Bitte decken Sie die schraffierte Fläche mit einem Bild ab. Please cover the shaded area with a picture. (24,4 x 11,0 cm) Wenn Sie ein neues Bild einfügen:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Průmyslová střední škola Letohrad
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Prospěchová stipendia
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Prospěchová stipendia
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Hanácké železárny a pérovny, a.s. PROSTĚJOV Připravila: Ing. Marika Pilíšková Dne:
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Milan Chylík, Praha, 17. února 2015
Continental Automotive Czech Republic s. r. o
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Programátor CNC strojů
Kariérní programy koncernu Agrofert. DyStar – Aliachem meeting 2 Jaké jsou obory našeho podnikání? CHEMIE ZEMĚDĚLSTVÍ DOPRAVNÍ TECHNIKA POTRAVINÁŘSTVÍ.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Každý náš žák může být uznávaným odborníkem nebo vyhledávaným řemeslníkem.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
1 Kvalita prověřená časem. 2 Národní soustava kvalifikací v praxi Třineckých železáren Ivo Žižka Třinec
Důvod vzniku krajských stipendií
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Šablony OP VVV a podpora nadání
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Firma byla založena v roce 1921 a v současné době má v průměru 650 zaměstnanců. Isolit–Bravo, spol. s r.o. je ryze českou firmou a uznávaným dodavatelem.
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Spolupráce se školami.
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Informace o projektu IKAP
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Transkript prezentace:

Bitte decken Sie die schraffierte Fläche mit einem Bild ab. Please cover the shaded area with a picture. (24,4 x 11,0 cm) Wenn Sie ein neues Bild einfügen: Klicken Sie mit der rechten Maustaste auf das Bild und wählen „In den Hintergrund“, um das Bild hinter das Quality Seal zu bringen. If you insert a new picture: Right click on the picture and select “Send to the back” to position it behind the Quality Seal. KONFERENCE ŠKOLA VE FIRMĚ – FIRMA VE ŠKOLE Spolupráce se školami Continental Barum s.r.o., Otrokovice Libor Láznička division

Divize Pneumatik 2 Animated slide › Divize pneumatik vyvíjí a vyrábí pneumatiky pro osobní vozy, dodávková vozidla, SUV, nákladní vozy, autobusy, speciální vozidla a také pneu pro motocykly a jízdní kola. Obrat v mld € Změstnanci ,508

Continental Barum s.r.o., Otrokovice 3 Vyrábíme pneumatiky pro osobní a dodávková vozidla, SUV, nákladní automobily, autobusy a speciální vozidla Obrat v mld Kč Změstnanci

Konfekční stroj

Konfekční stroj

Continental Barum s.r.o. Podporované obory 6 Základní školy Střední školy Vysoké školy Elektro silno+slaboproud Strojaři + obráběči CNC Zpracov. plastů a pryže Chemik Mechanik seřizovač Dopravní systémy Polymerní materiály a technologie Technologická zařízení

Continental Barum s.r.o. Obory, pro které zajišťujeme praxi Odborný výcvik 56x Chemik (gumař-plastikář) 15x Mechanik seřizovač 10x Elektrikář 3x Strojní mechanik Ve školním roce 201/15 projde výukou v našich provozech 84 žáků. Z každého oboru vybíráme vždy 2 nejlepší studenty, které podporujeme ve druhém ročníku stipendii v hodnotě Kč měsíčně. Ve třetím ročníku pak dostávají všichni odměnu za produktivní práci v provozu. 7 Odborné praxe 13x Chemik (10 dnů) 14x Zpracování usní, plastů a pryže (5 dnů) 4x ostatní (10 dnů)

Učební obor Chemik (gumař-plastikář) Osnovy přizpůsobené praktickým potřebám zaměstnavatelů gumárensko-plastikářských oborů Odborné praxe přímo ve firmě Motivační odměna za vykonanou práci pro žáky Stipendia pro nejlepší žáky ve 2. ročníku

