Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ.1.07/1.1.16/01.0036 Multimediální učební materiál pro výuku předmětu automatizace Téma : PLC SIMATIC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Klávesové zkratky pro práci s okny
Brána firewall a její využití
03/04/2017 SIP trunking AASTRA 5000 R53.
Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ /1. 1
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Polycom® RealPresence® Desktop
14SIAP – SÍTĚ A PROTOKOLY Hodina 6..
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Průmyslová komunikace
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Power Point– pracujeme se snímky
SmartPhone start - Apple iPhone
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Instalace programu STATISTICA 12 CZ
Excel – editace ( formát ) buněk
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ.1.07/1.1.16/ Multimediální učební materiál pro výuku předmětu automatizace Téma : PLC SIMATIC.
MAKING MODERN LIVING POSSIBLE
Seminář 8 VLAN routing Srovnání směrování tradičního a VLAN routingu
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
SIMATIC S
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Štěpán Šípal. Téma hodiny Přidělování IP adres dříve Organizace zajišťující přidělování IP DNS záznamy a registrace domény Opakování.
Síťové karty Eva Zdráhalová 4. Z. Obsah prezentace 1. Role síťové karty Příprava dat 5 3. Posílání a kontrola dat Volby konfigurace.
SIMATIC S7-200 Komunikace Úvod Komunikace S7-200 pomocí EM241.
Excel 2010 karta Rozložení stránky. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Sítě – řešení problému.
Téma: Vektorizace obrázků -10. díl
Upomínky a penále Dynamics NAV J.Skorkovský, KPH.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Autor:Ing. Peter Podoba Předmět/vzdělávací oblast:Elektrotechnická zařízení Tematická oblast:Údržba elektrických zařízení Téma:PLC Foxtrot – kombinační.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Digitální učební materiál
Síť a MS Windows.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
 1 krok jsou podrobnosti o účtu zvolte si heslo zvolte si přezdívku napište křestní jméno napište příjmení vyplňte datum narození a pohlaví.
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY ADRESACE SÍŤOVÝCH ZAŘÍZENÍ Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
© Aastra Integrovaný DHCP server. © Aastra DHCP server DHCP server je určen pro distribuci IP adres a konfiguračních parametrů pro telefony.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Programování mikropočítačů Práce s PLC Foxtrot. PLC Foxtrot na učebně Pří PLC Foxtrot Tlačítkové panely pro ovládání digitálních vstupů Sedmisegmentovka.
Digitální učební materiál
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Návrh IP adres a tvorba podsítí
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Modernizace manipulačního robota
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Jak definovat novou organizaci, se kterou budete pracovat
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Název projektu : Modernizace výuky Grantový projekt : CZ.1.07/1.1.16/ Multimediální učební materiál pro výuku předmětu automatizace Téma : PLC SIMATIC S7-200 Část : Příklady – základy programování PLC – Komunikace Autor : Jan Horňák Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Základy programování Programovatelný automat SIMATIC S7-200 podporuje mnoho různých typů komunikačních sítí. Výběr sítí se provádí v dialogovém okně ” Nastavit vlastnosti rozhraní PG/PC”. Vybraná síť je označována jako rozhraní. Různé typy rozhraní, které jsou k dispozici pro přístup k těmto komunikačním sítím, jsou: - PPI Multi-Master kabely - CP komunikační karty - Ethernetové komunikační karty

2.1 Nastavení komunikace Nastavení komunikace přes Ethernet 1. krok: Po otevření programu STEP 7 – Micro/WIN si v levé liště rozklikneme ikonku „Ethernet Wizard“ a nastavíme komunikační bloky.

2. krok: potvrď „Next“

3. krok: pomocí tlačítka „Read Modules“ načtěte pozici modulu (možnost nastavit i ručně) a stiskněte „Next“.

4. krok: vyplňte IP adresu, Masku sítě a Bránu sítě. Po správném vyplnění stiskněte „Next“. Volné IP adresy pro modul CP IT: Maska sítě: Brána sítě:

5. krok: v kolonce „Number module“ vyplňte číslo modulu „0“ a zadejte „Next“.

6. krok: možnost volby ochrany dat, zvolte „No“ (vhodné pro administrátorské funkce zabezpečení).

7. krok: umístění vygenerovaných podprogramů v paměti S7-200, zvolte „Suggest Addres“ nechte vyplněno „VB0“ a pokračujte „Next“.

8. krok: jste na konci nastavení. Stiskněte „Finish“ a potvrďte „Ano“.

9. krok: vzniknou komunikační bloky, viz záložky dole na obrazovce ETF1_CTRL, ETH1_XFR

10. krok: připojte PLC pomocí PPI Multi-Master kabelu. 11. krok: výběr síťového komunikačního rozhraní PPI Multi-Master

12. krok: nahrajte program do PLC

13. krok: připojte PLC pomocí komunikačního modulu CP krok: vyberte síťové komunikační rozhraní TCP/IP (dle typu síťové karty v PC)

15. krok: připojení komunikace přes Ethernet

16. krok: nahrajte program do PLC POZOR! Pro správnou komunikaci přes Ethernet je vytvořený program potřeba nahrát jak přes PPI kabel, tak přes komunikační modul.