Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.10/01.0063

2 Výpočet rychlosti - opakování Fyzika 7. ročník Mgr. Marcela Kubátová

3 Připomenutí: rychlost je fyzikální veličina značka: v základní jednotka: m/s výpočet: v = s : t další jednotky rychlosti: km/h, km/s, MACH, uzel rychlost měří: tachometry, radary, GPS, anemometry

4 Kdo se pohybuje rychleji, běžec, který uběhne 1500 m za 2 min a 30 s, nebo cyklista, který etapu dlouhou 220 km urazí za 5 h a 20 min?

5 Body na povrchu otáčející se Země pohybují kolem zemské osy různou rychlostí. Jakou rychlostí se pohybuje Praha, jestliže za 1 den opíše kružnici s délkou přibližně 25 800 km?

6 Jakou rychlostí se pohybuje hlemýžď, jestliže dráhu 5 cm urazí za 3 minuty?

7 Jakou rychlostí se pohybuje pásek na videokazetě při přehrávání, když videokazeta dlouhá 290 m se přehrává 185 minut?

8 Na školním hřišti uběhl žák dráhu 60 m za 9,85 s. Jakou rychlostí běžel?

9 Zdroje: obrázky: Kliparty


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google