Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XV. Celostátní finanční konference
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Program rozvoje venkova na období
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Program rozvoje venkova na období
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Program rozvoje venkova ČR , III. OSA. Realizace osy III Programu rozvoje venkova ČR Projektová opatření Zaregistrováno žádostí.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Program rozvoje venkova , Všeradice
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. CLLD.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace a výhled na rok 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Program rozvoje venkova na období Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Ing. Jan Groh, LL.M., MBA Inovace z pohledu PRV III. Venkovská konference v Královéhradeckém kraji.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Státní zemědělská politika a sociální zemědělství
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Transkript prezentace:

Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období 2014-2020 Ministerstvo zemědělství seminář České Budějovice 29.8.2014

PRV 2007- 2013  základní shrnutí Celková alokace 3 670 mil. EUR (4 osy) Vyhlášeno 21 kol příjmu žádostí Stav k 31. 7. 2014: Zazávazkováno cca 97 % alokace Proplaceno 88 % alokace

Program rozvoje venkova období 2014 - 2020

PRV 2014 - 2020  účel, cíl, rozpočet Nástroj pro čerpání finančních prostředků v období 2014-2020 z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova Aplikace cílů a priorit SZP na potřeby ČR: Konkurenceschopnost zemědělství Udržitelné hospodaření s přírodními zdroji a opatření v oblasti klimatu Vyvážený územní rozvoj venkovských oblastí Celkový rozpočet PRV (včetně ČR podílu) 3 042 mil. EUR (kofinancování z EZFRV 75 %)

Distribuce alokace Aktuální rozdělení alokace PRV

Priority EU dle významu pro PRV P 6 - Podpora sociálního začleňování, snižování chudoby a hospodářského rozvoje ve venkovských oblastech P 2 - Zvýšení konkurenceschopnosti P 4 - Obnova, ochrana a zlepšování ekosystémů závislých na zemědělství a lesnictví P 3 - Podpora organizace potravinového řetězce a řízení rizik P 5 - Podpora účinného využívání zdrojů P 1 - Podpora předávání znalostí a inovací v zemědělství, lesnictví na slidu jsou seřazeny oblasti podpor (priority EU) dle významu pro PRV ČR některé z nich spolu úzce souvisí a je obtížné striktně oddělit příspěvky jednotlivých opatření primární dle významu je priorita 4 zaměřená na životní prostředí – ekosystémy v zemědělství a lesním hospodářství doplňovaná prioritou 5 priorita 2 a 3 jsou úzce propojené a obě směřují ke zvyšování konkurenceschopnost oblasti podpor v rámci priority 6 - územní rozvoj venkovských oblastí - bude řešen zejména z hlediska tvorby pracovních míst na venkově podpory občanské vybavenost a infrastruktura bude řešena primárně z jiných zdrojů než EZFRV horizontálně bude řešeno téma klimatických změn a inovace oblasti , které nejsou plně podporovány z PRV ( např. podpory obcím, oblast životního prostředí, podnikání apod.) budou řešeny z jiných programů viz následující slide k doplňkovosti podpor a hraničním oblastem

Metoda LEADER (resp. CLLD) Program rozvoje venkova Z EZFRV mohou být financovány tyto oblasti SCLLD: Odborné vzdělávání a informační činnost (čl. 14) Investice do hmotného majetku (čl. 17 a), b)) Lesnická infrastruktura (čl. 17c)) Investice do nezemědělských činností (čl. 19 1. b)) Předcházení poškozování lesů lesními požáry a přírodními katastrofami a katastrofickými událostmi a obnova poškozených lesů (čl. 24) Investice ke zvýšení odolnosti a ekologické hodnoty lesních ekosystémů (čl. 25) Investice do lesních technologií a zpracování lesnických produktů a jejich uvádění na trh (čl. 26) Spolupráce (čl. 35)

Předpokládaný harmonogram výběru MAS 21. 5. 2014  byla schválena Metodika pro standardizaci konec července 2014  proběhly 3 semináře ke standardizaci do konce srpna se předpokládá schválení Metodického pokynu pro využití integrovaných nástrojů 24. 11. 2014 - 22. 5. 2015  proběhne příjem žádostí o standardizaci MAS začátek roku 2015  předpokládá se schválení programů ze strany EK únor/březen 2015 - červen/červenec 2015  bude realizován příjem strategií MAS leden/únor 2016  předpokládá se schválení strategií

Přehled vybraných opatření, u kterých mohou být žadateli obce Může žádat obec? Lesnická infrastruktura (čl. 17 c) ANO Zalesňování a zakládání lesů (čl. 22) založení porostu péče a náhrada NE Zavádění preventivních opatření v lesích (čl. 24 a) Obnova lesních porostů po kalamitách (čl. 24 d) Podpora investic ke zvýšení odolnosti a ekologické hodnoty lesních ekosystémů (čl. 25) Podpora investic do lesnických technologií a zpracování lesnických produktů, jejich mobilizace a uvádění na trh (čl. 26) Technika a technologie pro lesní hospodářství Technické vybavení dřevozpracujících provozoven Agroenvironmentálně-klimatické opatření (čl. 28) Platby v rámci sítě Natura 2000 a podle rámcové směrnice o vodě (čl. 30) * ANO, ale pouze pokud splní definici aktivního farmáře

Přehled vybraných opatření, u kterých mohou být žadateli obce Může žádat obec? Platby pro oblasti s přírodními či jinými omezeními (čl. 31, 32) ANO Lesnicko-environmentální a klimatické služby a ochrana lesů (čl. 34) Spolupráce (čl. 35 d, h) Podpora operačních skupin a projektů EIP Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií Sdílení zařízení a zdrojů Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů Horizontální a vertikální spolupráce při udržitelném zajišťování biomasy pro výrobu energie a v průmyslových procesech NE

Děkuji za pozornost.