Učební obor Chemik (gumař-plastikář) Počty žáků 2010 – – – – – 26

Projekt Pospolu – formy spolupráce 10 Naše spolupráce v rámci oboru Chemik byla vybrána pro podrobné zmapování současného stavu a jednotlivých forem spolupráce: Odborný výcvik Odborná praxe Stáže učitelů odborného výcviku a učitelů odborných předmětů Využití odborníků z praxe

Continental Barum s.r.o. Témata pro Diplomové a Bakalářské práce 11 DiplomkyBP ExkurzeZákladní školy Střední školyVysoké školy

Podpora manuální zručnosti – Funny Akce Holešovská Regata 12 Hlavní idea: manuální výroba netradičních plavidel žáky základních a středních škol z regionu 2014 – 25 plavidel, z toho 13 Conti Regata

Podpora technického vzdělání a manuální zručnosti Podpora modelářských klubů 13 roce 2014 sponzorováno 7 modelářských klubů s celkovým počtem 100 mladých modelářů.

Projekt Enersol Studentská soutěž ve formě zpracování „Seminární práce“ na zadané téma z oblasti úspor energií. Spolupráce s odborníkem z praxe. Energetické štítky u pneumatik – úspora pohonných hmot Tlakový vzduch v průmyslu – efektivní (hospodárné) využívání Úspora pitné vody zavedením nových typů perlátorů na vodovodní baterie 14

Další vzdělávání zaměstnanců Škola TPM Rozšíření role učitelů Nejen seznámit se s výrobou formou exkurze, ale pochopit natolik, aby mohli vyučovat i v rámci firemního vzdělávání Pro školu výrazně vyšší kredit a kvalita vzdělávání i pro žáky Pro firmu finanční úspora Škola TPM (základy údržby pro operátory) 15

Vzdělávací programy firemního vzdělávání Rozvoj osobnosti (lektorské dovednosti) ICT (MS Office) Odborné vzdělávání zaměřené na průmysl zpracování plastů a pryží (TPM) Realizací projektu získá firemní sféra účinné nástroje pro rozvoj svých zaměstnanců, a tím pádem i další rozvoj své činnosti a prosperity.

Otevřené dílny Formy spolupráce (balíčky pro ZŠ) SPŠ Otrokovice nabízí 4 „balíčky“ spolupráce (různé kombinace pedagogů a dílen a nabídka exkurzí) Continental Barum s.r.o. poskytuje materiál pro jednotlivá pracoviště Pracoviště dřevo: výroba dřevěné krabičky na tužky, různé dřevěné hračky, např. žebříček s kominíčkem Pracoviště kovo: výroba různých druhů hlavolamů, vlastní tvorba, drátěné ozdoby a dekorace apod. 17

Projekt Otevřené dílny

SPŠ Otrokovice Projekt Experimentárium Výuka žáků Volnočasové aktivity žáků Využití expozic s programem: motivační přednáška exkurze 3D projekce + LARP prohlídka expozice + zpracování úkolů prezentace vlastní práce (projektu)

NSK-NSP tvorba kvalifikačních standardů 20 kvalifikační úroveň povolání/typová pozice Provozní technik gumárenské a plastikářské výroby 4P Technolog vstřikování plastů 4TP Technolog gumárenské výroby 4TP Operátor gumárenské a plastikářské výroby 3P Konfekcionér 3TP Obsluha gumárenských zařízení (Gumař) 3TP Obsluha plastikářských zařízení (Plastikář) 3TP Seřizovač gumárenských zařízení 3TP Seřizovač vstřikovacích lisů pro zpracování plastů 3TP Lisovač (lisař) 3TP Vizuální kontrolor 3TP Stanovení standardů pro profesní kvalifikace pro počáteční i další vzdělávání Spolupráce kombinovaného týmu škola – firma Škola jako autorizovaná osoba pro uznávání kvalifikací

za pozornost! Děkuji