se dostalo neobvykle početné pole koní, aplaudovalo jim rekordních třicet tisíc návštěvníků! Ovšem královnou rekordů se stala vítězka Orphee des Blins – jediná klisna historie dostihu s čistým hattrickem.