Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
MATURITNÍ OKRUH Č. 15 TEXTOVÝ EDITOR
Informační a komunikační technologie
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: červen.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Office 2003/2007/2010. Pás karet 1.Karty: Existuje sedm základních karet, které se nacházejí v horní části pásu. Každá představuje určitou oblast 2.Skupiny:
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
(další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – č tení a tvorba)
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_09_ICT_492_Mys
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.17 Téma: PowerPoint Číslo.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Tabulkový procesor.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.19 Téma: Excel Číslo projektu:
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Hromadná korespondence
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Spolupráce aplikací MS Office Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Referát č.8 Daniela Venusová.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Word – základní práce s wordem.
PDF formát dokumentů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Příprava před tiskem, tisk VY_32_INOVACE_10_2_13_AP.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Excel export a import dat. Import ze souboru.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Jakub Strnka. Legislativní rámec  zákon 300/2008 Sb.  o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů  novela zákona č. 499/2004 Sb.  zákon.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
PRACUJEME S TEXTY TEXTOVÉ EDITORY
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Portable Document Format
Informatika textový editor - WORD
Transkript prezentace:

Referát č. 15

Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce Hledání, která dokáže v dokumentu nalézt zadaný textový řetězec.  Domů -> Úpravy -> Najít

Nahrazování/záměna  Jestliže je třeba nahradit v celém dokumentu nějaké slovo jiným, je pro tuto operaci určena funkce nahrazení. Umožní vyhledat v dokumentu všechna slova podle zadaného řetězce a tyto nahradit jiným zadaným slovem, resp. řetězcem.  Domů -> Úpravy -> Nahradit

Automatická kontrola pravopisu  Vlnovka má pouze informativní charakter a při tisku není na papíře vidět  F7 – automaticky provede kontrolu  Anebo Revize->Kontrola pravopisu

Automatické opravy  MS Word dokáže opravit nejběžnější překlepy do správného tvaru

Slovník synonym  Tzv. Tezaurus  Revize -> tezaurus

Sledování změn  Podrobnosti protokolů sledování změn se změní při každém uložení sešitu. Tuto historii můžete použít k získání informací o provedených změnách a k přijetí nebo odmítnutí revizí.  Tato funkce je zvláště vhodná, pokud v sešitu provádí úpravy více uživatelů. Je také vhodná v případě, že sešit předložíte recenzentům k zadání komentářů a výsledek chcete sloučit do jedné kopie výběrem změn a komentářů, které chcete zachovat.

Obsah a rejstřík  Odkazy -> Obsah i rejstřík

Import a export dat  Např. tabulka z MS Excel  Stačí tabulku označit a známé ctrl+c a ctrl+v  Toto platí i naopak

Uložit jako jiný formát  Uložit jako -> vybrat formát

PDF - Portable Document Format  Formát vyvinutý firmou Adobe pro ukládání dokumentů nezávisle na softwaru i hardwaru, na kterém byly pořízeny

TXT  Slouží pro uchování prostého elektronického textu

ODF, DOC, DOCX  Otevřený souborový formát určený pro ukládání a výměnu dokumentů vytvořených kancelářskými aplikacemi

RTF  Rich Text Format  Formát souboru pro uložení textu  Obsahuje co největší množinu formátovacích příkazů  {\rtf1\ansi{\fonttbl\f0\fswiss Helvetica;}\f0\pard Toto je {\b tučný} text.\par }