Znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aleš Pekárek Ústav informačních studií a knihovnictví, FF UK Současný stav využití Creative Commons v oblasti informací veřejného sektoru ČR CC Salon,
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
vedoucí Oddělení boje s korupcí
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Bakalářská práce FFMU v Brně, Ústav české literatury a knihovnictví
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
4. přednáška, PSI – informace veřejného sektoru Úvod do problematiky, historie, kontext, legislativa, členění PSI, jejich komerční využití.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Celostátní síť pro venkov
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
1 INSPIRE v ČR 7 let poté Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Enviro-i-forum Zvolen,
Technologické platformy a dopravní výzkum
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Interaktivní personální portál
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Elektronický obchod z pohledu České republiky
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Úvod, základní principy a cíle
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

Znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice Dagmar Vránová EPMA Czech PSI Watch Initiative National Meeting Slovakia Bratislava, 14.12. 2007 funded by eContentPlus

Současný stav v České republice Skupiny zainteresované na informacích veřejného sektoru Veřejné instituce – tvůrci a/nebo uživatelé Podniky – tvůrci přidané hodnoty a poskytovatelé informačních služeb Podniky – uživatelé (obecně va všech oborech) Neziskový sektor – tvůrci nebo tvůrci přidané hodnoty a/nebo uživatelé Občané – uživatelé Každá skupina sleduje svůj vlastní zájem poskytování veřejných služeb business (komerční aktivity) neziskové aktivity apod. Situace v „re-use of PSI“ PŘÍSTUP (ACCES) k PSI – je v celkem uspokojivém stavu ZNOVUVYUŽITÍ (RE-USE) PSI – více problémů, nutnost kultivovat prostředí ve veřejném sektoru, změnit podmínky a celkový přístup. Národní konference Slovenské republiky

Skupiny zainteresované na PSI Neziskový sektor (vzdělávání, V&V, kultura, oborové asociace, profesní sdružení a komory, aj.) Veřejný sektor Soukromý (ziskový) sektor Státní správa, centrální vláda Informace veřejného sektoru (Public Sector Information) Podniky (obecně) Poskytovatelé služeb s přidanou hodnotou Místní samo-správa Služby poskytované jak veřejným tak privátním sektorem Občané, podniky & další koncoví uživatelé Národní konference Slovenské republiky

Současný stav v České republice Zákon o svobodném přístupu k informacím Evropská směrnice 2003/98/EC byla začleněna do právního řádu novelizací existujícího zákona – Zákona o svobodném přístupu k informacím 106/1999 Sb. (02/2006) Tento zákon upravuje převážně PŘÍSTUP k informacím, RE-USE pouze okrajově Praktické postupy držitelů PSI se příliš nezměnily Publikují informace převážně na webových stránkách Nijak se nezajímají o potřeby těch, kteří chtějí informace opakovaně využívat Distribuční služby pro hromadné získávání dat silně zaostávají za jednorázovým zpřístupněním Deklarují se různá omezení, výjimky a výhrady pro další využití Mohli jsme dosáhnout více? (Ne, za daných podmínek!) Převládající názor zákonodárců: „Svoboda přístupu k informacím je u nás na dostatečné úrovni a není nutné přijímat další zákony!“ Zákonodárci neměli příliš pozitivní postoj k opakovanému (zejména komerčnímu) využití PSI Začlenění Evropské směrnice do českého právního řádu byl obtížný a zdlouhavý legislativní proces a vláda byla nakonec ráda, že (formálně) splnili požadavky EK Národní konference Slovenské republiky

Pro a Proti novelizovaného zákona Novelizace FOI – Pro  Základní demokratické právo bylo formulováno i s ohledem na jejich znovuvyužití, i když pouze v obecné podobě Česká republika formálně transponovala Evropskou směrnici Tím se vyhnula hrozící sankci ze strany EK Novelizace FOI – Proti Přístup k informacím stále převládá nad opakovaným využitím Právo občana na jednorázové získání informace má větší váhu než právo dalšího subjektu (podnikatele) na opakované získávání pro jiné (komerční účely) Nejsou stanovena pravidla pro právo na opakovaný přístup k informacím a jejich hromadné zpracování Nejsou stanoveny licence, cenová politika je definována pouze obecně a neurčitě Národní konference Slovenské republiky

Kompetence státní správy Do 31. 5. 2007 – Ministerstvo informatiky Od 1.6. 2007 – Ministerstvo vnitra Začleněno do Odboru informatizace veřejné správy „Náš člověk“ v pracovní skupině PSI u EK: Jaroslav Svoboda (jedna z mnoha jeho agend) Stránky Min. vnitra www.mvcr.cz Stránky bývalého Min. informatiky (legislativa aj.) http://www.mvcr.cz/micr/default.htm Národní konference Slovenské republiky

Národní konference Slovenské republiky Odbor informatizace veřejné správy Národní konference Slovenské republiky

Národní konference Slovenské republiky

Kompetence státní správy Rada vlády pro informační společnost Vytvořena po posledních volbách V čele premiér (předseda řídícího výboru) Kompetence: poradní orgán vlády zastřešuje koncepci informační politiky státu na centrální úrovni plní koordinační roli namísto zrušeného MI činnost zabezpečuje ministerstvo vnitra Prioritním úkolem do konce tohoto roku (2007) bude vypracování návrhu strategie rozvoje informační společnosti na období 2008 až 2013. Národní konference Slovenské republiky

