Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Advertisements

Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
PARK A HŘIŠTĚ u Základní školy Třebovská v Ústí nad Orlicí - HYLVÁTY Návrh klubu VV Ústí nad Orlicí Pardubický kraj.
MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Projekt TROLLEY Dobrý den.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Situace areálu A – Aquapark se vstupní halou B – Hotel 4* C1, C2 – parkovací domy pro osobní automobily.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Právní aspekty výstavby rezidenčních nemovitostí Praha, 1. listopadu 2007 Folie 1 Konference nejen o rezidencích.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Proč nechtít bytový dům Stříbrského ?
Regenerace a revitalizace Masarykova náměstí v Jilemnici
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Metody efektivního prodeje majetku
Aneb Jak (ne)prodat městský pozemek uvádějí Lidl Tábor &
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Obytný soubor Za Školkou
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Jedenáct let aplikace „nového“ správního řádu a jeho proměny administrativní a justiční praxí – aneb 3 podivuhodné judikáty Stanislav KADEČKA SPRÁVNÍ.
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Porada ODK se zástupci orgánů veřejné správy
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul

Pozemky v centru, 15500m3 Stavební parcela zahrnuje: stávající tržnici stávající KASC dvě funkční parkoviště, volné plochy u kostela, komunikační a odstavné plochy.

Proč prodáváme tak cenný a rozsáhlý majetek města: Rozšíření parkovacích míst (dostupnost, počet) ? Lepší řešení KASC (podpora společenství) ? Lepší řešení tržnice (podpora prvovýrobců) ? Zástavba volných ploch ? Zkulturnění a zatraktivnění centra města ? ….

Záměr zastupitelstva z

Výběrové řízení Zájemci se sešli pouze tři. Z nich byl vybrán jeden – Manthellan, a.s. V té chvíli ještě v cenové nabídce sál byl. Zadání nespecifikovalo dobře provozní podmínky celého OSCP. Následně proběhla transformace záměru a sál byl vypuštěn, projekt změněn. Co vlastně zbylo ze záměru ?

Jak bude stavba století vypadat ….?

Obsahové pochybení Na základě práce vyjednávacího týmu MÚ vypadlo to podstatné, zbylo jen další Obchodní Centrum, které bude mít svůj parkovací dům pro sebe. Ani sál, ani tržnice, ani parkovací plochy navíc.

Neujasněný provoz OC (OSC) výběrové řízení bylo vypsáno na architektonické řešení, ale neupřesňuje provoz OSC Nikoliv komise, ale vyjednávací tým (kdo vlastně?) vyjednával nad rámec výběrového řízení. Jedu z naší obce podat daňové přiznání na FÚ. Kde budu parkovat? Kam se vleze ples naší školy? a další akce v Prostějově? Za kolik smím nechat auto v podzemních garážích přes den a jak přes noc? Kde budu prodávat/kupovat svoje rajčata a saláty?

Otázky na tiskovku a na soud Jak dalece jsou závazné pro zúčastněné podmínky zadávacího řízení ? Jaký je postup prodeje městského majetku: dříve má být schválen záměr, nebo smlouva? Schválilo někdy zastupitelstvo záměr rady č.1630 z ? Jak postupovat při chybné ceně v záměru? a při dalších nesrovnalostech? Byla prokazatelně smlouva a záměr zveřejněny elektronickou cestou, aby si tyto dokumenty mohla včas nastudovat veřejnost (např. na webových stránkách města)?

Formální pochybení

Text smlouvy má smysl si přečíst. text smlouvy na Strana 1 – Preambule – odstavec D – Obchodní centrum bude bez společenského sálu Strana 1 – Preambule – odstavec E – Obchodní centrum bude bez tržnice Strana 10 – Kupní smlouvy – odstavec 3,3a – kupní cena 1.357,20 Kč – opraveno dodatkem na 2214/m2 Strana 18 odstavec – projekt dozná dalších změn, konečné rozhodnutí o takových změnách je zcela na Investorovi Smlouva je v přímém rozporu z původním záměrem města na vybudování Obchodně Společenského Centra a je poplatná investorovi. Našim cílem je soudně prohlásit smlouvu za neplatnou (žalobní návrh podán , dodatek ) a výběrové řízení zrušit a vyhlásit znova. Další kroky některých členů rady, probíhající nadále neveřejně od VŘ (asi 4 verze, kde bude sál a tržnice) vzbuzují pochybnosti zda se ještě jedná o akci veřejnou či akci soukromou. Prosíme o vyvrácení těchto pochybností zveřejněním všech informací.