Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Advertisements

Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Kariérové poradenství
SONING PRAHA a. s. centrum akustických služeb Distributor značek
Pro koho je vhodné denní pomaturitní studium angličtiny? Pro ty, kteří chtějí udělat výrazný pokrok v angličtině Pro všechny, kteří se nedostanou na VŠ.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Profil HR poradce a školitele
Úvodní stránka.
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
O PROJEKTU Projekt realizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v rámci nadačního programu ČESKÁ STAVEBNÍ AKADEMIE Projekt.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Středisko náhradní rodinné péče Projekt Náhradní rodina + dítě + odborník jako partneři (Metodické centrum pro NRP) doba trvání projektu
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
STANDARD STUDIA k výkonu specializovaných činností Koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií.
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Účetní závěrka ve vybraném podniku
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Prezentační a komunikační dovednosti
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka Provozovna: FAKTUM OPAVA Hradecká 3, Opava-Město

PŘEDSTAVENÍ JAZYKOVÉHO A VZDĚLÁVACÍHO CENTRA Mgr. Zbyněk Rybka - FAKTUM Jazykové a vzdělávací centrum Mgr. Zbyněk Rybka - FAKTUM působí v severomoravském regionu kontinuálně již od roku 1992. Téměř dvě desetiletí získáváme zkušenosti, díky kterým jsme schopni zajistit nadstandardní vzdělávací služby. Těžiště naší úspěšné práce leží v komplexní výuce jazyků pro širokou veřejnost, společnosti a organizace, pomaturitním studiu cizího jazyka a poskytování kvalitního překladatelského a tlumočnického servisu. Souběžně s činností jazykové školy pořádáme kurzy obsluhy a užívání osobního počítače a v neposlední řadě pořádáme rekvalifikační kurzy v oblasti účetní a daňové problematiky, obchodních dovedností jak v českém, tak v kombinaci v anglickém jazyce. V naší jazykové škole působí vysoce kvalifikovaní lektoři s dlouhodobou pedagogickou praxí. Právě tým profesionálních vyučujících a progresivní komunikativní metodika jsou základem vysokého standardu výuky a ostatních služeb, které poskytujeme.

PŘEDSTAVENÍ REKVALIFIKAČNÍHO PROGRAMU Název : Obchodní referent/ka s rozšířenou výukou anglického jazyka Komu je program určen : Všem zájemcům s ukončeným středním vzděláním s maturitou a mírně pokročilou znalostí zvoleného cizího jazyka. Praxe, ani další znalosti nejsou vyžadovány. Výukový program je akreditován MŠMT ČR pod číslem jednacím: - OR s rozšířenou výukou anglického jazyka: 26 445/08-24/1076 - OR s rozšířenou výukou německého jazyka: 26 445/08-24/1076

ROZSAH REKVALIFIKAČNÍHO KURZU Celková časová dotace výuky: - 933 vyučovacích hodin Celková časová dotace závěrečných zkoušek: - 19 vyučovacích hodin Celkem: 952 vyučovacích hodin

CÍL REKVALIFIKACE (ZÍSKANÉ DOVEDNOSTI) Primární cíl: Získání odborných znalostí z obsahu předmětů rekval. Získat lepší uplatnění na trhu práce Zvýšení kvalifikace jednotlivých účastníků Základní dovednosti z oblasti obchodní činnosti Sekundární cíl: Získání motivace při uplatnění na trhu práce Zlepšení odborných jazykových znalostí Příprava na složení mezinárodního certifikátu

VÝUKOVÝ ROZVRH REKVALIFIKAČNÍHO KURZU Dny výuky: pondělí až pátek Počet týdnů výuky včetně zkoušek: 34 Počet výukových hodin týdně: 29 Rámcový denní rozvrh výuky: 08:00 - 9:30 hod. 2 vyučovací hodiny 09:30 - 9:45 hod. Přestávka 15 minut 09:45 - 11:15 hod. 2 vyučovací hodiny 11:15 - 11:30 hod. Přestávka 15 minut 11:30 - 12:15 hod. 1 vyučovací hodina 12:15 - 13:00 hod. Přestávka 45 minut 1x týdně odpolední výuka 4 vyučovací hodiny do 15:30 hodin.

PROCES VZDĚLÁVÁNÍ Rozdělení do skupin Písemný vstupní test Ústní pohovor Tematický plán výuky Metodická koncepce Výukový materiál – součástí Monitoring výuky Ověření získaných znalostí Závěrečné zkoušky Ukončení rekvalifikace

UČEBNÍ PLÁN – VYUČOVANÉ PŘEDMĚTY Všeobecná jazyková průprava Časová dotace předmětu: 290 vyučovacích hodin Obchodní dovednosti v jazyce anglickém Časová dotace předmětu: 375 vyučovacích hodin Obchodní dovednosti v jazyce českém Časová dotace předmětu: 134 vyučovacích hodin Psychologie a personalistika

PŘEDMĚT: Všeobecná jazyková průprava Lekce obsahují: Gramatika Slovní zásoba Čtení Poslech Mluvené slovo Psaný projev Konverzace Výukový materiál: LifeLines Pre-Intermediate (Oxford) – anglický jazyk

PŘEDMĚT: Obchodní dovednosti v jazyce anglickém Lekce obsahují: Základní pojmy obchodních dovedností v cizím jazyce Komunikační dovednosti – v cizím jazyce Prezentační dovednosti – v cizím jazyce Prodejní techniky, způsoby prodeje Obchodní korespondence, rozhovor, komunikace Pracovní vztahy, prostředí firmy Reklama a marketing – pojmy, základní popis Mezinárodní obchodní vztahy vybrané cizojazyčné země Výukový materiál: Skripta pro výuku obchodní angličtiny Autorský pracovně výukový materiál

PŘEDMĚT: Obchodní dovednosti v jazyce českém Lekce obsahují: Základní pojmy Komunikační dovednosti Prezentační dovednosti Zákazník – trendy a techniky prodeje Obchodní jednání Trh práce Efektivní prodej Týmová práce Reklama a marketing Mezinárodní obchodní vztahy Výukový materiál: Skripta pro výuku obchodních dovedností Autorský pracovně výukový materiál

PŘEDMĚT: Psychologie a personalistika Lekce obsahují: Základní pojmy Interpersonální vztahy Poslouchání a naslouchání Verbální a neverbální komunikace Rozhovor, vyjednávání, prezentace Způsoby komunikace, komunikační prostředí Diskuze, pracovní porady Přijímací pohovory, příprava pohovoru, techniky pohovoru Zásady pracovně-právních vztahů Výukový materiál: Skripta pro výuku psychologie Autorský pracovně výukový materiál

UKONČENÍ REKVALIFIKACE Závěrečné zkoušky (celkem 19 vyuč. hodin): - jazyková průprava - obchodní dovednosti v cizím jazyce - obchodní dovednosti v českém jazyce - psychologie a personalistika Složení závěrečné zkoušky – 60% úspěšnost z celkového počtu bodů Vydání osvědčení o úspěšném ukončení rekvalifikačního kurzu podle vyhlášky MŠMT ČR č. 524/2004 Sb.

Další informace získáte na kontaktech: Tel./fax: 553 623 620 Mob.: 608 877 666 E-mail: vyuka@faktum-opava.cz Web: www.faktum-opava.cz Provozovna: FAKTUM, Hradecká 3, Opava-Město ____________________________________________________ Na Váš zájem se těší: Vladimír Hellebrand – manažer centra