Informační průmysl založený na PSI Re-use v ČR Informační průmysl založený na využívání informací veřejného sektoru funguje v ČR navzdory překážkám docela dobře Typy bariér, které jsou zpracovatelé nuceni překonávat: objektivní (způsobené nejasnými zákony) subjektivní (způsobené neochotným přístupem úředníků) Trh založený na „PSI re-use“ (s produkty s přidanou hoddotou) Odhaduje se, že asi 150 firem využívá PSI jako vstupní surovinu (Obrat za rok 2005 odhadnut na 230 mil. EUR) Národní konference Slovenské republiky

Národní konference Slovenské republiky Typy držitelů PSI „Osvícené “ instituce (podporují znovuvyužití) „Přijatelné “ (nebrání znovuvyužití) „Zavírající oči “ (je možno se s nimi dohodnout) „Vzteklí psi “ (kladou si různé podmínky, stanoví řadu omezení a výjimek) Chápou jako „Nutné zlo“ (strpí re-use se skřípajícími zuby) „Nedobytné hrady “ (odmítají poskytování PSI pro re-use pod různými záminkami nebo zcela) Tato kategorizace demonstruje zcela odlišné přístupy ve veřejném sektoru. Proč existují takové rozdíly? Vliv řady faktorů – vnitřních i vnějších Národní konference Slovenské republiky

Jak lze dosáhnout změny? Komunikace, diskuze, vzájemný dialog Šíření osvěty, vytýčení problematiky „PSI Re-use“ jako aktuálního problému Vyjasnění definice „veřejných služeb“ a zveřejnění koncepce jejich rozvoje v dlouhodobém horizontu (kvůli ochraně investic soukromých subjektů) Zdokonalení systému veřejné správy lepší organizace interních procesů (sdílení dat v informačních systémech veřejné správy, základní registry) efektivní využívání ICT (zhodnocení dosud investovaných prostředků) vzdělávání, trénink zaměstnanců veřejné správy Zdokonalení právního rámce Národní konference Slovenské republiky

Iniciativa Czech PSI Watch Dobrovolná iniciativa několika subjektů z veřejného, soukromého a NNG sektoru Založena 3 organizacemi v roce 2005 s cílem sledovat proces transpozice Evropské směrnice 2005/98/EC do českého právního řádu stimulovat diskuzi mezi držiteli PSI a jejich zpracovateli (komerčními i nekomerčními) organizovat semináře pro lepší pochopení evropské směrnice a ke sdílení zkušeností z evropských zemí propagovat poznatky a rozhodnutí vlády a šířit zkušenosti z evropských projektů Po novelizaci zákona FOI se aktivity zaměřily na udržování kontaktů se zainteresovanými subjekty pokračování dialogu mezi držiteli PSI a komunitou zpracovatelů sjednocování postojů a stanovisek, shromažďování komentářů, požadavků a problémů v oblast znovuvyužití PSI a zajišťování zpětné vazby veřejnému sektoru V létě 2007byla spuštěna webová stránka www.czechpsi.info Národní konference Slovenské republiky

Aktivity Iniciativy Czech PSI Watch Semináře Zveřejnění dokumentu „Požadavky komerční sféry na informace veřejného sektoru“ Schůzka s předsedou Českého statistického úřadu Janem Fischerem, deklarace podpory. Pracovní schůzky s členy Iniciativy Vystoupení na konferencích: Eastern European eGovernment Days (eeeGov Days) INFORUM – konference o informačních službách a znalostech Uzavřená schůzka s Javier Hernandez-Rosem z EK Aktivní účast na akcích prjektu ePSIplus Příprava Národní konference ČR 23. ledna 2008 v Praze Spoluorganizátor konference INSOURCE (www.insource.cz) o profesionálních informačních zdrojích Národní konference Slovenské republiky

Národní konference Slovenské republiky Aktivity EPMA EPMA – European projects & management Agency (www.epma.cz) – meziskové sdružení založené krajem Vysočina a BMI sdružením Hlavní priority: eGovernment eBusiness PSI a s informační služby s přidanou hodnotou založené na znovuvyužití Evropské projekty zaměřené na tyto oblasti člen týmu projektu MEPSIR, národní koordinátor projektu ePSIplus EPMA je jeden ze zakladatelů Iniciativy Czech PSI Watch organizuje setkání a semináře udržuje kontakt se zainteresovanými institucemi udržuje webovou stránku www.czechpsi.info informuje o situaci v Evropě, zejména o aktivitách projektu ePSIplus Národní konference Slovenské republiky

Národní konference Slovenské republiky Závěr Znovuvyužití informací veřejného sektoru není v ČR prioritou Existují určité možnosti jak využívat PSI a přetvářet je v nové informační produkty. (Nějaký business se dá dělat  není třeba se tím zabývat) Veřejná správa má před sebou mnohem závažnější úkoly (příprava novel zákonů pro eGovernment, zákona o registrech, KIVS aj.) Iniciativy nevládního sektoru mají pouze podpůrnou úlohu Děkuji za pozornost URL EPMA: www.epma.cz Kontaktní email : vranova@epma.cz URL of Czech PSI Watch Initiative: http://www.czechpsi.info/iniciativa-czech-psi-watch.html Národní konference Slovenské republiky