Nastavení zarážek tabulátoru WORD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Téma: CorelDRAW - uspořádání dokumentu, šablony - 9. díl
Elementaristika elektronických informací
Informační a komunikační technologie
Digitální učební materiál
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
IT začátečníci - Word Modul 3.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Excel – editace ( formát ) buněk
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Textový editor. Po spuštění aplikace textového editoru Pages se zobrazí okno Template Chooser, které nám nabízí k práci mnoho přednastavených šablon.
Word – Zásady psaní textu
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
TEXTOVÝ EDITOR.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Textový procesor (MS Word)
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
MICROSOFT WORD 2003 Informatika – 7. ročník
Cvičení 1 - Řešení příkladu Zadání viz: cv1_samostatne.doc.
Tabulátory, neboli zarážky VY_32_INOVACE_7C3. Definice Zarážka tabulátoru na vodorovném pravítku označuje, kam bude odsazen text nebo kde začne sloupec.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Snímek 1 Word2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft Office Word část.
Grafika ve Wordu.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – textový editor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - tabulátory Co se všechno naučíme??? Zarovnání.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s textem - odstavce Co se všechno naučíme??? Jak správně pracovat.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Pro rychlý způsob formátování textů a následné vytváření obsahu
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Informatika textový editor - WORD
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Nastavení zarážek tabulátoru WORD

Tabulátory Zarážka tabulátoru na vodorovném pravítku určuje pozici, vůči které se zarovná text nebo sloupec textu. Zarážky můžeme nastavit přímo na pravítku pomocí myši nebo přesněji pomocí dialogového okna Tabulátory. Vložení zarážek Tabulátory (zarážky) se vždy vztahují ke konkrétnímu textu. Předtím, než začneme zarážky nastavovat, je potřeba vybrat text, na který chceme zarážky aplikovat. Word 2003: Nabídka Formát - Tabulátory Word 2007: Karta Domů - Odstavec (stejná volba je i na kartě Rozložení stránky)- šipka v pravém dolním rohu - v dolní části klikneme na tlačítko Tabulátory.... Dialogové okno  Tabulátory lze také vyvolat poklepáním na již existující zarážku na pravítku. Zde můžeme nastavit nejen typ a vzdálenost zarážek, ale i vodící znak.

Levá zarážka nastavuje umístění začátku textu, který potom při psaní bude pokračovat doprava. Zarážka na střed nastavuje umístění středu textu. Text bude při psaní zarovnán podle této zarážky na střed. Pravá zarážka tabulátoru nastavuje pravý okraj textu. Při psaní se text posouvá doleva. Desetinná zarážka zarovnává text na desetinnou čárku. Desetinná čárka zůstává nezávisle na počtu číslic ve stejné poloze. (Zarovnávat lze pouze čísla okolo desetinného znaku. Desetinnou zarážku nelze použít k zarovnání čísel okolo jiného znaku, například pomlčky nebo znaku ampersand.) Zarážka svislé čáry neslouží k umístění textu. Na místo zarážky bude vložena svislá čára.

K čemu je tedy klávesa TAB? Pomocí  tabulátoru můžeme odsadit text o vzdálenost výchozího kroku (v textu o zbývající část výchozího kroku). Klávesou TAB se můžeme snadno pohybovat mezi buňkami tabulky nebo formulářovými poli. Odsazení textu v buňce tabulky je možné pomocí CTRL+TAB Tabulátor lze použít i v dalších aplikacích nebo např. pro přepínání mezi programy (ALT+TAB). Ve Wordu můžeme klávesu použít i pro snadný pohyb mezi položkami dialogových oken.

Úkol Nastavte okraje stránky na 1,5 cm po všech stranách. Do dokumentu napište pět jmen s výsledky: 1. Jan Novotný 9,23 2. Otakar Potměšil 13,4 3. Mahulena Vyskočilová 17,016 4. Jan Žák 19,12 5. Karel Nejtek 22 Zarovnejte text pomocí tabulátorů tak, aby byl text se jmény a příjmeními zarovnán vlevo a čísla podle desetinné čárky.

Výsledek