MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Fakulta chemické technologie
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Tato prezentace byla vytvořena
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Technická univerzita v Liberci CHARAKTERISTIKA PRACOVIŠTĚ
Přírodovědecká fakulta UJEP
Vysoké učení technické v Brně
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Marek Kovář Tomáš Peták Jiří Švancara Gymnázium Karla Sladkovského
Technická univerzita v Liberci CHARAKTERISTIKA PRACOVIŠTĚ
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
REGIONÁLNÍ MATERIÁLOVĚ TECHNOLOGICKÉ VÝZKUMNÉ CENTRUM
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
DTB Technologie obrábění Téma 4
Korozní odolnost Zn/Mg povlaků Jiří Gabryš HM471.
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
ZKOUŠKY TVRDOSTI - komplexní didaktické zpracování problému
KONTROLA A MĚŘENÍ Technologické zkoušky
ZKOUŠKY MECHANICKÝCH VLASTNOSTÍ MATERIÁLŮ
Tato prezentace byla vytvořena
Digitální učební materiál
Fakulta strojního inženýrství Tribologický mechanizmus povrchů s povlaky TRIBOLOGICKÝ MECHANIZMUS POVRCHŮ S POVLAKY Model tvořený.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Strojírenství Strojírenská technologie Statická zkouška tahem (ST 33)
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Tato prezentace byla vytvořena
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Ing. Irena Lysoňková FVTM UJEP
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.

POVRCHOVÉ ÚPRAVY.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Problematika IDS na Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice doc. Ing. Pavel Drdla, Ph.D. Univerzita Pardubice, Dopravní fakulta Jana Pernera.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
KVALITA PRODUKTU Ekonomické složky UŽITNÉ VLASTNOSTI Funkční Bezpečnostní Spolehlivostní Ergonomické Estetické ODBOR KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A BEZPEČNOSTI.
ZKOUŠENÍ MATERIÁLU Defektoskopie a technologické zkoušky.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Broušení na plocho a na kulato - test. Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti,
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Ultrazvukové obrábění, obrábění paprskem vody
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Katedra konstruování strojů
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Dokončovací práce - broušení na plocho
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
Prezentace výpočtů pomocí metody konečných prvků (MKP)
Pevnostní analýza brzdového kotouče
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakulta UJEP
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Nedostatek studentů na VŠ u technických oborů
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM Fakulta výrobních technologií a managementu UJEP Vědeckotechnický park Ústí nad Labem

LABORATOŘE laboratoř destruktivního zkoušení materiálu laboratoř nedestruktivního zkoušení materiálu laboratoř tepelných procesů laboratoř koroze laboratoř metalografie laboratoř přípravy vzorků a chemie laboratoř přesného měření laboratoř technologií laboratoř obráběcích procesů laboratoř spektrometrie PC modelování laboratoř měření

Možné oblasti výzkumu a zkoušení materiálů Destruktivní a nedestruktivní zkoušení materiálu - pevnost, pevnost v kluzu, tažnost, tvrdost podle Brinella, Vickerse a Rockwella, měření drsnosti, zbytkových povrchových napětí, kruhovitosti atd. Speciální zkoušky - zkoušky zabíhavosti, legování, očkování, modifikování, výtěžnosti tavícího procesu, metalurgické čistoty atd. Hodnocení korozního napadení, kvantifikace (hloubka napadení, tloušťka po korozi atd.), zkoušky v korozní komoře atd. Přesné měření tloušťky povrchových vrstev (povlaků, nátěrů, elox vrstvy, pasivních vrstev, kovových povlaků, měření nitridridované a cementované vrstvy atd.…). Celkové hodnocení makro a mikrostruktrury - velkost zrna, rekrystalizace, velikost dendritických buněk, metalurgická kvalita materiálu, porezita, vměstky, kvantitativní měření jednotlivých strukturálních složek pomoci obrazové analýzy v 2D a v 3D atd. Fraktografické analýzy lomových ploch, EDX a EDS analýzy materiálů. Navrhování brousicích kotoučů pro konkrétní materiál a požadovanou jakost povrchu. Analýza změn v povrchové vrstvě při zatížení. Optimalizace broušení, navrhování řezných podmínek. Testování řezných kapalin pro broušení. Zkoumání, vyhodnocování a optimalizace tepelných procesů u hliníkových materiálů. Řešení technologických problémů a optimalizace technologií. Výzkum, řešení problémů a optimalizace vlastnosti hliníkových materiálů v oblasti tavení, odlévání, tváření, obrábění, korozních vlastností a povrchové ochrany materiálu.

Celkové hodnocení makro a mikrostruktrury, kvantitativní měření jednotlivých strukturálních složek pomoci obrazové analýzy v 2D a v 3D, hodnocení korozního napadení, přesné měření tloušťky povrchových vrstev atd.

Destruktivní zkoušení materiálu - pevnost, pevnost v kluzu, tažnost, tvrdost podle Brinella, Vickerse a Rockwella, měření drsnosti, zbytkových povrchových napětí, kruhovitosti atd.

Navrhování brousicích kotoučů pro konkrétní materiál a požadovanou jakost povrchu. Analýza změn v povrchové vrstvě při jejím zatížení. Optimalizace broušení, navrhování řezných podmínek. Testování řezných kapalin pro broušení.

Konference •Aluminium (KTMI FVTM UJEP) •Nové poznatky v technologiích a technologické informace (KTMI FVTM UJEP) •Mikroskopie a nedestruktivní zkoušení materiálů (KTMI FVTM UJEP) •Dynamika tuhých a deformovatelnýchtěles (KSM FVTM UJEP)

Strojírenská technologie • určen odborníkům z oblasti strojírenské technologie a materiálového inženýrství, výrobním a průmyslovým podnikům, posluchačům technických fakult VŠ, široké odborné veřejnosti • časopis zařazen Radou vlády ČR pro výzkum, vývoj a inovace mezi recenzovaná neimpaktovanáperiodika • vychází 4x ročně nákladem 400 ks • anglická verze Manufacturingtechnology vychází 1x ročně nákladem 200 ks • možnost prezentace pro strojírenské podniky, možnost oslovení potenciálních zaměstnanců z řad studentů formou reklamy, možnost poukázat na vlastní úspěchy

Magisterský studijní program v prezenční a kombinované formě studia B2341 Strojírenství Studijní obor: Materiály a technologie v dopravě Forma studia: Bakalářský studijní program v prezenční a kombinované formě studia Magisterský studijní program v prezenční a kombinované formě studia

TĚŠÍME SE NA BUDOUCÍ SPOLUPRÁCI DĚKUJI ZA POZORNOST A TĚŠÍME SE NA BUDOUCÍ SPOLUPRÁCI Univerzita J.E.Purkyně v Ústí nad Labem Fakulta výrobních technologií a managementu Na Okraji 1001, 400 96 Ústí nad Labem www.fvtm.ujep.cz, holesovsky@fvtm.ujep.cz 475 285 528, 475 285 511 Vědeckotechnický park Ústí nad Labem Pasteurova 7, 400 96 Ústí nad Labem Ředitel: Ing.Radek Honzátko, PhD., honzatko@fvtm.ujep.cz 475 285 545