Josef Chrpa student sekundy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
ANGLIE U ZNÁMÝCH Veronika Staňková studentka sekundy.
Vojtěch Šolta student septimy
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
10 nej z královské Anglie den Londýn.
královské město na Temži
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: hrad TOWER oblast CITY.
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Červen  Odpolední odjezd z Brna  Směřujeme do severní Francie – Omaha Beach (místo vylodění spojenců za 2.světové války)  Odpoledne nalodění.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
Památky Spišská Nová ves
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Bára Kahánková Nikol Košíková Natálie Nytrová
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Nejlákavější kulturní památka
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Londýn 5. – schůzka s rodiči
ANGLIE
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Zájezd do Velké Británie den: hrad TOWER + oblast CITY.
LONDÝN.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Návštěva města v Rakousku
MÍSTA, KTERÁ BYCH CHTĚLA NAVŠTÍVIT
Velká Británie Valentýna Martínková.
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Velká Británie školní zájezd 11/5- 16/ den: GREENWICH ROCHESTER hrad HEVER.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
University of Central Lancashire Preston - England.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
TERMÍN: – Zájezd do Anglie začal od obchodu COOP pár metrů od školy ve Francově Lhotě v 6:30 Naše trasa byla dlouhá přibližně 1700km Projížděli.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola T. G
LONDON P L A F A C M E O S U S.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
Západní Evropa.
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

Josef Chrpa student sekundy ANGLIE 2002 – LETNÍ VÝPRAVA Josef Chrpa student sekundy

Abychom vůbec s mými rodiči mohli Velkou Británii navštívit, museli jsme zvolit jednu ze dvou možností, jak se do téhle ostrovní velmoci dostat: podmořský tunel nebo lodní trajekt. Asi jako většina Čechů - nalodili jsme se na lodní trajekt a asi za dvě hodiny nás uvítali Doverské skály. Pak to už bylo jednoduché - autobusem směr Londýn.

LONDÝN Hlavní město s nepřeberným množstvím památek - my jsme navštívili alespoň některé z nich: slavný Tower Bridge, The Houses of Parliament, Buckingham Palace se střídáním královské stráže a The Tower of London s korunovačními klenotami (vstupné okolo deseti liber). Nezapomněli jsme ani na muzeum Madame Tussaud's s voskovými podobiznami slavných a bohatých lidí a moderní Millenium Bridge s nedalekým obrovským ruským kolem. Ještě jsme stihli The Tate Modern Gallery - atraktivní galerii moderního umění v budově bývalé elektrárny v blízkosti Millenium Bridge. Londýn sám stojí za samostatný výlet, ale nám už nezbývalo víc času, protože jsme vyráželi na sever, do oblasti North Yorkshire.

LONDÝN

YORK Ubytováni jsme byli ve stanech v rodinném kempu nedaleko Yorku. Počasí, i když byla polovina července, bylo spíš deštivé a chladnější, tak jak asi bývá v Anglii zvykem.  Město York má více než dvoutisíciletou historii. Katedrála York Minster, stavěná přes dvě stě padesát let, je nejlépe zachovaná středověká brána s padající mříží Monk Bar. Za návštěvu stojí krásně provedené York Castle Museum s ukázkami běžného života lidí a rovněž atraktivní Jorvik Viking Centre - rekonstrukce města z doby Vikingů.

SEVEROANGLICKÁ PŘÍRODA Hlavní část naší výpravy byla věnovaná přírodním krásám anglického severu a severovýchodu.  Krajina kolem historického městečka Whitby - místa, odkud k zámořským objevům vyrazil J.Cook, je nádherně romantická. Zelené pláně, pasoucí se ovce a strmé skalní srázy spadající k mořské hladině.  Jedinečným zážitkem je cesta na Holy Island - ostrov, na který se suchou nohou dostanete jen v období odlivu. Pokud se nestačíte včas vrátit, moře vám odřízne cestu zpět. Aby k tomu nedošlo, je tu k dispozici "jízdní řád moře" - odlivu a přílivu. V okolí ostrova jsou volně žijící lachtani a ostrov sám je považován za bránu, kterou přišlo do Británie křesťanství. 

SEVEROANGLICKÁ PŘÍRODA Mimořádný zážitek nám přinesl pokus o výstup na nejvyšší horu velké Británie Scafell Pike (necelých 1000 m.n.m.), na kterou se vypravila vybraná vrcholová skupina v čele s profesionálním vůdcem. Bohužel mimořádně nepříjemné anglické počasí s naším výstupem nesouhlasilo, a tak jsme museli v polovině cesty své promrzlé a promáčené postavy obrátit směrem zpět. Studený vítr a déšť nás zahnal na pravý horký anglický čaj (někoho i na punč).  Ale i procházka kolem nádherných jezer oblasti Lake District, ěrem zpět. Studený vítr a déšť nás zahnal na pravý horký anglický čaj (někoho i na punč).  Ale i procházka kolem nádherných jezer oblasti Lake District,  kde jsme strávili celý den, stála opravdu za to! 

SEVEROANGLICKÁ PŘÍRODA Být v Anglii a neochutnat fish and chips ? Nemyslitelné. My jsme tohle typické jídlo ochutnali v samém centru - na pobřeží ve městě Scarborough (a taky jsme si hned zazpívali písničku "Scarborough fair").  Večery v kempu jsme si krátili návštěvami anglických pubů v nedaleké vesnici, kde jsme mohli strávit příjemné chvíle i my děti. (Pivo se točí do sklenic o velikosti "pinty" cca 0,6 l.)  Příjemná Anglie se s námi rozloučila malým dramatem, když jsme nestihli odjezd našeho trajektu, a tak jsme nocovali na břehu v očekávání prvního ranního převozu.