Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Gender responsive budgeting (GRB) ((rozpočtování podle genderu)) –GRB je o tom, jak zajistit, aby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Komunitní rozpočtování Setkání komunálních a krajských političek Ústí nad Labem, 13. března 2009 Mgr. Jana Smiggels Kavková.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Genderové rozpočtování měst a obcí
Komunitní rozpočtování Mgr. Olga Sedláčková, MBA odborná konzultantka projektu Komunitní rozpočtování Setkání komunálních a krajských zastupitelek v Poděbradech.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Evropská charta za rovnost žen a mužů na úrovni života ve městech a obcích Eva M. Hejzlarová, Fórum 50 %, o. s.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
GENDEROVÉ ROZPOČTOVÁNÍ OBCÍ JAK ZAČÍT? Jana Žehrová, ČZU Praha.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Genderový mainstreaming a genderový audit
Typy rozpočtů Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Místní akční skupina Rakovnicko
Dotační projekty Vysokého Mýta
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
VLÁDNÍ STRATEGIE PRO ROVNOST ŽEN A MUŽŮ V ČR NA LÉTA Radan Šafařík Oddělení rovnosti žen a mužů, Sekce pro lidská práva Úřad vlády ČR.
Gender mainstreaming Proč a jak na to? Monika McGarrell Klimentová Praha,
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.
Rozpočtování z hlediska rovnosti žen a mužů Ing. Lucie Sedmihradská, Ph.D. Katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
Rozpočetnictví a kalkulace
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Rodinný rozpočet Autor: Pavla.
Komunitární program PROGRESS
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
POLITOLOGIE ÚVOD POLITIKA X POLITOLOGIE STÁT A JEHO FUNKCE FORMY STÁTU.
Transkript prezentace:

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Gender responsive budgeting (GRB) ((rozpočtování podle genderu)) –GRB je o tom, jak zajistit, aby rozpočty centrální vlády a rozpočty měst a obcí a politiky a programy, které jsou těmito rozpočty podporovány, řešily potřeby a zájmy jednotlivců, kteří patří do různých sociálních skupin. Tímto způsobem GRB sleduje, zda se objevují nějaké nevýhody či předsudky plynoucí z toho, že někdo je muž nebo žena. –GRB se ale stejným způsobem zabývá i tím, zda mohou existovat nějaké nevýhody plynoucí z toho z jakého jedinec pochází etnika, společenské či příjmové skupiny, či z toho, v jakém místě žije a z toho, do jaké patří věkové skupiny. –GRB není o tom, že muži a ženy budou mít vlastní rozpočty, ani o tom, že rozpočty budou rozdělovány rovnoměrně. GRB je o tom, že zjišťujeme, zda potřeby žen a mužů jsou nebo nejsou stejné a kde se případně liší. Kde se potřeby liší, tam musí být i odlišné přidělování zdrojů. Debbie Budlender 2006 (zdroj: UNIFEM)

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady „Aktivní integrace hlediska genderové rovnosti“ - alias genderový mainstreaming jinak Genderový mainstreaming znamená, že: a) genderové hledisko musí být integrováno do –do všech politik i do běžných každodenních záležitostí –na všech úrovních rozhodování –ve všech oblastech veřejné politiky, b) jak?: všechny návrhy v oblasti veřejné politiky musí být posuzovány z hlediska potřeb žen a mužů c) genderová rovnost může být prosazována pouze změnou norem, které do značné míry určují naše chování, a přerozdělení moci a zdrojů v dané oblasti činnosti. - formální normy - neformální normy/obvyklé způsoby chování a jednání-změna neformálních norem může začít hned-podporujte chování a jednání, které k tomu přispěje (Zdroj: Příručka na cestu k rovnosti žen a mužů, vydalo MPSV)

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Šest kroků, jak začít s genderovým mainstreamingem (GM) a jak ho prosadit u vás: 1. Otevřeně se přihlašte k politice genderového mainstreamingu a vezměte ji za svou. 2. Určete osobu, která bude za politiku GM zodpovědná a která je zároveň mezi vašimi lidmi respektovaná, má neformální autoritu, má o GM zájem a je ochotná se v této oblasti dále vzdělávat. 3. Počítejte s náklady, a to ve formě času, úsilí či peněz a překonejte první fáze, kdy náklady přesahují přínosy. Přínosy se dostaví později. 4. Připravte se na otázky od vašich lidí, které budou pravděpodobně znít „A co tím získám já? „Co mi to přinese“? 5. Stanovte si měřitelné a termínované cíle a pravidelně provádějte jejich kontrolu. 6. Prosazujte genderový mainstreaming v každodenních rutinních činnostech. (Zdroj: Příručka na cestu k rovnosti žen a mužů, vydalo MPSV)

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Co je možno udělat hned pro prosazení politiky GM u Vás: Obsazování výborů a komisí zastupitelstva: ženy do „technických výborů“ - finance/infrastruktura/doprava/bezpečnost ženy bývají obvykle obsazovány do „pečovatelských výborů“ - sociální/školství/kultura Usnesení zastupitelstva závazek používat princip GM při rozhodování o životě v obci a při financování. Vznik výboru/komise pro prosazování principu GM – bude posuzovat návrhy z hlediska principu GM. Kvoty k diskusi/legislativa není ve výhledu/pouze voličský tlak na strany/preferenční hlasy/ případně vlastní aktivita žen

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Města a obce mají možnost ovlivnit strukturu svého rozpočtu s ohledem na své priority a místní specifika. Dobrá znalost místních podmínek je nezbytná pro posouzení struktury rozpočtu z hlediska gender budgeting. Jaké statistické údaje jsou potřeba? - struktura obyvatelstva podle věku - struktura obyvatelstva podle pohlaví - složení domácností - využití volného času - ekonomická aktivita podle věku - ekonomická aktivita podle pohlaví - struktura nezaměstnaných - úroveň vzdělání Na základě znalosti uvedených statistických údajů mohou města a obce posuzovat míru financování potřeb žen a mužů ze svého rozpočtu. Příklady financování: - veřejná doprava - sportovní stadion-fotbal/hokej - tělocvična – aerobic/hokejball - veřejné osvětlení na trase škola-školka - kursy Internet - kursy základy podnikání pro ženy - modelářský kroužek - pořádání automobilových závodů - lávka přes potok - dotace pro kroužky-aktivity děti a mládež - dotace pro ochotnické divadlo - dotace pro rybářský kroužek

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Jaké jsou dnes největší položky v rozpočtu vaší obce/města? (Ž=53%, M=47%) Uveďte zde 5 až 10 položek: Jak jsou z těchto položek financovány potřeby žen a mužů v %? Potřeby žen: Potřeby mužů:

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Případová studie – viz příloha

Genderové rozpočtování měst a obcí-praktické příklady Děkuji za pozornost !!! Mgr. Olga Sedláčková, MBA konzultantka kontakt: mobil: