Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Advertisements

Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Možnosti podpory podnikání a inovací ze strukturálních.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 5. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Financování environmentálních projektů z prostředků fondů EU a GIS.
Zhodnocení situace v oblasti fondů EU, výzkumu, vývoje a inovací v roce 2013 Tisková konference
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 5. prosince 2011, Praha AKTUÁLNÍ STAV ČERPÁNÍ OPPI.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Operační program Podnikání a inovace
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Ing. Zuzana Matějíčková ředitelka odboru implementace.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
ENVIROS - Company presentation
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
BIOMASA TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ PODMÍNKY PRO ENERGETICKÉ VYUŽITÍ IV Energetické programy Operačního programu Podnikání a Inovace MPO - České.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Aktuální využití obnovitelných zdrojů pro výrobu elektřiny v ČR Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu , Praha.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
PRESENTACE 20.říjen, 2010 Ing. Karel ROJKO.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Aktuální stav přípravy OP PIK Možnosti podpory podnikatelů.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
POSTUP IMPLEMENTACE PROGRAMU SLUŽBY INFRASTRUKTURY OPPIK
Operační program životní prostředí
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Transkript prezentace:

Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna

Zájem o OPPI 2007 – 2012 Dotační programy k 15. 4. 2012 Počet podaných registračních žádostí : 17 518 projektů Hodnota podaných registračních žádostí : 208,9 mld. Kč Počet podaných plných žádostí : 12 021 projektů Hodnota podaných plných žádostí : 130,5 mld. Kč Počet vydaných Rozhodnutí : 6 921 projektů Hodnota podpory v Rozhodnutích : 57,5 mld. Kč

Nejúspěšnější programy – podané plné žádosti - počet Data k 15. 4. 2012

Nejúspěšnější programy – podané plné žádosti - objem Celkem 130,4 mld. Kč Data k 15. 4. 2012

V jednotlivých krajích proplaceno již 22,5 mld. Kč Data k 15. 4. 2012

Proplatili jsme již třetinu alokace programu Proplacená podpora dosáhla 30,7 mld. Kč Dotace*: 22,8 mld. Kč Úvěry a záruky: 6,5 mld. Kč Technická asistence: 1,4 mld. Kč *Včetně podpory proplacené v rámci interních projektů Stav k 15. 4. 2012

Aktuálně - příjem registračních žádostí do programů Příjem žádostí do Alokace Projekt CzechAccelerator 8. 5. 2012 61 mil. Kč Spolupráce – Technologické platformy 15. 5. 2012 70 mil. Kč Inovace - Patent 30. 9. 2012 50 mil. Kč

Připravte své žádosti o podporu z OPPI včas! Příjem registračních žádostí Alokace Projekt CzechEkoSystem 1. 5. 2012 – 29. 6. 2012 60 mil. Kč Marketing 2. 5. 2012 – 15. 8. 2012 300 mil. Kč Eko-Energie Obnovitelné zdroje energie Úspory energie 21. 5. 2012 – 8. 6. 2012 27. 6. 2012 – 4. 7. 2012 500 mil. Kč 1 000 mil. Kč Nemovitosti 11. 6. 2012 – 18. 6. 2012 Eko-Energie – OZE: 21. 5. 2012 od 12 hod – 28. 5. 2012 do 12 hod Eko-Energie – Úspory energie: 27. 6. 2012 od 12 hod – 4. 7. 2012 do 12 hod Nemovitosti: 11. 6. 2012 od 12 hod – 18. 6. 2012 do 12 hod nejpozději do 11. 10. 2012, resp. do okamžiku šestinásobného naplnění alokace

EKO-ENERGIE - prodloužení III. Výzvy Alokace Obnovitelné zdroje energie (OZE) 500 mil. Kč Úspory energie 1000 mil. Kč Cíl výzvy Stimulovat aktivitu podnikatelů v oblasti snižování energetické náročnosti výroby a spotřeby primárních energetických zdrojů. Forma a výše podpory Forma podpory dotace Úspory energie min. 500 tis. Kč max. 30 mil. Kč OZE min. 500 tis. Kč max. 60 mil. Kč

EKO-ENERGIE - prodloužení III. Výzvy Příjemce podpory Úspory energie velké firmy Obnovitelné zdroje energie malé a střední firmy Podporované aktivity Úspory energie - zvyšování účinnosti při výrobě, přenosu a spotřebě energie (modernizace, rekonstrukce stávajících zařízení na výrobu energie, zlepšování tepelně technických vlastností budov, využití odpadní energie, snižování energetické náročnosti, atd.) Obnovitelné zdroje energie - výstavba nových či rekonstrukce stávajících malých vodních elektráren

Úspěšný projekt v programu EKO-ENERGIE Ing Úspěšný projekt v programu EKO-ENERGIE Ing. Jiří Čáp – MVE Čerychův jízek Předmětem projektu je výstavba nové malé vodní elektrárny Čerychův jízek v Jaroměři, na levém břehu řeky Labe. Jedná se o průtočnou, příjezovou, levobřežní MVE pro využití hydroenergetického potenciálu lokality. Celkový instalovaný výkon 440 kW. Roční výroba energie netto by měla činit 1 707MWh. Celkové způsobilé výdaje: 40 000 000 Kč Přiznaná výše podpory: 14 000 000 Kč

Ing. Zuzana Matějíčková e-mail: matejickova@mpo.cz Zdroje informací www.mpo-oppi.cz www.mpo.cz www.czechinvest.org Zelená linka: 800 800 777 Děkuji za Vaši pozornost Ing. Zuzana Matějíčková e-mail: matejickova@mpo.cz